Šta je novo?

[Izbor nove grafičke kartice] AMD Radeon RX560 XFX Core Edition OC 4GB GDDR5?

sanimare

Cenjen
Učlanjen(a)
16.09.2012
Poena
170
AMD Radeon RX560 XFX Core Edition OC 4GB GDDR5, HDMI/DVI/DP, RX-560P4SFG5
https://www.emmi.rs/grafičke-kartic...-edition-oc-4gb-gddr5.11.html?productId=66789

Da li ova grafička može da se stavi na ovu konfiguraciju umesto ove trenutne koje imam i koliko je ova bolja i da li može da gura sa ovom konfiguracijom?
Da li je ova grafička vrednija pa je sad na akciji ili ima boljih u tom cenovnom rangu koje mogu staviti na svoj pc?
Da li treba da stavim još 8 gb rama?
Koji je najbolji hard disk da stavim na ovaj računar s obzirom da mi je stari stradao, marka segat, koji da uzmem od 500-1000gb?
Hvala!

PC specifikacije
Maticna ploca: MSI H61M-P20
Procesor: Intel® Core™ i5 Quad Core Processor 3350P
Graficka kartica: AMD Radeon R7 250 2GB
Ram memorija: 8GB DDR3 1600MHz Kingston
HDD : 1.5TB Sata III - ovo ima bad sectors, stavio sam 250gb
Opticki uredjaj: DVD-RW
Napajanje: Cooler Master 500W

Ne bih koristio to napajanje, efikasnost >65%, nema ni 6-pin, staro je..

Da ne bih otvarao novu temu: da li je ovo best buy u tom nekom cenovnom rangu do 15.-16.000 dinara? Iskreno casual gamer koji igra neke stare naslove tipa bf4 i total war serijal,uz poneki stari rpg i nemam potrebu za upgrade jer to radi zadovoljavajuće na 1920x1080 i sa metuzalemskom 5770. Želeo bih čisto radi nostalgije da odigram COD:ww2 i zato mi treba nešto novije....dakle konkretno jel mi ova karta završava posao? I jel nešto bolji ovaj 1050 sa 2gb što je skuplji 2.000 https://www.emmi.rs/grafičke-kartic...-ex-asus-oc-2gb-ddr5.11.html?productId=59046? Uzimam na firmu preko računa tako kp varijante nisu u opticaju.

Poslednja izmena:
Rx560 I 1050 su slične po performansama. Ako možeš uzmi "1050 ti", za 18990 din. Ja uzeo za sestrica pre par dana. Vrh kartica. Iste i malo bolje rezultate daje od moje stare r9 280 a duplo manja.

Poslednja izmena:
Sto se memorije tice, nema razlike. Prosto graficka je slaba da iskoristi 4gb memorije, a 2gb u nicemu drugom nisu ojadjeni. E sad, jedan vent. Ja sam u globalu protiv toga, osim kod malih potrosaca koji se ne greju mngo, plus da je taj hladnjak dobar, npr. Zotac gtx 1050 ti mini.

Sta znam, nek se javi jos neko, uzelo je nekoliko ljudi na forumu model od 4gb, tu je hladnjak isti. Po netu koliko vidim to deluje ok. Opet to je manje od 100e, a karte tera sve, manje zahtevne igre high-max, zahtevne aaa naslove low-medium na 1080p 60fps. Krace receno ja bih uzeo.

Po meni karta je dovoljno brza za 4GB (nije ovo RX550 npr),potrebna je za veca podesavanja tekstura u igrama,ako ti je dovoljno 2GB onda je odlicna cena.
Za 13500 imas Sapphire Pulse 4GB ali 99% ono je RX560D.

Poslednja izmena:
Pa ko hoce da igra na ispod 60fps, onda da 4gb je dovoljno. Msm novi AC Origins na medium pojede malo preko 2gb, ali dzabe kad igra na tim setovanjima radi na 35-40fps. Navodim primer samo. Wolfenstein je sve na medium, iznad 55 fps stalno, ne pada ispod, i ne pojede full 2gb. Eto nekih primera.

Meni je kvalitet tekstura jedan od najbitnijih stavki.Ako ima prostora na vram-u na vecim postavkama uopste ne obaraju performanse,mozes postaviti graficka podesavanja na medium npr ali teksture mozes slobodno povecati kad imas vise vram-a.Najbolje je sam podesiti graficka podesavanja i tako dobiti najbolji odnos prikaz/fps.

Poslednja izmena:
A ova AMD Radeon RX560 Sapphire Pulse 4GB GDDR5 da li se pokazuje bolje od XFX 2gb? Da li je ona na akciji ili ne ali od 4gb je sada 13.500 dinara, dok 2gb XFX je 11.190 dinara. Isto jedan kuler a da li je mnogo bolja Vi mi recite da se ne zaletim na ovu od 2gb a I vidim na google dosta XFX se pregreva ili to je isto I za ovu Sapphire, valjda je bolja marka, ali ono 1 kuler I greje se.. ?

A ova AMD Radeon RX560 Sapphire Pulse 4GB GDDR5 da li se pokazuje bolje od XFX 2gb? Da li je ona na akciji ili ne ali od 4gb je sada 13.500 dinara, dok 2gb XFX je 11.190 dinara. Isto jedan kuler a da li je mnogo bolja Vi mi recite da se ne zaletim na ovu od 2gb a I vidim na google dosta XFX se pregreva ili to je isto I za ovu Sapphire, valjda je bolja marka, ali ono 1 kuler I greje se.. ?

Bump?

Po broju modela i specifikaciji ta sapphire je upravo 560D tj RX460,bolje dodaj jos crvenu i uzmi xfx sa full cipom.

Edit: Sad ima i xfx 560D za 15k,a prava 560 (xfx) kosta 500 din manje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno