Šta je novo?

Izbor ploce?

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
225
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7800X3D & Arctic Liquid Freezer III 360 RGB
Matična ploča
X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Asrock Radeon RX 9070XT Steel Legend
Storage
1TB SSD Samsung 990 Pro & 500gb SSD Samsung 980 & 500gb SSD Samsung 970 EVO
Zvuk
Microlab FC330 2.1 & HyperX Cloud 3 Wireless
PSU
Corsair RM1000x Shift 1000W ATX 3.1
Kućište
NZXT H7 Flow RGB white
Monitor
AOC Q27G3XMN/BK 27"
Miš & tastatura
HyperX Alloy Orgins & Logitech PRO X Superlight
Mobilni telefon
Galaxy Z Flip6
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E ovako sve komponente sam narucio..Ostalo mi je jos izbor ploce..Jedna od ove 3,jel ima neko neku od ovih ili da zna nekog ko ima??KOJU DA UZMEM??Molim sto vise odgovora jer kupujem sutra...

1.ASUS M4A88T-V EVO/USB3

2.ASUS M5A87

3.GIGABYTE GA-880GA-UD3H (Rev. 3.0)

Jel ova druga ploca podrzava hybrid cf??

Poslednja izmena:
Izbegni taj hibridni krosfajer...da ne objasnjavamo sad koliko je komplikovano i koliko se razlikuje od reklame da je to super resenje.
Prvo nam reci koje su te ostale komponente,ako vec imas grafiku izbaci iz izbora integrisana resenja,u svakom slucaju uzmi am3+ plocu kada vec imaju pristojne cene

Koji ti je kriterijum, sta ti je najvaznije, koja osobina ploce. Ove ploce pretpostavljam da su slicne cene, ali su poprilicno razlicite.

1.ASUS M4A88T-V EVO/USB3 nema sata6Gb, ima integrisanu grafiku i CrossFire, ali ne moze Bulldozer na nju.

2.ASUS M5A87, prihvata Bulldozer, nema integrisanu grafiku, nema CF, jer ima samo jedan x16 slot.

3.GIGABYTE GA-880GA-UD3H (Rev. 3.0) ima integrisanu grafiku, ima Hibrid CF, ali zvanicno ne podrzava CrossFire. Ovo je verzija 3.0 sto znaci da ne podrzava Bulldozer zvnicno (mozda sa novim bios-em, ali ne racunaj na to).

Prva, ASUS M4A88T-V EVO/USB3 je najskuplja, ako je tacno da kosta oko 87 eura.

Najiskrenije ti preporucujem da razmislis da dodas jos malo i da uzmes:
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m5a97-pro/comp_comp_mboard/20/1984

Phenom II X4 955
EXCELERAM 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Black Sark E30101B
CHIEFTEC CTG-600-80P 600W
POWERCOLOR Radeon HD 6850 1GB GDDR5....Sve ovo uzimam sutra,ostale komponente imam sa sterog kompa
Jos samo da prelomim za maticnu..Neka od one 3 gore navedene..Ali nemogu nikako da prelomim...A sutra ocu sve da kupim...

@zogi zar ova druga nema int.grafu na it svetu pise da ima??

Poslednja izmena:
ASUS M5A87 nema integrisanu grafiku.
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A87/#specifications

Ako stavljas Phenom II X4 955 mozes da ides i na ASUS M5A97, ona je nesto jeftinija od pro varijante. Ali pro ima nesto bolju naponsku jedinicu tako da ja i dalje mislim da je najbolji izbor.

Mozda i ovaj GIGABYTE GA-970A-D3 moze da udje u uzi izbor.

Poslednja izmena:
GIGABYTE GA-880GMA-USB3 a ova....Valja li ima usb 3.0,sata 600,am3+...???
ili ova ali je am3+ ASUS M5A88-V EVO

Poslednja izmena:
Polako, gubis se pomalo, a i ja cu da te izgubim.

Kupi ASUS M5A97 Pro i nemoj vise da lupas glavu. Neces pogresiti.

:De bas to skroz sam se pogubio...Uzeo bih ja tu pro al mora ploca obavezno da ima int.graf..Aj mi reci jos samo kakva je ova,jer mi se bas svidja po karakteristikama?!

GIGABYTE GA-880GMA-USB3....Mislim da sam ubo jednu koja ima sve sto treba,e jedino me brine sto nema ni jedan komentar na it svetu..

Ajd sad stani, polako, ako ploca mora da ima integrisanu grafiku, to si morao da odmah napomenes.

A cisto iz radoznalosti, zasto? Mislim, ako stavljas POWERCOLOR Radeon HD 6850 1GB GDDR5.

Pa zato sto komp osim igrica,moram da koristim i za posao...svakodnevno,pa ako mi crkne graficka ne smem da budem bez kompa..

Grafičke ne crkavaju tako često, a možeš uzeti i neku polovnu iz malih oglasa za 10 evra kao rezervu, pa neka stoji (PCIe), ili iz nekog starog rashodovanog kompjutera čak PCI grafiku za džabe.

Eventualno neku novu najjeftiniju PCIe iz ove liste:

PCIe 50 najjeftinijih

Ahh, slazem se sa Accuphase, ti razmisljas o najgorem mogucem scenariju, ako se to desi uvek mozes da nadjes neku polovnu PCIe.

Poslednja izmena:
Nema AM3+ cipseta nove generacije sa integrisanom grafikom(tu ne racunamo nove revizije starih cipsetova)...nemoj uopste da razmisljas o integraciji.
Potrazi 970 cipset plocu i nju obavezno kupi i uzivaj u masini.
Preporuka za asus m5a97 pro pa tek onda gigabyte

Jel ova ima int graf. i 2xpci-e????Jer na Asusovom sajtu pise da nema a svuda pise da ima??

Nema ploče sa 9xx čipsetom koja ima integrisanu grafiku, na koju konkretno misliš?

Poslednja izmena:
Evo ova http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m5a88-v-evo/comp_comp_mboard/20/1933 na pola sajtova pise da ima int.draf i 2x pcie...Sad ne znam dal ima??

Tu ti je uvek najsigurniji sajt proizvođača, a kada pogledaš kod njih, vidiš da ima:

M5A88-V EVO Specifications

ASUS je napisao(la):
Integrated ATI Radeon™ HD 4250 GPU
Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB ports
- Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports DVI with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz
- Supports RGB with max. resolution 2048 x 1536 @ 85 Hz
Maximum shared memory of 1024 MB
Hybrid CrossFireX™ Support *1
SidePort Memory - onboard 128MB DDR3 1333 memory
Hardware Decode Acceleration for H.264, VC-1, and MPEG-2
Blu-ray playback support *2
Supports DirectX 10.1, OpenGL 2.0, Shader Model 4.1, Universal Video Decoder (UVD) 2.

evo na asusovom sajtu pise da ima ovo:
1 x PCIe 2.0 x16 (blue)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)

Jel to znaci da ima 2 pci express tj da mogu da ubacim graficku i u jedan i u drugi? Pitam zbog ovog x4 mode,ne znam sta je to...

Da, može 2 grafičke, da li planiraš možda kasnije nabavku iste grafičke karte za Crossfire? Ako to planiraš, drugi slot radi samo u x4 modusu (sporije od x16), i gubio bi nešto performansi, ako ne planiraš Crossfire, onda nema veze. Ako ti je drugi slot samo kao "osiguranje" za rezervnu kartu, onda ne igra ulogu što je x4.

Poslednja izmena:
TOOOOOOOOOOO MI KAZI...ma ne planiram cf,nego se obezbedjujem kao da idem u rat...Hocu da ima 2 pci e x16 i integrisanu za ne daj Boze,jer mi se to "|ne daj Boze" upravo desilo na sadasnjoj konfiguraciji...
Znaci ovo bi trebalo da je sasvim dobra ploca,ima usb 3.0,sata 600,am3+,2 x16,integrisanu...Ja mislim da je to sve sto treba.....U svakom slucaju hvala ljudi puno na pomoci,znam da sam dosadio:d

Otisao si na 100 eura, al si najzad nasao plocu koja sve ima, cak i 1 x UltraDMA 133/100/66. Ako imas stari ide hard disk ili dvd rezac mozes da ih iskoristis.;)

Vrh Dno