Šta je novo?

Izbor provajdera

dr.sonic

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2012
Poena
259
Ističe mi ugovor kod Orion telekoma za mesec dana i hteo bih da odem od njih. Plaćao sam im 2000din za 6/1mbps.
Čekam Targo (živim na 50m od njihovog magistralnog voda u Starine Novaka), ali nikako da dođu i mislim da neće baš skoro.
Čitao sam skoro sve teme o provajderima u ovoj sekciji foruma i svuda neka kuknjava :)
Šta biste mi vi preporučili da premostim do Таrgа, tj verovatno jedno godinu dana?
Telefonske linije su mi stare, tako da nisam siguran da li mogu da izvuku mnogo veću brzinu od ove sada.

Ističe mi ugovor kod Orion telekoma za mesec dana i hteo bih da odem od njih. Plaćao sam im 2000din za 6/1mbps.
Čekam Targo (živim na 50m od njihovog magistralnog voda u Starine Novaka), ali nikako da dođu i mislim da neće baš skoro.
Čitao sam skoro sve teme o provajderima u ovoj sekciji foruma i svuda neka kuknjava :)
Šta biste mi vi preporučili da premostim do Таrgа, tj verovatno jedno godinu dana?
Telefonske linije su mi stare, tako da nisam siguran da li mogu da izvuku mnogo veću brzinu od ove sada.

Ako ces ugovor godinu dana onda ptt adsl ili verat, jer kod telekoma ugovor je na 2 godine, moze i bez ugovorne obaveze ali su cene vece.

Video sam onu ponudu kod Verata za 10/1 za 1790din, ali nisam siguran da moje žice mogu to da izdrže. Da li postoji mogućnost da se to proveri? U temi pišu ljudi da im oni provere pre uključivanja, ali da ipak ne dobiju te brzine.

Inače, trenutno sam kod AVCOM-a, ali nemam uslova za home ethernet uslugu.

Mislim da se Verat trenutno najvise isplati...

5/1 Mb/s ... 1490 RSD, ugovor na 12 meseci
10/1 Mb/s ... 1790 RSD, ugovor na 12 meseci

Da li mozes da nam postavis stranu sa statistikama linije iz tvog ADSL rutera?

imas Total adsl za 1690 10/1 na 12 meseci uz wi fi ruter za dz...

Nije uslov, moze net posebno...

Koliko ja vidim, za totaltv može i samo internet. Jel to isto adsl? Na 12 meseci bih mogao da uzmem onaj paket 10 do 20 mb/s za 1900din. Kolika je to brzina u realnom radu, verovatno uvek oko 10?

Nešto ne mogu da pristupim ruteru, ne prihvata mi username i pasword. Ne izbaci nikakvu grešku, samo čim stisnem ok ili enter, on opet izbaci prozorče da upišem podatke.

Total NET do 10 Mb/s (download od 5 do 10 Mb/s, upload 1 Mb/s) ... 1.590 RSD, ugovor na 24 meseca

Realno mozes ocekivati brzinu download-a izmedju 8 i 9 Mb/s.

Ali ima ova akcijska cena:
Total NET do 20 Mb/s od 10 do 20 Mb/s 1 Mb/s 1.890 din za 12 meseci. Više mi se to dopada.

U tom paketu bi trebao imati realno download izmedju 15 i 17 Mb/s, mada naravno sve zavisi od stanja infrastrukture i tvoje udaljenost od centrale...

Posto pises 'copy+paste' tesko je razumeti na koji paket mislis...

Poslednja izmena:
Mrzelo me da kucam :) mislio sam na taj paket. Još samo da uspem da uđem u podešavanja rutera :)

:d a ja koristim samo total adsl u jednom stanu... 19955 pa proveri mada je suludo samo po sebi al ajde, mozda si tvrdoglav...

ruter je TP link TD-845W

Poslednja izmena:
:d a ja koristim samo total adsl u jednom stanu... 19955 pa proveri mada je suludo samo po sebi al ajde, mozda si tvrdoglav...

ruter je TP link TD-845W

Pozvao sam i rekli su mi da nije moguce, dok na twitteru mi je sbb rekao da je moguce lol, tu se vise ne zna sta ko prica, ali mozda je moguce ranije nije bilo. Ako moze to je najjeftinije resenje i sam sam njihov korisnik.
@dr.sonic Samo je jako vazno da se napomene da moze da se desi da ces cekati i do 30+ dana da te prebace sa oriona na total, cak sta vise neki ljudi su izgubili port itd,mom drugaru su poslali modem a nisu mu ukljucili net preko 30 dana i onda je vratio opremu, tako da budi obazriv procitaj celu temu koja ima o njima i taj ruter je jako los, slab je wifi pa sam ga promenio sa telekomovim, mnogo je bolja konekcija.

Poslednja izmena:
Čekaj, a čiji je taj TOTAL TV?
Evo mojih informacija sa rutera. Pretpostavljam da vas interesuju podaci o marginama.
Screenshot from 2013-04-10 19:08:01.png

I dalje ne kapiram, jer vidim da se u temi za total tv pominju razni risiveri i čuda. Ako uzmem samo NET, da li je to klasičan ADSL za koji mi je potreban samo ruter i kabl, ili je u pitanju nešto drugo?

Poslednja izmena:
Čekaj, a čiji je taj TOTAL TV?
Evo mojih informacija sa rutera. Pretpostavljam da vas interesuju podaci o marginama.
Pogledajte prilog 112125

I dalje ne kapiram, jer vidim da se u temi za total tv pominju razni risiveri i čuda. Ako uzmem samo NET, da li je to klasičan ADSL za koji mi je potreban samo ruter i kabl, ili je u pitanju nešto drugo?

Evo objasnicu ti sve na PP

Evo i ovako javno da se zahvalim korisniku mylo85. Čovek mi je preko skypa sve detaljno objasnio oko total tv-a i svaka mu čast. Pravi je laf :)

Најближи сам тотал ТВ-у. Само интернет, брзине до 20, а кошта 1900дин.
Орион оптика нема код мене , av com оптика нема код мене , СББ кабловска тражи целу зграду (а претпостављам да и други кабловски неће да долазе због мене само). То значи да ми је само АДСЛ остао, а ту тотал има најбољи понуду.

Ако неко има други предлог, слободно нека каже.

Jel si narucio Total ADSL?
Jel na kraju moze internet bez Total TV?

Нисам још, у некој великој гужви сам био последњих дана. Видећи сутра да их зовем.

Звао сам малопре. Може да се узме само интернет .

Nazad
Vrh Dno