Šta je novo?

[Izbor nove grafičke kartice] AMD Radeon RX560 XFX Core Edition OC 4GB GDDR5?

sanimare

Cenjen
Učlanjen(a)
16.09.2012
Poena
170
AMD Radeon RX560 XFX Core Edition OC 4GB GDDR5, HDMI/DVI/DP, RX-560P4SFG5
https://www.emmi.rs/grafičke-kartic...-edition-oc-4gb-gddr5.11.html?productId=66789

Da li ova grafička može da se stavi na ovu konfiguraciju umesto ove trenutne koje imam i koliko je ova bolja i da li može da gura sa ovom konfiguracijom?
Da li je ova grafička vrednija pa je sad na akciji ili ima boljih u tom cenovnom rangu koje mogu staviti na svoj pc?
Da li treba da stavim još 8 gb rama?
Koji je najbolji hard disk da stavim na ovaj računar s obzirom da mi je stari stradao, marka segat, koji da uzmem od 500-1000gb?
Hvala!

PC specifikacije
Maticna ploca: MSI H61M-P20
Procesor: Intel® Core™ i5 Quad Core Processor 3350P
Graficka kartica: AMD Radeon R7 250 2GB
Ram memorija: 8GB DDR3 1600MHz Kingston
HDD : 1.5TB Sata III - ovo ima bad sectors, stavio sam 250gb
Opticki uredjaj: DVD-RW
Napajanje: Cooler Master 500W

Nema bolja za taj novac, ok je cena, moze da stane u taj PC bez problema, sto se HDD-a tice uzmi WD Blue 1TB.

Nema potrebe. Samo placas ime Asus. Ok je XFX. Cak je XFX nesto sitno brzi. Mislim na memoriju al zato ima jedan ventilator pa mozda bude malo bucniji da tako kazem. Samo vidim da im ista cena 2 gb te karte i 4gb sto nema logike. Proveri ti to da nije nesto skuplje ili greska. Cisto da budes siguran

Ne vredi, na oglasima imas 1050Ti za 140e(Zotac modeli, desi se i u domacim radnjama da bude za 17-18K), ako ces da doplacujes, doplati za 1050Ti.

Bolji modeli jeftinijih karti(1050Ti i slabije) jednostavno nisu isplativi, uglavnom za istu doplatu za bolji model krecu jeftiniji modeli jace karte.

Poslednja izmena:
Znači ovo mi je najbolji mogući izbor, ne može ništa bolje od ovoga biti na akciji od drugih grafa ovaj rang cene?
Sa ovom konfom
-
Matična:MSI H61M-P20
Procesor: Intel® Core™ i5 Quad Core Processor 3350P
Graficka kartica: AMD Radeon R7 250 2GB
Ram memorija: 8GB DDR3 1600MHz Kingston
-
Moćiće da bude dobar za igre na medium ili high podešavanjima sa oko 100 fps? Ovo za gejmere više pitanje.

Novije igre na High i to sa 100fps na karti od 100e, haha :D

Da, nemoj brinuti dal ce CPU ispratiti tu kartu, ja imam jos od proslog septembra GTX 1060 6GB uz isti taj cpu, lagano teram sve, gpu usage 95-99% Sad naravno u cpu bound igrama koje i nemaju neke veze sa grafikom bi mi neki R5 1600 ili i5 8400 bio bolja prica, pre svega u pogledu min fps, odnosno dropova, ali takvih igara je jako malo, plus uvek mozes da spustis neki detalj koji udara po procesoru, a ne donosi prakticno nista, tipa senke i legendarni AO.

100e je na akciji :) Naravno, sa ovom trenutnom i ovu što ću uzeti, verovatno ima velike razlike, jer ja sad na 1920x1080 rezoluciji na low da igram da bih imao dobar fps, ja hoću da mogu na tu rezoluciju da igram sad na medium ili high, više za high ono, niko ne želi baš ultra a da je 100 fps, zavisi i koja igra naravno.
Nema ništa bolje ja mislim od toga da promenim moju grafičku za ovu?

А nije li bolje da ja svoj PC sa starim HDD od 1.5TB prodam za 25-30 hiljada i dodam ovih 20k što planiram da uložim u grafičku i hard, sklopim neki PC sa jačim procesorom i grafičkom od ove trenutne što gledamo, da li se može to izvesti?

