Šta je novo?

Izbor napajanja

mi_sve

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-10700K + Be Quiet! Dark Rock 4 Pro
Matična ploča
GIGABYTE Z490 AORUS Elite
RAM
G.Skill 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz
GPU
Zotac Gaming GeForce RTX 4080 16GB
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500 GB + WD Red 2TB
Zvuk
Beyerdynamic DT 770 PRO + FX Audio DAC-X6
PSU
Corsair HX1000i Platinum
Kućište
Cooler Master H500
Monitor
2 x LG 27GN800P IPS 27" G-Sync 2K
Miš & tastatura
Logitech G400s + Corsair K70 (CHERRY MX)
Pristup internetu
  1. ADSL
Ovako... Posto nema vise na nasem trzistu da se pronadje ocz gxs 600W interesuje me koje napajanje je valjano da se ispazari u nekom slicnom rangu cena. Moja prva opcija je:

OCZ PC Power Cooling Silencer 610W -> oko 7k

Ili se moze pazariti nesto bolje za te pare. Takodje ako je neko ispazario isto kako se pokazalo. Konfiguracija je ona iz potpisa ali planiram u skorije vrema da ispazarin 4870 i neki Phenom

PC Power&Cooling Silencer 610W je vrhunsko napajanje za te pare. Trenutno kod nas nema Corsair napajanja da mu pariraju, tako da bolje za te pare ne mozes da kupis nikako. Cena je cak i odlicna racunajuci cenu u inostranstvu...

Imas nekoliko review-a na netu, potrazi i videces da je odlicno...

Npr. http://www.silentpcreview.com/article864-page1.html

EDIT: I obrati paznju da dobije garanciju 5god.

Poslednja izmena:
priblizno za te pare

Ovako... Posto nema vise na nasem trzistu da se pronadje ocz gxs 600W interesuje me koje napajanje je valjano da se ispazari u nekom slicnom rangu cena. Moja prva opcija je:

Ili se moze pazariti nesto bolje za te pare. Takodje ako je neko ispazario isto kako se pokazalo. Konfiguracija je ona iz potpisa ali planiram u skorije vrema da ispazarin 4870 i neki Phenom

Mozes da uzmes LC8650 koje sigurno nije losije od tog OCZ, a uz to je i modularno...

Ama ljudi kakav OCZ PC Power & Cooling, to je samo PC Power & Cooling.;) Jeste ih kupio OCZ ali to nije dovelo do promena kod PC Power & Coolinga.

Ama ljudi kakav OCZ PC Power & Cooling, to je samo PC Power & Cooling.;) Jeste ih kupio OCZ ali to nije dovelo do promena kod PC Power & Coolinga.

Bas tako. Inace, to "OCZ PC Power&Cooling" je copy/paste iz cenovnika uvoznika i pola Srbije je dovedeno u zabludu. Umesto da predstave novi brend na nasem trzistu, sad ispade da je OCZ izmislio PC P&C (ne mislim na tebe laca12)...

Poslednja izmena:
Bas tako. Inace, to "OCZ PC Power&Cooling" je copy/paste iz cenovnika uvoznika i pola Srbije je dovedeno u zabludu. Umesto da predstave novi brend na nasem trzistu, sad ispade da je OCZ izmislio PC P&C (ne mislim na tebe laca12)...
Znam da je Alti kriv, ali me cudi da se ljudi po forumima primaju na to.:wall:
Ne da OCZ nije izmislio PC P&C, zapravo je OCZ nekih 15 god mladja kompanija.:)

Poslednja izmena:

Ima da se kupi OCZ 600W ModXStream PRO Modular za oko 6700 din. Izgleda ok.

http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_500w_700w_modxstream_pro_power_supply

Ne znam koliko je ovo napajanje dobro/loše u odnosu na taj PC Power C.S.? Jel ima neko neka iskustva?

PS- sad sam malo pročitao o tom PC Power CS-u, bogami ozbiljno napajanje nema šta. E sad, malo me nervira što ima 80mm vent!? ali eto, oni smatraju da je to bolje zbog bla bla.,hmm interesantno :eek:) Jedino nisam siguran da će mi stati u kućište, kad dođem kući moram da izmerim mesto u kućištu..

Poslednja izmena:
Strasni su ti argumenti

Ja bih rekao da taj LC sigurno nije bolji :). Nije to obican OCZ, to je PC Power&Cooling kojeg je kupio OCZ, ali i dalje drzi stari vrhunski kvalitet...

Nije za diskusiju; Ali stvarno argument sa kojim nastupas je za sve sem stvarnog poznavanja proizvodjaca napajanja.. Ja namerno nisam hteo da iznosim u kojoj fabrici se proizvodi LC8650, nego smo da iznesem podatak o potpuno ADEKVATNOJ zameni. I cak sta vise...

Svako napajanje koje ima dovoljno W da potera takvu kombinaciju je onda ADEKVATNA zamena.
Misli sta hoces, ali to napajanje pravi Seasonic i samo to je dovoljan argument za kupovinu. Jos ako uzmemo u obzir i cenu...

Slozicemo se da se ne slazemo, i nek' to bude kraj...

A taj LC je Andyson built tako da moze sasvim adekvatno da se nosi sa Seasonic kvalitetom. Na strani LC-a je i sto bi trebalo da je tise. Jedino ne znam garancija kolika je, mislim da ide u korist PCP&C.

Nazad
Vrh Dno