Šta je novo?

Izbor home cinema 5+1/multimedija sistem?

Noriega

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
309
Planiram da vezem ovako nesto:

homecinema.jpg

pa me zanima da li je izvodljivo sa uredjajima tipa LG LH-T250SC ili LG LH-T360SE, eventualno neko bolje resenje do 10k dinara? Da li je neko imao vec iskustva sa ovakvim vezivanjem, narocito sa problemom duplog audio ulaza? Koliko je izvodljivo? Predlozi, saveti, sugestije...?

Za sada samo najobicnija stereo veza koja bi odradila divx i mp3 direkt sa kompa. Kompresovani audio i ne moze bolje nego stereo, zar ne? Kako je na ovim 5+1 uredjajima resena reprodukcija stereo signala, tj. da li ce raditi svi sateliti ili samo 2 prednja?

Verovatno preko Dolby ProLogicII razbijaju stereo na 5.1 DVD gledaces preko playera LG ali sta ces raditi ako budes uzeo neki HD divx, oni su u 5.1 formatu. Moraces da se zadoovljis stereom. Zasto bas zelis takav primer HT, to su standalone playeri obicno predvidjeni da se jos tv nakaci na njih i toliko.

Zasto bas zelis takav primer HT, to su standalone playeri obicno predvidjeni da se jos tv nakaci na njih i toliko.

Zbog para! ,)

Ne zelim ja bas takav HT, ali mi to deluje kao najeftinija varijanta koja ce odraditi posao. Ako nisam u pravu, jos bolje! Slusam predloge?

U medjuvremenu, lista se korigovala. Modeli koji bar po specifikaciji imaju sve sto je potrebno:

ShockWave HT-1000, (Shok-shta!?) uredjaji misterioznog porekla su jeftini, lepo izgledaju, veoma popularni, trgovci ih hvale, al meni ne ulivaju poverenje...
LG LH-T3602SE uglavno ima sve sto je protrebno, sa LG optickim uredjajima imam ok iskustva, al izgleda malo bezveze i malo prelazi 10k dinara
i Samsung HT-Q20 koji mi se najvise svidja ali izgleda da ne podrzava VIDEO IN opciju. Da li neko zna da li na ovaj Samsung moze da se veze video ulaz?

Ako ti radio nije presudan mozes kupiti Genius 5000 koliko se secam oznake oko 100+€ a radio mozes kasnije nabaviti kao posebnu komponentu (cak polovnu). Ima 5.1 ulaz i 3x stereo, kao i daljinski, snage 5x15w RMS za satelite i 75w RMS za woofer.
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=HW06-000778
Naravno muziku i filmove bi gledao sa kompa i sliku slao na tv a zvuk na zvucnike, heh.

Poslednja izmena:
Uh... dobar je taj Genius. Problem je sto su TV i PC u 2 odvojene prostorije, dodatni standalone player i FM radio za iste pare je tu bolje resenje. A vezivanje kablom je samo da izbegnem rezanje na CD kad nije neophodno, jer opasno smara... (a i volim da kabliram. ;))

Onda noavac u dzep pa u prodavnicu, povezi taj model sto hoces sa tv, preslusaj, uporedi sliku i kupi koji ti najvise prija. Sve su to low-budget kompeti, nema tu preterane razlike u kvalitetu samo pogledaj mozda neki ima neki prikljucak vise.

Nazad
Vrh Dno