Ne, a i tesko ces to prodati, po toj ceni nikako.

Za neki pravi upgrade, treba ti ti i5 8400 ili ryzen 5 1600 a to je lagano 35k samo za cpu i mb.

Hvala puno, mislim da ću danas naručiti ovu karticu, vidim da ova 1050 kartica se kreće oko 20 hiljada, a ova je sada 13, a tu su negde po perfomansama tako da se nadam da neću pogrešiti.
Pozdrav

Najjeftinije GTX 1050 su oko 15-16k din u proseku (one sa jednim ventilatorom) i njih mozes da poredis sa RX560 4Gb, GTX 1050ti su 19-20k din (single fan, sa dual su jos skuplje) i brze su od svake RX560.

Poslednja izmena:
Izvini sto moram dodatno da te pokolebam, ali ja bas gledam za sestrica rx560 ili nesto malo jace, i prva graficka koju sam nasao a mislim da je znacajnije brza je 1050ti
https://www.emmi.rs/grafičke-kartic...ct-x1-inno3d-4gb-ddr5.11.html?productId=64419

Znaci 5k vise. I sada pitanje da li se isplati? Kazu da je 1050Ti jaca oko 20% ali ovo je bas najjeftiniji model, pa nisam siguran da li vredi.
Na kraju i ako si uzeo rx560 ovo je ipak dosta skuplje -5k, tako za taj novac rx560 ostaje best buy svakako.

Nisam je kupio, igram i sad solidno sa trenutnom grafičkom. Hteo sam da kupim još juče popodne ili naveče ali pomerili akciju u toku podneva, da li su zalihe ili nešto drugo, ne znam, uglavnom bila je do danas do 2 decembra... a da pre toga je cena vraćena na neku veću od 2000 više.

Ako planiras iole ozbiljno igranje (a ne zelis da izdvojis preko 20 'iljada) one zotac/inno3d 1050ti su najbolja kupovina trenutno (18990 din ili koliko vec).

Da za neko ozbiljnije igranje nista ispod gtx 1050 ti ja ne bih uzimao i obzir, idealno gtx 1060 3gb ali to je vec 25k.

RX 560 i GTX 1050 su ok karte, lepo cenovno pozicionirane, za neke esports i manje zahtevne naslove vrh. Opet neke nove AAA naslove na njima akonhoves da igras sa dobrim frejmom, osudjen si na low detalje, ali dobro za oko 100e je tako kako je.

@sanimare
Pomenuo si da razmišljas i o zameni celog kompa. Ne znam koliko možeš dobiti para za tvoj komp ali evo šta sam ja danas poručio a čini mi se da i ti gadjas sličan segment.
Pomenutu 1050 ti za 18990. AMD Ryzen 3 sa pločom 350 čip ~ 20k. Overklokovacu na 3.6ghz bez dizanja napona. Očekujem performanse u rangu neke solidne i5ice.

Na kp imas nekoliko modela za taj novac. Ja bih se licno isprsio jos malo i uzeo za 220e GA Windforce sa dva venta, ali i one sa jednim su sasvim korektne. Posebno zotac model.

Drugar je uzeo nju skoro, bila je tipa 205e ili ti nesto ispod 25k dinara. Prezadovoljan, fan poprilicno tih, plus kaze ne ide preko 70 stepeni u igrama, uglavnom ispod toga, sto je super. Doduse on ima bas dobro, dobro provetreno kuciste ali opet deluje to pristojno.

Opet kazem, dodao bih malo i uzeo model sa 2 venta, sad to je 220e a to je preko 25k din, tipa jednu crvenu preko.

Poslednja izmena:
Na kupujem prodajem je ona 240e, nego ove što se samo zovu nvidia geforce gtx 1060 3gb one su isto 240e, a najbolje su te standardno ime i sve i sa kupujemprodajem može lagano?

Koje bi napajanje na moju konfiguraciju za GIGABYTE GTX1060 3GB DDR5 GV-N1060WF2OC-3GD trebalo da ide? Da li može na Cooler Master 500W koje trenutno gura?

Koji model Coolermastera?

Ovo je vise za zasebnu temu pitanje, ili za temu "Koje je dobro napajanje..".

Poslednja izmena:
Vrh Dno