Šta je novo?

Izdahnuo mi kuler na R9500 (npro)...

Takezo

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2003
Poena
604
...i nigde nema da se kupi ,a kartica tesko radi sa smanjenim clock-om.
cesto mi je razmazan ekran ,a sa instaliranim drajverima nece ni da podigne sis. (nekad oce) ...
da li neko zeli da je kupi :smoke: ?

...ili mozda neko zna gde bih mogao da nadjem ventilatorce... gigabyte-ova je kartica ...

Imaš po radnjama da nađeš 2 verzije GPU kulera - četvrtastu koja se na GPU montira sa 4 šrafa i okruglu koja ima dva dijagonalno postavljena plastična nosača sa oprugama. Video sam juče u radnjici u TC na Banovom Brdu (TC do City Hall-a gde je i Bell computers na prvom spratu, desno) ali viđao sam i po drugim radnjama (Balkanska, ispod N. Fronta). Ja sam taj sferični nekako nabudžio na moj R9600Pro. Konektor za napajanje nije pasovao na onaj na kartici pa sam morao da sečem a fan sam skinuo sa heatsinka i stavio na originalni heatsink jer su ti plastični nosači bili 3mm previše razmaknuti. Sada mi se fan drži na samo jednom šrafu....

....pomoću štapa i kanapa...

To je koštalo oko 250din.

Kako taj tvoj qler izgleda?

znam na takve sam nailazio ali ne bi to moglo kod mene da se namontira ...(bio sam u toj radnji na banovom brdu cak sam i karticu doneo ...
kartica izgleda kao ona prva radeon9700 (isti je hladnjak i vntilatorce).

nesto mi govori da ce u djubre...

Koliko znam, GA-9500 ima specifičan kuler, a distributer ih nema i pitanje je kad će ih dobiti...

Ista kartica, isti problem.... Al ja sam resio tako sto sam ladno namontirao preko celog hladnjaka cooler 8-icu od 3W :D Tako je lepo legao preko celog kulera i jos malo viri gore kod memorija tako da "perca" biju vazduh pravo na njih (mislim memorije) - milina bozija ladna je ko led. :happy:

Ako se odlucis za takav potez trebace ti jedan cooler 8-ca (ako zelis moze i 6-tica ali nece da duva na memorije onda :D) i samo 2 srafa jer ostale dve rupe vise (drzi odlicno i samo sa ta 2 srafa veruj mi).
BTW: ako zatreba koji sample foto javi da okinem par komada :D

Poslednja izmena:
Ne znam zasto komplikujes ? Skini taj ventilator sto je prsao i stavi jedan od 80mm i uzivaj...

Vrh Dno