Šta je novo?

Izlizani fontovi na tastaturi

Street

Poštovan
Učlanjen(a)
17.07.2021
Poena
65
Da li postoji neki efektan način da podebljam ili ispišem izlizane fontove na tastaturi?

Ne bih da kupujem novu jer ova mi je baš navika, mala i kompaktna i sve radi pa bih samo da je podmladim. 😁
Znam da imaju one nalepnice ali to bih da preskočim jer ova ima malo hrapavije tastere i to mi baš godi pa onda sa nalepnicama ne bi bilo isto

Jel postoje neki markeri ili nešto slično što je pogodno za tu svrhu?

^ Ne verujem da će to na išta da liči...

I meni pocela da se lizu posle godinu dana,imas na kp i aliju lepljive.

Nista onda nalepnice cu, da ne urnisem nekom improvizacijom.

I meni je oko godinu dana, mozda malo jace trajalo pre nego krenulo da se brise, jos je laserski imprint koji je kao dugotrajniji.

Mislim da mi je duze trajala prethodna koja je imala zalepljena slova.

Koja tastatura je u pitanju? Prvi put cujem da se nekom izlizu slova.

Nisam koristio, neko je kačio ovde na forumu, deluju ozbiljno pa sam sačuvao link.

Koja tastatura je u pitanju? Prvi put cujem da se nekom izlizu slova.

A4 Tech Isolation.

Mozda nije bas najkvalitetniji imprint, mislim nije previse izlizano ali neka slova, tipa samoglasnici dosta vise od drugih, pa onda to nervira, barem mene.

Resenje - slepo kucanje. :)

Ja koristim takve nalepnice ali zbog latinice/ćirilice koje ova KB nema. Samo malo su se izlizale za par godina.

a da belim markerom iscrtas slova?
Izlizaće se pre ili kasnije. Trajnije bi bilo belim lakom, samo pažljivo naneti nečim tankim kao čačkalicom. Može prozirnim lakom preventivno da se zaštiti.
Inače preventivno stavljam prozirnu foliju kako do ovog ne bi došlo. Tasteri kao novi već deceniju i po a ni prljavština se ne nakuplja unutra. Isto tako i sa daljinskim, stavim foliju i zavarim aparatom. Kad zatreba samo foliju zamenim.

Stavljas li je i u zamrzivac? :)
Ljudi, tastature su potrosni materijal, pogotovo ove od ~25€ sto OP ima. Ajd da je neki raritet pa ok.
Ili ih menjas na max 2 god jer retko koja izdrzi duze ako se redovno koriste ili se stisnes i uzmes nesto krsteno gde mozes da modujes.

Šta sve neću da čujem😳

Ja sam uzeo nalepnice ali mi se nisu svidele, jer rekoh već, tasteri su blago hrapavi i to mi prija, a sa nalepnicom preko nije to više to... I na kraju sam kao što je neko već predložio podebljao blago belim lako, ok je, manje mi bode oči nego izlizanost.

@DukeLander

Ne bih da kupujem novu jer ova mi je baš navika, mala i kompaktna i sve radi pa bih samo da je podmladim. 😁
Navike su čudo.

Stavljas li je i u zamrzivac? :)
Sveža i čista kao prvog dana. Koga mrzi da temeljno čisti od prašine, masnoće, znoja sa prstiju i koječega uvek može i da je baci.
Ako se pažljivije koristi od kucaće mašine može dugo trajati, u suprotnom mnogo kraće. U svakom slučaju, svakom njegovo.
slam keyboard.jpg

A kako se održava font vama sa skupljim tastaturama? Je l' postojan kao i kada su bile nove ili isto bledi?

Kapiram da kvalitet laserskog printa nije isti na nekoj jeftinijoj i nekoj skupljoj tastaturi?

10 godina stara logitech, tasteri kao prvog dana. cak ni wsad nisu izbledeli

@hurakura

Prvenstveno mi dobro došlo kao zaštita od prosipanja hrane/grickalica i tečnosti. Što se tvoje doskočice tiče, trebalo je da završi OVDE jer mislim da tastatura nije prva na udaru.;)

@Street

Prije ili kasnije na svim bledi u zavisnosti od izrabljivanja. Jedino ako su obloženi/premazani tasteri nečim onda neće izblediti. Neće i ako su slova ugravirana ili je tastatura On-screen.:)

Nazad
Vrh Dno