Šta je novo?

Izgrebani monitor

a4u

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2003
Poena
601
Ovako,
pre nekih godinu dana dobio sam za DZ (to je vazno naglasiti) neku Daewoo flat 17-icu.
Super sljaka s obzirom da je dz, ali ...
10-ak dana nakon sto sam dobio monitor, na njemu se pojavila ogrebotina (2-2.5 cm) , a garantovano ga niko nije ni ogrebao ni nista slicno!
Od tada, pojavile su se jos 2-3 "ogrebotinice" , a ona prva se svakih mesec dana prosiri za po 2-3 pixela :)
Pitanje glasi - dal da bacam to da ne bih ostao bez ociju il glave, il da se pravim lud pa da prelepim to selotejpom i nastavim da sljakam :)

Ne verujem da treba da ga prelepis selotejpom :)
Imo sam i ja nesto slicno(tj. sada je kod brata) na Samsung 757NF monitoru. To se desi kada se izgrebe emulzija od monitora. Neko je pricao da ima spasa da se to namaze sa nekim sredstvom ili sl. pa da sve bude u redu, ali ja cisto sumnjam. Sve u svemu ako ti ne smeta :D ;) E da, to ne verujem da moze da se desava samo od sebe, morao ti je to neko izgrebati :rolleyes:

Pozdrav

Bio je slican problem ovde iznesen, resavali su ljudi sa astonish kremom, ribanjem dok se emulzija ne skine, ostane cisto staklo.
Moje misljenje je da je astonish pasta bolja, finija je i tecnija, ali nisam licno probao.

Ne znam. Ja licno ne smem da probam dok mi neko sa sigurnoscu ne kaze da to funkcionise. Ja mislim da se cak pricalo da ima neka pasta pomocu koje mozes da bukvalno dodas emulziju na monitor(znaci, ne mora da se skida emulzija vec se samo namaze monitor gde je izgreban).

Svasta, nikako mi nije jasno kako sam uspeo da obrisem svoju poruku kada sam hteo da ispravim gresku (citirajuci je). Usput proslo je vise od pola sata kada sam tu poruku poslao. Sustina je da ima vrlo smisla da se koristi neki premaz jer on najverovatnije ima stepen lomljenja svetla isti kao i staklo.

Hvala puno. Ajde ako neko zna gde ima da se nadje ovo sto je DS9 spominjao ili nek se javi neko sa ovakvim problemom, a sa malo manje skupim monitorom ili da je vec radio ovako nesto!

Pozdrav

a4u je napisao(la):
Ovako,
pre nekih godinu dana dobio sam za DZ (to je vazno naglasiti) neku Daewoo flat 17-icu.
Super sljaka s obzirom da je dz, ali ...
10-ak dana nakon sto sam dobio monitor, na njemu se pojavila ogrebotina (2-2.5 cm) , a garantovano ga niko nije ni ogrebao ni nista slicno!
Od tada, pojavile su se jos 2-3 "ogrebotinice" , a ona prva se svakih mesec dana prosiri za po 2-3 pixela :)
Pitanje glasi - dal da bacam to da ne bih ostao bez ociju il glave, il da se pravim lud pa da prelepim to selotejpom i nastavim da sljakam :)

Jel ima nekakve posledice po oci ako se ukloni emulzija sa astonish kremom. Mislim, cemu uopste sluzi ta emulzija ???

lolek je napisao(la):
...
Jel ima nekakve posledice po oci ako se ukloni emulzija sa astonish kremom. Mislim, cemu uopste sluzi ta emulzija ???
Osnovna funkcija te emulzije je antirefleksija. Na nekim boljim monitorima postoji nekoliko slojeva razlicitih emulzija koje pored toga imaju i neke druge funkcije, pa se ponasaju kao oni filteri za monitore smanjujuci osvetljenje i staticki elektricitet i povecavajuci kontrast.
Neke od tih emulzija nisu bas jeftine i sigurno je da nisu dzabe tu, ali definitivno neces da oslepis bez njih...

slucajno sam malo izgrebao monitor, pokusavajuci da masiram mrtav pixel :D ogrebotina je mala ali jer moze nekako da se ukloni sa lcd benqg2220hda monitora i kako? hvala :)

Nazad
Vrh Dno