Šta je novo?

Izgleda riknula grafika na Toshiba Satellite A210-11A

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Pozdrav,

Imam laptop koji odmah po ukljucenju daje duplu sliku i kad krene sa ucitavanjem windowsa izbaci plav ekran. Ono sto je sreca u nesreci da nije integrisana varijanta vec ATI Mobility Radeon HD 2600 HM 256MB. Ono sto mene interesuje da li mora samo ova grafika od Toshibe ili moze od drugog laptopa? Negde sam na netu video da toshiba ima svoje slotove za grafiku ali nisam siguran.
Dalje, potreban mi je neki servis ko bi to mogao da popravi ili neko ko se bavi prodajom delova. Bio sam u Comtrade i za novu grafiku traze 20.000din sto je blago receno mnogo.
Svaki savet dobro dosao. Ukoliko iz nekog razloga odlucim da prodam ovako, koliko je realna cena za tako nesto? Konfa je sledeca:
TOSHIBA Satellite A210-11A, Turion 64 X2 TL-58 (2x 1.90GHz, 2x 512kB Cache, 31W), 2x 1024MB
15.4" WXGA (1280x800), TruBrite, ATI Mobility Radeon HD 2600 HM 256MB, 250GB, DVD±RW DL/RAM, VGA, TV-Out, 10/100Mbps, WLAN, FireWire 400, ExpressCard, WebCam,

Baterija je litijum jonska ali je stajala mesecima prazna i sad nece uopste da zapocne da se puni. Mozda je treba malo shokirati i sl. radnje. Ostatak odlican, bukvalno neogreban.

Ne mora da znaci da je do graficke. Meni je na jednom Aceru slika treperila, ali nije bio problem u grafickoj, vec sa plocom. Tako da dok god se to ne utvrdi, onda nije ni moguce dati realnu procenu vrednosti tog laptopa... u principu, ploca je tu najvrednija, sve ostalo moze da se nadje prilicno lagano i zameni. Ako ti je ploca riknula, 100e je plafon za taj lap, a verovatno i nize...

Zapravo, ima sam pre nekog vremena jedan računar na reklamaciji i utvrdili su da je riknula ploča. Reko' OK, ploča je najskuplja, daj nov...e, pa ne može....ploča je oko 15% računara, naručujemo novu...

Bez ploče i baterije, 100 mi zvuči kao optimistična cena. Osim ako ti se posreći, pa natrči neko kome baš treba taj ekran i taj proceosr i ta tastatura, ...

Pokušaj da nađeš polovnu grafiku, od nekoga ko je svoj definitivno razmontirao ili kod nekog preprodavca.

Jos neko? Jel odgovara ATI grafika sa nekog drugog laptopa ili mora da bude samo od Toshibe? I ima li neka preporuka za servis ovog laptopa a da nije Comtrade.

Da li si utvrdio jel grafička u MXM slotu ili je zalemljena za ploču? Ukoliko je zalemljena, onda je maltene svejedno da li je riknula samo grafička ili ploča jer se svakako menja cela ploča. Ako je MXM onda možda i može nešto da se uradi u smislu menjanja grafičke.

Nisam ga otvarao da pogledam. Znaci ima i ta varijanta. Nista, ne gine otvaranje pa da se vidi pravo stanje stvari.

Pozdrav,

Imam laptop koji odmah po ukljucenju daje duplu sliku i kad krene sa ucitavanjem windowsa izbaci plav ekran. Ono sto je sreca u nesreci da nije integrisana varijanta vec ATI Mobility Radeon HD 2600 HM 256MB. Ono sto mene interesuje da li mora samo ova grafika od Toshibe ili moze od drugog laptopa? Negde sam na netu video da toshiba ima svoje slotove za grafiku ali nisam siguran.
Dalje, potreban mi je neki servis ko bi to mogao da popravi ili neko ko se bavi prodajom delova. Bio sam u Comtrade i za novu grafiku traze 20.000din sto je blago receno mnogo.
Svaki savet dobro dosao. Ukoliko iz nekog razloga odlucim da prodam ovako, koliko je realna cena za tako nesto? Konfa je sledeca:
TOSHIBA Satellite A210-11A, Turion 64 X2 TL-58 (2x 1.90GHz, 2x 512kB Cache, 31W), 2x 1024MB
15.4" WXGA (1280x800), TruBrite, ATI Mobility Radeon HD 2600 HM 256MB, 250GB, DVD±RW DL/RAM, VGA, TV-Out, 10/100Mbps, WLAN, FireWire 400, ExpressCard, WebCam,

Baterija je litijum jonska ali je stajala mesecima prazna i sad nece uopste da zapocne da se puni. Mozda je treba malo shokirati i sl. radnje. Ostatak odlican, bukvalno neogreban.

Ima na ebay ali ej cena BEZOBRAZNA
http://cgi.ebay.de/Toshiba-Satellit...er_Computer_Graphikkarten?hash=item3ca8608cab
http://cgi.ebay.de/Toshiba-Satellit...er_Computer_Graphikkarten?hash=item43993bfd1c

Tvoj konektor za kartu nije izgleda MXM II a da jeste imao bi sirok izbor

evo ti, kupi ovo, funta nije jaka, za cca 100e resavas problem
http://cgi.ebay.co.uk/Toshiba-A200-...pAccessories_LaptopDrives?hash=item3ca838f1b5

evo jos jeftinije
http://cgi.ebay.co.uk/Toshiba-A200-...Computing_LaptopAccess_RL?hash=item3a547e826d
ove zadnje dve moguce da nisu 128bit, vidise d afale neki memorijski moduli. Uglavnom popravi, zavaljaj ga dalje i kupi nesto sto ce ti odgovarati, meni recimo godi Fujitsu Pi3560 sa GT240M grafikom

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno