Šta je novo?

Izgubljeni programcic-converter mp3...

• Začetnik teme Začetnik teme bakiba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bakiba

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
319
Da li neko moze da mi odgovori gde da nadjem programcic (koji sam izgubio, a ne znam mu ime) koji konvertuje muziku
u mp3, wma i ima jos jednu opciju? Mali, jednostavniji od audio catalysta ima jedan prozor i samo tri velika dugmeta , a odlicno radi posao. Da li je to na nekom Digitalovom dvd-u, ili sam nasao adresu u SK ili se nalazi na rts pc tv-u? Program je freeware.

Poslednja izmena:
Jedino sto mogu da ti predlozim je da batalis pretragu i da se bacis na Easy CD-DA Extractor. Koliko god da je ovaj sto ti govoris jednostavan, ovaj je i jednostavan i obilan po pitanju mnogih opcija.

advanced-mp3-converter

dBpowerAMP.Music.Converter

Poslednja izmena:
DB power audio converter je ok, kao i CDex

Da li neko moze da mi odgovori gde da nadjem programcic (koji sam izgubio, a ne znam mu ime) koji konvertuje muziku
u mp3, wma i ima jos jednu opciju?
Ne znam, ali može ti pomoći ovo:

http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=920909&postcount=39

Krajnje prosto konvertuje, samo iz context menija izabereš convert. Prethodno podesiš format, karakteristike i folder u koji snima.

I nema zezanja s tim šta prosleđuje command line Lame-u, ima full command line support, šta ubacite to mu prosledi.

Poslednja izmena:
Hvala na sugestijama. Izabracu jedan od programa. Ono sto sam ja jurio je Audio3v2 (nisam video da li je beta verzija pri instalaciji). Mislim da je to program nasih autora (ne znam odakle mi to secanje navire). Pozdrav 🙂

Uzgred, loše sam napisao, nije iz context menija nego se klikne na krajnje desno dugme od ona 4 u grupi (miscelanous actions) i odatle se izabere "Encode..."

A taj tvoj program imaš ovde:

http://www.polarotor.co.yu/download_files/made_in_serbia/audio3v2.zip

Autor je Vladimir Stanojević, info se može naći ovde:

http://www.polarotor.co.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=58

Isprobao sam ga (samo kompresiju, ne i grebovanje)... Program je lepo urađen, ali za MP3 koristi neku svoju biblioteku (nisam stigao da proverim čime enkodira, koliko vidim na SK forumu ni autor se više ne seća tačno) i nema govora o izboru enkodera. WMA, kako je i uobičajeno, ne može da kompresuje u VBR (zašto je VBR za WMA toliki problem, bezmalo na prste jedne ruke mogu da se nabroje programi koji to podržavaju?). Elem, ja ostajem kod Spydera.

Poslednja izmena:
Uzgred budi rečeno, izgleda da je Audio3v2 u osnovi piratski program, jer su za sve njegove funkcije iskorišćene ActiveX kontrole proizvođača NuMedia (licenca za MP3 kontrolu je bila oko 100$, za WMA i OGG oko 50$, za grebovanje ne znam, kažem bila jer NuMedia više ne prodaje ove ActiveX dll-ove), a nešto ne bih rekao da je ta licenca i plaćena. Poseban problem je to što mi nemamo pojma na čemu je NuMedia zasnovala svoj enkoder i kakav je njegov kvalitet. Sva je prilika da je kvalitet slab. Sve u svemu, mada je interfejs lepo urađen, mislim da Audio3v2 ne može da dobije preporuke.

Nazad
Vrh Dno