Šta je novo?

Izbor Smart 3D TV vs. NE-Smart 3D + android box/stick ?

tibby

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
619
Pozdrav ekipa, gledam i nisam video da ima slična tema, ili sam ćorav... Uglavnom ne želim da ova tema ispadne klasična - KOJI TV DA UZMEM, koja se postavlja svaki dan. Naime, dosta sam Googlao, čitao iskustva i ovde na forumu, i za dlaku se odlučio da mi izbor bude LG LA640/660/670/690s... eeeventualno neki Samsung iz serije 6000. Onda me je pokolebalo niz mišljenja i razmišljanja koji kažu da funkcionalnost Smart dela TV-a i nije neka velika, iako su moje najveće potrebe da može malo pročitati koju sa browserom...neke dnevne vesti, malo search...ništa spec i veliko, ipak bi komp bio glavni za to, zatim da puštam malo Youtube, muzike i da gledam filmove koji će preko WiFi-a povezujući se sa kompom preko Direct-a ili AllShare-a (ovo mi i najviše bitno). Razna mišljenja sam čitao da je ipak bolje bataliti Smart opciju, jer se od svakog NE-Smarta može napraviti Smart uz dodavanje andorid boxa ili sticka. Da li je ovo tačno, da je to skoro pa isto onda? Tačnije, da li ispunjava moje potrebe, možda čak bolje, kvalitetnije i brže? A onda da na uštrb NE-Smarta bolje uzmem veću dijagonalu, jer "dijagonala nikad neće porasti a svaki TV može da se pretvori u Smart"? Da li je ovo ispravno razmišljanje? U slučaju da jeste, molim da mi imajući u vidu sve ovo preporučite šta je best buy NE-Smart TVa koji će imati kvalitetnu 3D opciju i najveću dijagonalu za budžet do max 600-620€ ? Da li tada ići na LED ili Plazmu???
Hvala unapred na mišljenjima i preporukama. Gore navedeni LED Smart 3D modeli koji su mi u početku bili opcija su za 42 incha, s toga preporuke molim u pravcu što većih za datu cenu, ali i da bude kvalitetno (po mogućnosti tanak okvir oko ekrana). Nadam se da nije jako zahtevno! ,)

kada bi ja sad mogao ponovo da biram(mada mozda i mogu,ali nema potrebe)....a da sam pre toga probao dosta igracki,citao razne forume....moj izbor bi bio....
Sto veci TV(Ne Smart)+Android TV(Quad,ili bar Dual).....i uzivaj...:)

Tibby ja isto zelim kao i ti. Da kupim obican tv sa velikom dijagonalom i da od njega napravim smart ubacivanjem android stika sa 4 jezgra i 2 gb rama plus obavezno daljinac. To je mnogo bolje brze i jace od smart televizora koji imaju dual core. Ono sto predstavlja problem jeste da nema mnogo modela sa velikom dijagonalom a da nisu smart. Meni konkretno najvise moze da stane u ormar 40" i mislim da mi je to dovoljno za sobu 4,70mx4,40m. Takodje bitno mi je da ima mogucnost da se na njega poveze 5,1 sistem i da ima mali lag zbog igranja igara. Jedino sto vidim da bi moglo da ispuni moje zahteve je Samsung F5000. Ali me nervira jer je to ipak stariji model televizora, nema da se kupi nova tehnika bez smarta ili ja verovatno gresim ne znam da nadjem? LG tv sam izbacio iz opcije zato sto imaju veliki lag pri igranju igara. I meni je Isnogood na ovom forumu pre neki dan otvorio oci da ne kupujem smart tv nego obican i stik.

Ja sam imao Plasmu 51" 3D i android stick (measy sa kamerom + dock). Kombinacija ekstra, što zbog android aplikacija što zbog skype sa kamerom.

U međuvremenu mi je plasma vrisnula a u zameni sam dobio lg 47la667s (led 47") koji je ujedno i smart. U početku mi je android stick bio mnogo praktičnije rešenje, pošto su smart funkcije dosta traljavo urađene. Na kutiji od TV-a piše da je unutra dual core procesor a radi gore nego moj stari jednojezgarni stick sa 512MB. Međutim, TV ima dosta naprednih funkcija poput WiFi direct odnosno miracast. To znači da bežičnim putem mogu da sa laptopa, android fona i sl. prebacim sliku na TV. Dosta praktična stvar. Tako da fon mogu da koristim kao android stick. Plus mogu android fon da koristim kao LG daljinac tokom čijeg korišćenja meni na fonu ide slika sa TV-a što je opet korisno ako gledam tekmu a prigusti mi za wc:)

S obzirom da na sticku koristim samo youtube (kao media player koristim sada interni LG-ijev) i skype, stick zadržavam dok mi ne stigne kamera za TV. Za surf ipak koristim laptop tako da mi ne smeta tromost TV-u surfu.

