Šta je novo?

Izrada sajtova

Lucas je napisao(la):
a jel ima neko ebook o dizajnu (slaganju boja etc.)
ili link ka nekom sajtu?

Bruka... a ja sam se toliko trudio da svima objavim moj sajt sa hiljadama knjiga...

morbius je napisao(la):
...

Bruka... a ja sam se toliko trudio da svima objavim moj sajt sa hiljadama knjiga...

E super ako bi bio ljubazan okaci jos jednom link za taj tvoj sajt posto i mene zanima svaka knjiga vezana za Web Design. Unapred Hvala :wave;

Ako vidis ovu malu slicicu sa slovima WWW ispod mog posta...
Ali pravim veci i bolji, bice uskoro.

@ morbius E, odusevio sam se sa onim plava pulula, crvena pilula... Sve pohvale... :happy:

Moribus, bre odma sam strpao tvoj sajt u favorite....

al ne secams e da si ga hvalio na ovom forumu (to je bilo kod kutije zar ne? :))

Anyway, skinuo sam gomilu knjiga - hvala puno!!!

a i fora sa pilulama je bash QL

pozdrav - i samo tako nastavi....
evo novogodisnji poklon - redizajn sajta (mada nije bash da mu treba, ali ok :))

Lucas je napisao(la):
Moribus, bre odma sam strpao tvoj sajt u favorite....

al ne secams e da si ga hvalio na ovom forumu (to je bilo kod kutije zar ne? :))
Anyway, skinuo sam gomilu knjiga - hvala puno!!!
a i fora sa pilulama je bash QL
pozdrav - i samo tako nastavi....
evo novogodisnji poklon - redizajn sajta (mada nije bash da mu treba, ali ok :))

Hvala za ponudu, ali malcice si zakasnio. Zapravo sam trazio nekog ko bi bio voljan da odradi dizajn sajta dok bih se ja koncentrisao samo na skupljanje linkova. Posto niko nije bio raspolozen da pomogne, zasukao sam rukave i sam na brzu ruku odradio posao. Kad sam video da je narod poceo da dolazi naveliko, seo sam da posao uradim kako treba i novi sajt ce biti spreman za koji dan. Ako ti se svidja stari cekaj da vidis novi.
Nisam ga pominjao ovde jer se objavljivanje copyrighted knjiga ne slaze sa Benchmarkovom NO WAREZ politickom korektnosti, ali bilo je kod Kutije.
Dobro, dosta o tome, da ne spamujemo coveku thread i ne dajemo Sasi namcoru razlog da mi brise postove (moj obrisan e-books thread je i bio razlog zbog koga sam pokrenuo sajt).

Foru sa plavom i crvenom pilulom (bar sto se web-a tice) je prvi primenio David Icke na svom portalu. To tamo itekako ima smisla!

Ajde daj vise link!!! :cuss: :boom: :mrgreen: :mrgreen:

@ Marti: Ne poznajem doticnog gospodina. Zaista sam mislio da sam se prvi setio toga. Uzgred Marti, da li se to meni samo cini ili si ti uvek nadrkan? :mrgreen:
@ Psycho: Prethodnim postom sam zeleo da ti skrenem paznju na malu slikicu sa kucicom i slovima www koja se nalazi na dnu moga posta i klikom na koju ides pravo na moju stranu. Jos si nov pa nisi znao za ovo. I jedan malecki savet u vezi tvog sajta: malo ga "skrati" da se ne pojavljuje scroll bar. Ima i fora da iskljucis scroll bar u HTML kodu, ali ne mogu da se setim kako...

morbius je napisao(la):
@ Psycho: Prethodnim postom sam zeleo da ti skrenem paznju na malu slikicu sa kucicom i slovima www koja se nalazi na dnu moga posta i klikom na koju ides pravo na moju stranu. Jos si nov pa nisi znao za ovo. I jedan malecki savet u vezi tvog sajta: malo ga "skrati" da se ne pojavljuje scroll bar. Ima i fora da iskljucis scroll bar u HTML kodu, ali ne mogu da se setim kako...

To mi zvuci veeeoooma ironicno, a inace vrlo dobro znam za kucicu ali sam ono napomenuo za tvoj novi sajt, sa namerom da ga zavrsis kako bi mogao da ga posetim. Sto se tice pojavljivanja scroll bara na mom sajtu, ti si prvi koji mi je to rekao. Moja predpostavka zbog cega se pojavljuje scroll bar je verovatno Baner koji se nalazi iza mog menu bar-a koji sam uspeo da sakrijem uz pomoc z-index svojstva kod CSS. To verovatno neradi bas kako treba pa svremena na vreme taj baner izbije na vrhu stranice pa spusti ceo sajt nanize. To ce sve biti reseno kada budem platio HOSTING uslugu na nekom od nasih servera.
Inace ScrollBar na strani se eliminise tako sto se u BODY tagu stavi scroll="no" <body scroll="no">

Lucas je napisao(la):
U ostalom manifaktura je bash pojava diferencijacije rada, i specijalizacije odredjenih ljudi za odredjene stvari...
(tek sad vidim kolko je skola korisna ;))

Mislis na ono: "Drustvena podela rada? To je kad jedan sece luk, a drugi place!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@morbius :: A pogotovo mi se svidelo ono "JOS SI NOV PA NISI ZNAO ZA OVO"

morbius je napisao(la):
@ Marti: Ne poznajem doticnog gospodina. Zaista sam mislio da sam se prvi setio toga. Uzgred Marti, da li se to meni samo cini ili si ti uvek nadrkan? :mrgreen:
Cini ti se... samo ne znam na osnovu cega!? :eek:

ma... sajt ti je (sraAnje)bezveze...po izgledu... :?
sadrzaj je ok :D
lepo je to sto si napravio arhivu onolikih sajtova... :eek:
kolko si to sakupljao????

outlaw je napisao(la):
...

