Šta je novo?

Izmena Word formulara?

nikad_prvi

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2006
Poena
319
Imam dokumen koji je napravljen u word-u tj. dokument je u vidu formulara pitanja su zakljucana tj. ne mogu se mijenjati a odgovori mogu primjer:

Datum rodjenja:xx.xx.xxxx. godine ............

E sda interesuje me kako ovakav dokument otkljucati ili kako se pravi drugi ovakvog tipa ......:wall::wall::wall:

Odgovor.

Da bi sadržaj ovakvog fajla mogao menjati prvo uključi toolbar Forms, desnim klikom na toolbar, pa čekiraj Forms i pojaviće se ovaj toolbar.
Na kraju toolbara Forms imaš jedan taster sa slikom katanca. Kada je on pritisnut tj.aktiviran sadržaj dokumenta se ne može menjati, tj. mogu se menjati samo oni delovi koji su za to predviđeni. Takođe su nedostupni i ostali tasteri iz ovog toolbara. Kada ovaj taster nije pritisnut sadržaj se može menjati po želji.

Da bi napravio ovakav dokument koristiš tastere iz pomenutog toolbara. Najbolje bi bilo da potražiš na internetu kratak tutorial o ovome, a ako nisi laik možeš da provališ i sam vrlo brzo.
Ono što treba da bude stalno, tj. nepromenljivo kreiraš jednostavnim kucanjem. Podaci koji se trebaju menjati unose se preko neke od kontrola:
Text form field, Check box form field, Drop Down form field, Draw tabel, Insert table, Insert frame, Form field Shading, reset form field. Ocija form field options će biti dostupna dokle god ima barem jedna od navedenih kontrola u fajlu.

Poslednja izmena:
treba biti precizniji s pitanjima (naslovima treda) i ne vikati.

kad bi svako word pitanje bilo naslovljeno sa "WORD PITANJE?????" bilo bi neprijatno citati forum.

izvinjavam se vise puta moja greska:wave::wave::wave:

Nazad
Vrh Dno