Kome ne treba Miracast, bolje je rešenje ne smart TV i stick. Naravno, sve ovo izrečeno može pod voz ako i ne smart TV-i imaju miracast (što nisam siguran)

Dve iste teme ,na dva razlicita mesta ,ne dobijas time nista.

Poslednja izmena:
Moje misljenje je da sem youtube-a na smartu nista pametno ne mozes iskoristiti. Sve opcije koje ima pokrenuces jednom i nikad vise. Jedino youtube koristim svakodnevno, ostalo su gluposti tipa surfovanje netom i slicno.
U pocetku mi je bio i 3D interesantan, a sad mi cvike hvataju prasinu. Od 50 3D filmova jedino sam 5 odgledao koje zaista vrede nesto kao 3d zbog pop up scena, ostali nemju nista zabavno, efekat je skoro kao da gledam 2d.
Proizvodjaci prodaju magle, sve je samo cist marketing, kao sto i danas prodaju filmove za 4K televizore, a ono je u rezoluciji 1980x1080p.

Prestace sa prodajom magle kad ce moci 3D da se gleda na TV-u bez naocara!

^ Isti slučaj, samo YT koristim. Ostale aplikacije ne palim uopšte

Kada bi ste znali za Showbox u kombinaciji sa prevodima na odabrani jezik ili za xbmc koji svi zajedno imaju gomilu on-line filmova i serija i hd takođe pričali bi posve drugačije.Nije vam potreban hard disk niti usb aposlutno ništa sem neta.Ja sam sam sebi napravio FEST u stanu.Youtube pored ove dve aplikacije izgleda kao najprizemniji vid zabave.

Poslednja izmena:
Kada bi ste znali za Showbox u kombinaciji sa prevodima na odabrani jezik ili za xbmc koji svi zajedno imaju gomilu on-line filmova i serija i hd takođe pričali bi posve drugačije.Nije vam potreban hard disk niti usb aposlutno ništa sem neta.Ja sam sam sebi napravio FEST u stanu.Youtube pored ove dve aplikacije izgleda kao najprizemniji vid zabave.

+1 za xbmc

@dijabolik
Pokrenuo sam temu ovde i shvatio da sam pogrešio deo foruma, prebacio tamo i napisao da mogu da brišu ovde temu (piše u tekstu na "Šta izabrati od TV, AV.." da molim admine da ovde obrišu), međutim se ovde razvezala rasprava.
U svakom slučaju, kako god mod-ovi odluče od ove dve teme, neka ukinu jednu. Žao mi je što na vreme nisu primetili moju molbu a mi nismo u mogućnosti da brišemo sami.

Elem, hvala svima za savete i iskustva, znače mi svakako. I ja vidim da je mala ponuda velikih TV-a koji nisu Smart a 3D mi i ne znači toliko. Bitna mi je ta stvar sa WiFi i gledanjem filmova sa kompjutera, bitan mi je Youtube i muzika (5.1), ostalo mi je manje bitno.

Nije potrebno da se opterecujes time da li je tv smart ili ne jer tu je na prvom mestu kvalitet slike pa onda sve drugo.Svaki smart tv je takoreci zatvoren sistem i svaki android boks je nekoliko puta bolji od bilo kog smart tv-a.Kakav god tv da uzmes sa ili bez smarta android box je uvek pametna i korisna investicija.

hvala na komentaru, i meni se čini da box deluje funkcionalnije samo je pitanje da li u ovom cenovnom rangu ima televizora sa vecom dijagonalom koji nisu smart...malo je takvih modela, ranijih godina ih je daleko vise bilo

Video sam da ljudi koriste xbmc ali nisam probao. U stvari jesam ga instalirao, bacio pogled i nisam ukapirao kako funkcioniše, tj. nisam se ni potrudio. Ajde ostavi neki link sa uputstvom ili bilo čim što može da pomogne početnicima

I meni bi trebalo neko uputstvo za taj xmbc. Trenutno koristim universal media server, ne znam da li ovaj xmbc ima iste funkcije?

Vrh Dno