Šta je novo?

izgubljena ikonica za promjenu jezika, kako da je vratim

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
kako da vratim ikonicu za promjenu jezika u desnom dijelu task bar-a?

Pa jesi li probao ono klasicno desni klik na taskbar, pa toolbars, pa language?

Ili control panel, regional and language options, pa languages, pa details?

Ajde sad nešto teže: Izgubila se ikonica za Turn off computer u Startu (pored Log off). Bukvalno je nema, stoji samo log off. Kada probam Alt-F4 kaže da je restrikcionisano... Jedan jedini accaunt, možda je nešto čačnuto, al ne verujem.

Zna neko kako da vratim dugme ?

@sasabraj

Idi na Regional and Language Options > Language > Text Service
na dnu imas Preference > Language Bar ( ukljuci Show the language bar on the desktop ).Ako je "dugme" Language Bar "iskljuceno" idi na Advance i pod System Configuration iskljuci Turn off advance text service.

@ypow
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=307882

gpedit.msc
Imas sose mange stvari za podesavanje... To ti je od spajvercine neke, desava se :)

Pisano vec par puta, nije do podesavanja u regional settings ili slicno. Evo ga "patch" koji resava stvar. Kapiram da ima vise nacina, ovaj je najlaksi.

Prilozi

• langbarrestore.zip
    581 bajta · Pregleda: 441
imam tinyxp rev09 i pomenuti problem ostaje i posle instaliranja "patcha" i cackanja po settingsima. anybody?

@razbivach

Fali ctfmon.exe ( a mozda i msutb.dll ) pa ih pronadji i kopiraj u Windows\System32 folder.

@sasa022: to je to, tnx :)

"Fali ctfmon.exe ( a mozda i msutb.dll ) pa ih pronadji i kopiraj u Windows\System32 folder."

Isti problem kao i Razbivach samo sto nije mi jasno sta si uradio Razbivach da bi se ikonica vratila i da language bar nije greyed out.Kako da ih pronadjem Sasa gde? Vec su tamo oba fajla u windows\system32.
Koristim Tiny Xp rev9.

Meni ga ima winxp-ov language bar ali kad pokusam da promenim sa EN na SR nema sase da se promeni, mislim ostaje EN i tacka.

Alt+shift?

Ajde sad nešto teže: Izgubila se ikonica za Turn off computer u Startu (pored Log off). Bukvalno je nema, stoji samo log off. Kada probam Alt-F4 kaže da je restrikcionisano... Jedan jedini accaunt, možda je nešto čačnuto, al ne verujem.

Zna neko kako da vratim dugme ?

Imao sam taj problem pre par meseci, samo sto je kod mene bio neki spyware u pitanju, jesi skenirao...?

ma neki bug, posle restarta radi kako treba

šđćčž...:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno