Šta je novo?

izbor rezaca

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
O ovome je pisano vec X puta i pregledao sam stare postove, ali da prezvakamo sve jos jednom posto treba da kupim rezac (najverovatnije u ponedeljak)
Ponude uzete u izbor:
LG GCE-8520B 52x/24x/52x................3.683 dinara
Sony CRX-21E 48x/24x/48x................4.095 dinara
Lite on 52x/24x/52x............................4.192 dinara

Razmisljam se da li mozda ipak da uzmem combo. U ovom trenutku mi je potreban pouzdan rezac, ali bih uzeo neki combo pod uslovom da dobro i kvalitetno reze. Do DVD mi nije posebno stalo, ali ako vec moze sto da ne. Mada su me prodavci odgovarali od comboa i predlagali mi odvojen DVD, neki Phillips za samo 35 evra (dal' je cemu?).
Ponude za combo:
LG GCC-4480B 48x/24x/48x/16x........5.200 dinara
BenQ 32x/10x/40x/12x......................5.500 dinara

Kratko i jasno: poslusao sam sve koji su mi predlozili LiteOn 48/24/48 i nisam pogresio - fenomenalan je :)

Moj glasza LiteOn mada neces da pogresis i ako uzmes LG, posto postoji dosta ljudi koji su zadovoljni i jednimi drugim. Ja imam LiteOn (Sony) i do sada me odlicno sluzi.

LiteON, neces pogresiti, a sto se tice COMBO uredjaja, pre bih glasao za one (sada vec starije modele) 32x10x40x 16x DVD

outlaw je napisao(la):
Kratko i jasno: poslusao sam sve koji su mi predlozili LiteOn 48/24/48 i nisam pogresio - fenomenalan je :)

Definitivno......ortak i ja smo uzeli od Simpsona po jedan komad i sljakaju savrseno......

Gomila razlicitih praznih diskova i svi rade kako valja. Cak smo neke no-name diskove deklarisane na 16 brzina rezali na 48x, i uspeo je da ih ocita izvesni sony-ev 8x....

mani bre te kombo uredjaje!

ovo ti kaze ponositi vlasnik Lite-On 48x24x48 rezaca ;) ;) ;)

Samo Jedno pitanjce:

Jel ovaj Sony CRX-21E 48x/24x/48x isto sto i lite on 48x... I jel moze da mu se stavi lite onov firmware ?

floydian je napisao(la):
Samo Jedno pitanjce:

Jel ovaj Sony CRX-21E 48x/24x/48x isto sto i lite on 48x... I jel moze da mu se stavi lite onov firmware ?

Naravno da moze, cak je i preporucljivo.

ja sam taj sony crx 210e1 zamenio sa lite on 48246s ...
e sad, trebalo bi da su isti ali mi ovaj lite on nekako drugacije deluje(bolje)..
sad.. sve sto sam do sada na njemu rezao je citljivo...
na sonetu sam imao 2 necitljiva komada... od xxx narezanih tako da je to pre do medijuma nego do sony-a ali....

Zasto da ne kupi combo, ja sam uzeo LG 48/24/48 16x dvd i vrlo sam zadovoljan, bolje da uzme 2 stvari odjednom, za vrlo kratko vreme DVD ce postati standard tako da bolje da ga sad uzme nego posle da uzima poseban uredjaj za njega. Moj glas za LG combo....
p.s. mislim da su se sada svu da pojavili FULL paketi tako da mu je cena oko 93. evra (bila je 73)
poz

floydian je napisao(la):
...A jel moze firmware od liteona 52/24/52?

Naravno da može, ako ti treba baš brz čitač. Više o Sony-LiteOn rezačima na http://www.sonycrx2xx.org/

TheGhost je napisao(la):
Zasto da ne kupi combo, ja sam uzeo LG 48/24/48 16x dvd i vrlo sam zadovoljan, bolje da uzme 2 stvari odjednom, za vrlo kratko vreme DVD ce postati standard tako da bolje da ga sad uzme nego posle da uzima poseban uredjaj za njega. Moj glas za LG combo....
p.s. mislim da su se sada svu da pojavili FULL paketi tako da mu je cena oko 93. evra (bila je 73)
poz

zasto je bolje???

pa ovako:

1. za iste pare dobijes 2 odvojena uredjaja...
2. 2 kompleta motora, lasera, i mehanizama...
3. mozes da biras koji ces rezac i koji dvd...
4. dobijes 2 cd-rom-a u svakom slucaju...
5. ispadas faca jer imas svasta u kucistu ;) ;) ;)
6. ako nesto rikne, a to se desi upravo onda kad ti najvise treba ,opet mozes nesto da uradis jer imas jedan uredjaj koji radi...

e sad: losa strana:

1. treba malo vise struje(bolje napajanje) ali i to je diskutabilno...
2. treba jedno mesto vise u kompu (opet diskutabilno) jer ti ono i ovako sluzi za uredjaj tog tipa...

toliko od mene ;)

Ja licno ne volim da imam puno uredjaja, ne zbog struje vec jednostavno ne mogu toliko uredjaja da nakacim na napajanje i ovo mi je odlicno doslo da mogu da imam 2 u jednom, ionako mi je cudno kad imam 2 cdroma ne znam u koji da ubacim :) a sta bi tek bilo da imam 3, jedino ako se pokvari e onda da bude isplativije 2 razlicita, mada mi to sve smesno izgleda jer se to desava u 0.1% slucajeva.... poz :D

Ja sam sad uzeo Samsung-ov combo uredjaj.... sad imam 2 rezaca...videcemo u cemu je razlika izmedju Samsung-a i TEAC-a....
Ja ti predlazem da uzmes combo.....

Nazad
Vrh Dno