Šta je novo?

Izbor sistema je problem!

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Moj drug ima dva sistema, 98SE i XP... 98 mu je skrkan ali ga ne smije ubiti jer ima neki software za kancelariju pa mora da ostavi to a koristi samo i stalno XP. Znam da ima opcija da se pri ulasku u sistem moze izjeci ono da se bira sistem po zelji i da se stavi na samo jedan i da se taj sam automatski starta. Nadam se da sam bio jasan. Ako ima neko neku ideju bio bih zahvalan.

Nisam sasvim shvatio onaj prvi deo, ali ako hoces da direktno ulazis u XP moras da editujes boot.ini tako sto ces izbrisati liniju gde se "poziva" 98-ica. Ona ide otprilike (kod tebe ce se razlikovati particije) ovako: "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows".
Druga, mozda jednostavnija varijanta, je (isto u boot.ini) editujes tako da vreme za biranje bude o sekundi:"[boot loader]
timeout=0
Opet kazem, nije mi jasan onaj prvi deo, tako da ces ovako resiti problem samo privremeno.

PS. Ako ne znas kako da editujes boot.ini onda uradi ovako u XP-u:
My Computer(desni klik)/Propreties/Advanced/Startup and Recovery/Setings/System Startup i tu stavis za default operating system XP i za Time to Display LIst of Operating Systems stavis 0 sekundi.

Nazad
Vrh Dno