Pošto vidim da ti svi "savetuju" najskuplje klime u ponudi na našem tržištu i čak neke za koje je dostupnost delova u slučaju da nešto rikne krajnje diskutabilna (Fujitsu i Daikin gde bi čekao na deo nekoliko meseci), daću ti moj savet koji je realan za naše podneblje u smislu isplativosti (uloženo-dobijeno) jer meni je čovek koji radi sa klima uređajima porodični prijatelj i zajedno sa njim sam izvagao šta mi se najviše isplati. Dakle, Ja sam kupio Midea AG-12NXD1.WIK inverter klimu koja je neka "zlatna" sredina, ima odličan A+++ razred potrošnje struje za hlađenje i isti za grejanje kad je temperatura od nule pa naviše, ispod nule pada na A++ što je opet odlično za tu vrstu uređaja i njegov cenovni rang. Imaš WIFI i kontrolu klime preko aplikacije na telefonu što je solidan plus pogotovo, ponavljam u tom cenovnom rangu. Ono najvažnije zbog čega ti pišem ovaj tekst je pre svega dostpunost delova i servisna mreža za Mideu u Srbiji, daleko je bolja nego maltene za sve ostale zajedno na gomili, delova ima pregršt i ako nešto rikne može da ti bude zamenjeno/popravljeno isti dan. Nadam se da sam ti malo pomogao u odabiru klime i srećno sa daljom kupovinom!Molim za pomoc oko izbora dobre inverter klime za stan velicine 66 kvadrata ...Grejanje je na struju ali bih probao da je koristim i za grejanje stana ako bar moze do nekih 0 do -5 stepeni napolju ....Naravno potrebna mi je i kao zamena za klasicnu klimu koju koristim leti.
Stan je inace starija gradnja 50-ih godina sa debelim zidovima koji se sporo hlade i sporo greju, dva spoljna zida.
Cena nije tako vazno, bitniji je kvalitet. Naravno ne bas u bukvalnom smislu za cenu![]()
Ova midea deluje solidno, sa popustom mogu da je uzmem za 52k. A treba da mi ohladi izolovanu kucu 20 dana godisnje, ako i toliko...
I dalje nisi naveo šta je konkretno negativno u tim kilometrima teksta i stavovima jer nešto je moralo inicijalno pokrenuti tvoj sarkazam iz prvog komentara? Vrtimo se u krug, ne zbog mene sigurno..."Pošto vidim da ti svi "savetuju" najskuplje klime u ponudi na našem tržištu...". Ovo nisam napisao ja.
E sad ako pratiš forum, mnogo onih kojima je to profesija, profesionalno savetuju ono gde im je rabat najveći. Ako si pažljivo pratio forum, mogao si pročitati na desetine saveta profesionalaca. Pitanje je samo kom profesionalcu da verujemo? Ili da se profesionalci sastanu i organizuju veliki kongres na ovu temu pa da nas informišu ili da sa malo manje samouverenja komentarišemo na neku temu, a po savetu profesionalca.
O Mideama i njenim derivatima su ispisani kilometri iskustva, pa nema potrebe iznositi posredne stavove i iskustva na ovu temu.
Čovek je rekao da mu je prioritet soba od 25kvm u kojoj provodi najviše vremena. U pravu si, nekada ne treba da se trpaš u teme gde nisi pažljivo ni čitao SVE što je autor teme napisao posle.Da ugreje 66m2 sa jedva prosecnom 12icom...nekada je bolje ne ucestvovati u nekoj temi.
Apsolutno to nigde nije napisao.Čovek je rekao da mu je prioritet soba od 25kvm u kojoj provodi najviše vremena. U pravu si, nekada ne treba da se trpaš u teme gde nisi pažljivo ni čitao SVE što je autor teme napisao posle.![]()
Majstori najcesce preporucuju ono sto ces najverovatnije da kupis(jeftinije), a da oni imaju najveci rabat.Ovde majstori hvale Mideu i Hisense, ovde na forumu samo Fujtisu , i nisam pametan vise![]()
Koji model Haier-a imas.Evo da i ja jiš jednom izložim rad svojih klima.
LG P12EN dobro prati zadatu temperaturu. Modulacija nije baš na nivou top modela.
LG 09AEMI nisko modulira, ali jako loše prati temperaturu. Odstupanja idu i do 4 C (hladnije je u sobi nego što klima prikazuje). Nikako da uhvatim logiku rada ove klime. Stičem utisak kao da radi po nekom unapred pripremljenom algoritmu koji nema nikakvog dodira sa realnim stanjem (ulaznim parametrima).
VOX 09IVA1 ne znam kako modulira (nemama merač, ali po izduvu bih rekao da može dovoljno nisko da spusti). Loše prati zadatu temperaturu i najsporija brzina duvanja ipak po mom mišljenju ima relativno veliki protok vazduha, pa ume da zasmeta.
HAIER radi posao (u selu) i niko i ne pita da li i kako modulira, bitno je da hladi.
LG S12EQ spušta potrošnju i ispod 200 W (greje 40 mkv u potkrovlju) i relativno dobro prati zadatu temperaturu (ipak je to potkrovlje i tri prostorije). Modulira jako dobor je pravovremeno i diže i obara potrošnju u manjim koracima. Radi jako dugo u kontinuitetu (nisam još uspeo da je uhvatim da ne radi pri ovim visokim temperaturama). U najtoplijem delu dana troši oko 500 W. Turbina obavezno na max kako bi pokrila koliko toliko prostor. U principu, najzadovoljniji sam sa radom baš ovog modela.
Neki clanovi su suspektovali da odredjeni clan[ovi] konstatno promovisu[shilluju] Fujitsu zato jer su placeni.. Bila je diskusija o tome u drugom threadu kako odredjeni clanovi preporucuju konstatno jednu marku i izgleda malo sumnjivo.Ovde majstori hvale Mideu i Hisense, ovde na forumu samo Fujtisu , i nisam pametan vise![]()
Moze link od KMTA12 , ne mogu je naci za 73k ,jedino LMCE za te novcePogledao sam cene koliko košta LG P12EN može da se nađe za 73k a isto toliko košta i KMTA12.
Koliko vidim nema više KMTA12 po toj ceni inače se prodavala u Viacomu pogledaj sajt ili pozovi i pitaj.Pogledaj KMCE12 ona je oko 78k.Moze link od KMTA12 , ne mogu je naci za 73k ,jedino LMCE za te novce![]()
Videh da su neki nezadovoljni sa 9-ok i 18-icom, dok je sa 12-icom malo pomešano. Jedni je hvale, drugi baš i ne. Možda je ipak veći rizik u odnosu na Hisense. Jeddan član je na opštoj temi napisao da njegova Midea modulira 250-350W, što mi deluje bolje od Hisense-a, koji izgleda slabo ide ispod 400W, sudeći po kometarima korisnika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari