Šta je novo?

Izbor napajanja

dragan-85

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2007
Poena
320
Sledeca konfiguracija je u pitanju:

Phenom x4 965 , 16GB ram , 2xhdd, maticka sa int grafikom. E sad , posto uzimam dodatnu graficku (240GT) i jos 4 hard diska , a planiram i oc procesora, trebace mi novo napajanje , posto sve ovo trenutno radi na lcpoweru od 420w..

Koje napajanje predlazete za ovo? Masina je za render tako da ce imati prilicno cesto 100% load ?

+1
Ako ne stedis pare. I beskompromisan si. Ona SS all the way.

Ako zelis da ustedis, vidi onaj Tt od 775 W, isao je poprilicno jeftino. Mozes i neki Chieftec da uzmes od 650W i miran si.

Sledeca konfiguracija je u pitanju:

Phenom x4 965 , 16GB ram , 2xhdd, maticka sa int grafikom. E sad , posto uzimam dodatnu graficku (240GT) i jos 4 hard diska , a planiram i oc procesora, trebace mi novo napajanje , posto sve ovo trenutno radi na lcpoweru od 420w..

Koje napajanje predlazete za ovo? Masina je za render tako da ce imati prilicno cesto 100% load ?

Ne treba ti nista jace od LC6550 V2.2, ( oko 35-40e ) ako vec hoces malo vise da das preporuka je LC7500 ili 7600 iz nove Pro serije.

SEASONIC SS-520GM 520W
Chieftec CFT-600-14CS 600W
SILVERSTONE Strider Essential ST60F-ES 600W

Svakako uzmi neku modularnu varijantu

Ne treba ti nista jace od LC6550 V2.2, ( oko 35-40e ) ako vec hoces malo vise da das preporuka je LC7500 ili 7600 iz nove Pro serije.

Laco, da li si ti ikada preporucio napajanje koje nije LC? :lupko:

Dragane, prva dva odgovora su OK preporuke :trust:

Izvinjavam se unapred sto koristim ovu temu(da ne otvaram novu :)). Koje bi mi napajanje preporucili od 850W do 1000W (Gold certification), voleo bih da ima sto duzu garanciju i da nije preterano skupo? (do 180e) :)

Dobar izbor je SS X-850W, kako vam se cini Chieftec-ova nitro serija 88+ ( SPS-1000C)?
Cooler Master bih zaobisao.

zasto ne seasonic platinum :) kad vec uzimas vrhunsko napajanje uzmi najbolje :)

lepo zboris, Illidane :) i ja sam za to da se uvek uzima najkvalitetnije napajanje, jer je najvaznija komponenta u kompu i od nje zavisi bukvalno pouzdanost i stabilnost sistema, tu ne treba da se stedi ni dinar :)
e sad problem je sto sam u maloj krizi sa parama i ne mogu sebi da priustim "zadovoljstvo" kao sto je recimo taj platinum, mogu da dam max 180-185eura gde se isticu SS X-850W, Chieftec SPS-1000C i Silverstone Strider Plus ST1000-P :)

Poslednja izmena:
od ta tri ja bih uzeo X 850

I mene me vuce Seasonic i sigurno ce biti on na kraju, iako vise preferiram cetvorocifrene brojeve(1000, 1200...) :D:D:d

A za koju masinu to tebi treba?

Ma kakvi, pa neces dobaciti ni do 500W, nema potrebe za vise od (Seasonic) 500W. Uzmi 600W da imas rezervu za jos koji hard, malo je 6 :D

Za masinu iz potpisa ( Moja mašina) :D:d ali nista se nezna sta ce biti sutra, mozda napravim quadfire ili quad sli setup :D salim se, salu na stranu verovatno cu u skorije vreme da uzmem jos jednu 6970 za crossfire i preci na sandy-ja :)

Poslednja izmena:
Za masinu iz potpisa ( Moja mašina) :D:d ali nista se nezna sta ce biti sutra, mozda napravim quadfire ili quad sli setup :D salim se, salu na stranu verovatno cu u skorije vreme da uzmem jos jednu 6970 za crossfire i preci na sandy-ja :)
SS X-850W ti je najbolji izbor i dosta uvrh glave

SS X-850 je odlican izbor.

@ illidan

Je li ima Platinum serije kod nas? Moze link, ako si nasao kod nas. Zapao mi za oko onaj model od 1KW. :D

nema kod nas. krece prodaja u evropi od novembra

Nazad
Vrh Dno