Mislis na ono: "Drustvena podela rada? To je kad jedan sece luk, a drugi place!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

e bash to :) cheers :mrgreen:

@chick - ma tu nije ni vazan izgled, vazno da sljaka, a izgled samo usporava loading....

u ostalom vecina warez sajtova su u tom fazonu....

ma daj molim te.... www.library.2ya.com.........
skroz cool
....a ne kazem da je milion tih takvih sajtova u cistom html-u uradjena..
ali to nema ama bas nikakve veze sa web dizajnom....

pa mene bash i nije odusevio dizajn (bolje receno izgled) tog sajta...

mnogo je bre zelen, i nekako je neprijatan za gledanje...

meni se mnogo vise svidja moribusov sajt...

uradjen je jednostavno, ali efektno.....

@ Psycho: Sorry man, nismo se razumeli. Zaista nisam zeleo da budem ironican niti da te potcenjujem, samo sam mislio da nisi najbolje procitao moj post i da se jos uvek ne snalazis dobro na Benchu. Smatram da si vrlo talentovan, sajt ti je dobar (i tematika mi se svidja). Ja recimo nemam blage veze o CSS, a iskreno ne bih znao da napravim neke stvari koje sam video kod tebe. Ironicno je to sto iako ja imam pristup ogromnoj kolekciji knjiga prakticno uopste ne citam. Mator sam, nemam vise ni zivaca ni vremena za ucenje, cak ne stizem ni Frenka Herberta da citam. Vec neko vreme trazim iskusnijeg web dizajnera sa kojim bih mogao da na tenane in person razmenim malo iskustava, ali problem je sto u Cacku ne mogu da nadjem takvog tako da mi preostaju samo tutorijali. Naravno, ako si raspolozen za kraci put...
@ Lucas: Danas mi je izgleda dan za nesporazume... :?
@ Marti: Pa nekako su ti svi postovi na tri coska. Ne znam, prelistaj ih sam pa vidi kako ti se cini...
@ ~ChiCk~ Nisam se ni trudio da ispadne lep (pogledaj FAQ). To je bio sklepan sajt, uradjen na brzinu. Posto je doziveo neocekivanu popularnost, resio sam da sednem i posao uradim kako treba. Ni novi sajt nece biti ne znam koliko saren, jer u principu ciljna grupa ovog sajta nisu ljudi koji se pale na takve stvari.
Sto se tice nalazenja linkova... samo pogledaj da li tvoji omiljeni warez sajtovi imaju forum i tu ces naci gomilu knjiga. Ja imam urodjeni dar da nalazim stvari. Jos kad sam bio mali roditelji nisu mogli nista od mene da sakriju. U ogromnom smetlistu interneta ja sam uvek uspevao da nadjem bisere (otkud mi sad ova poetika samo da mi je znati :rolleyes: ).

OK OK, ako nije bilo ironic onda ti izvini. :oops: cheers cheers cheers :wave;

pogledajte ovaj site ...
www.psyplant.com
javite mi vasha mishljenja...
poz:)

hajde i ja da se uključim u diskusiju...
Naime nisam neki dizajner i više me zanima PHP/MySQL. Što se tiče Flash-a od njega mi se koža naježi jer smatram da je veoma retariran (ili sam ja). Uglavno znam šta sve može sa njim da se napravi i isprogramira, ali...
CSS smatam veoma važnim i ko ga ne zna morao bi da se pozabavi time. Nije težak za shvatanje, a značajno olakšava posao. Da ne pričam o tome koliko lepših stvari se mogu napraviti njegovom upotrebom. +značajno skraćuje vreme učitavanja stranice.
Mislim da su dinamički sajtovi budućnost i zato sam se i bacio u protekle dve godine na PHP i MySQL. Nažalost na Benchu nema mnogo onih koji posećuju forum programiranja

zendraqla je napisao(la):
pogledajte ovaj site ...
www.psyplant.com

uh promeni muziku u flash delu - UBIJA U POJAM!!!

inace bash je dobro uradjen sajt, ali ta muzika...... aaaaaaaaaa.......

e reci mi koj si font korisito kod flash uvoda u TDI sajt (ono loading)

zendraqla je napisao(la):
pogledajte ovaj site ...
www.psyplant.com
dobro je kad je sajt napravljen u 2 verzije
jer je besmisleno praviti bruka flash sajt ako onaj ko mu pristupa ima neku budjavu vezu
ALI
html deo mi se uopste ne dopada
*jer su slova toliko mala...a boje moraju da budu u vecem kontrastu
da bi moglo normalno nesto da se procita
*mnogo dugo se ucitava
*i kao sto vec rekoh negde...1 stranica, natrpana sa milion sr... koju
treba da skrolujem do besvesti >>ISKLJUCUJEM
flash verzija...
*preloader ne ispisuje koliko je ucitao :!:
*ostalo nije lose osim opet onih malih slova koja trepere
pa se iscoravim dok procitam sta je napisano...

Psihologija boja - izborni predmet na obiljnim skolama dizajna u svetu!
Izbor boja na sajtu koji je postovala Chick ukazuje da se momci & cure sa pomenutog mnogo loze na svoj "underground-matrix-hacking-gods" trip. Sajt je jednom recju krs!

Lucas je napisao(la):
e reci mi koj si font korisito kod flash uvoda u TDI sajt (ono loading)
ko zna koji je to font ...
pokushacu da se setim sa kog sajta sam skinuo font pa cu ti javiti ...

Vrh Dno