Šta je novo?

Izbor maticne ploce, pomoc!

pedjulino

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2002
Poena
604
Zeleo bi da zamenim plocu asus p5kc za neku bolju,
od kompomenti imam cpu quadro core q6700, graficku 8800gtx, geil memoriju ddr3.
Pa vas molim da mi pomognete oko dobre ploce za moju konfiguraciju.

hvala unapred
Pedja

hvala, ali moj cpu je P35 chipset.
a sto se para tice manje vise da je do 220 EUR.

kako ti je cpu p35 :smash: mislish chip na plochi ti je p35 a cpu ti je c2q bez problema ce ti raditi obe ploche koje janko rekao

hvala, ali moj cpu je P35 chipset.
a sto se para tice manje vise da je do 220 EUR.

Ti si nesto gadno pomesao.
Ta tvoja ploca Asus p5kc ima P35 chipset. A ploca koju ti je d0minat0r preporucio (vrhunska je) ima X48 chipset. A tvoj cpu je Socket 775 (kakav bre P35 !?), sto znaci da moze na bilo koju plocu sa Socket 775. Ne znam sta ti nije jasno. :type:

Razmisli i o GIGABYTE GA-X48T-DQ6 http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-x48t-dq6/comp_comp_mboard/16/1010.

Gigabyte je dobar, ali dok izbaci neku reviziju da valja treba da prodje vremena ;) I Gigabyte ploce overvoltuju dosta ;) Ewolution ti je prilicno skup za sada, uzmi maximus extreme i cepaj ;)

ja se izvinjavam, pogresio sam socket je 775, P35 je oznaka chipseta za plocu.
znaci uzimam ovu plocu sto je dominator rekao ;)
hvala ljudi.

Poslednja izmena:
Uzmi ako možeš da nadješ ASUS P5E64 Workstation Evolution, trenutno najbolja ploča koja se može kupiti. Živi sex od ploče...

mozda ASUS P5Q PRO
nije skupa a izgleda lepo
i - lepo radi. narocito sa Intel LGA Core2Quad Q9300 2.5GHz
(probo ja)
i jos bar 2GB RAM-a
pa neka NVIDIA 9600GT
pa WD 320GB - serije AA (ili jos bolje 640GB)
ma ....
Bog da te vidi:banana:

Skupio sam nesto para,pa sam resio da promenim ovu starudiju,ali ne potpuno jer se nema para,znaci samo CPU i MB.
Razmisljao sam o E5200 i Biostar TP35D2-A7,pa me zanima sta vi mislite o tome i ako neko ima da preporuci nesto bolje,al za te pare,ne preko ,jer mi i ovo probija budzet.

Poslednja izmena:
Evo danas sam obisao malo grad i prisetio se kako je mitrovica siromasna po pitanju komponenti,nigde nista nema,jedino sam u jednoj radnji nasao ASUS P5K SE/EPU ,a posto sam dobar sa vlasnikom mogo bi je dobiti i koji evric jeftinije,pa ako mi mozete reci da li je ova maticna bolja od ove Biostar TP35D2-A7? Video sam da ima samo 2 PCI slota,sto mi je malo,al mogo bi i to zrtvovati ako je bolja od ove Biostar.

Nazad
Vrh Dno