Šta je novo?

Izbor graficke???

Cortrezz

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poena
150
Koju graficku uzeti? maximalni budzet je 7500 din,a namena je gaming(znam da je mnogo malo para) na 17'' monitoru... bacio sam oko na xfx 9600gt i radeon 5670 obe 512mb,ali bi pre svega zeleo da cujem vas... svaki predlog je dobrodosao :wave:

5670 je bolja kupovina, novija karta, directX11.. Mada za te pare bi mogao da juris i neki polovan 4850..

Ako je 7500din limit, onda 5670, ali bi bilo bolje da se ispružiš još koji evro i uzmeš 5750... Nvidija trenutno "sucks", em je sporija za iste pare, em se više greje, em ne podržava dx11...

Ako je 7500din limit, onda 5670, ali bi bilo bolje da se ispružiš još koji evro i uzmeš 5750... Nvidija trenutno "sucks", em je sporija za iste pare, em se više greje, em ne podržava dx11...

znam ja sve to,ali me je jednostavno strah zbog ati drivera... na internetu sam citao i gledao brojne probleme koje su ljudi imali sa njihovim kartama,pa jednostavno ne zelim da rizikujem... ali procesljao sam malo bolje i vidim da se ova kartica isplati i msm da mi ne treba vise za 17'' ?

Ati definitifno pre svega što je novija grafička, ona Nvida je prerađena iz 8000 serije smanjen proizvodni proces, povećani taktovi i tome slično, sve ostalo je zastarelo dok je ati i brži

4850 ili 4830 ... polovne ... sve imaju garanciju .... i bolje su od tih kartica sto nabrajas.

I jos nesto ljudi moraju da razumeju ..... DX 11 je golo ***** .... ne postoji ni jedna igra ... ili mozda jedna koja to koristi i nece jos neko vreme biti aktuelno, samim tim kupovina karte zato sto ima DX 11 je cist promasaj.

A ako se osvrnete na zadnjih par godina videcete da svaki put kad izadje generacija koja podrzava novi Dx ispostavi se da je cist promasaj po pitanju performansi, jer samo high end graficke su terale sve kako treba ostale su bile ... lol.

Znaci .. Dx 11 prica je suplja i prestanite da je pominjete kao argument zasto je neka karta bolja od druge.

A gdje ima 5670 za 7500Din?

U BH, doduse verzija sa 512MB, 1GB je ionako overkill.

Novo u Bench house-u

5670 512MB i 1GB stigle u shop, cena za vas je 7497 i 9651din u zavisnosti koliko karta ima memorije.

pa da li je 5670 dovoljna da pristojno igram igre na 17'' monitoru?
Vise nego dovoljna.

Evo test na benchmarku: AMD Radeon HD5670

Radeon HD5670 je i moćan video i audio akcelerator, ali ako ga kupujete za igranje, znajte da je u najgorem slučaju potrebno smanjiti rezoluciju na 1680 x 1050 ili 1280 x 768, ali da ćete u svakom slučaju moći da zadržite maksimalan nivo detalja u okviru igre, ne računajući, naravno, full-screen antialiasing ili anisotropic filtering tekstura.

nasao sam sve tri nove...koju da uzmem? koja od ove 3 daje najbolje preformanse u igrama?
5670 512mb
4850 512mb
4830 1gb

4850 512MB

Za koliko novca si nasao?

Poslednja izmena:
^za 8300rsd ispruzio bih se za tih 800 dinara,nije frka...dvoumim se izmedju 4850 i 5670...mislim da bi mi ova druga vise odgovarala uz napajanje...da li je razlika veoma velika,ili...?

Koje napajanje imas?
5670 moze ladno i na "kineza" dok 4850 zahtjeva dodatni konektor odn. kvaliteno napajanje.

Koji ti je ostatak konfiguracije?
Dobro bi bilo da u profilu popunis moja konfiguracija.

Razliku u brzini izmedju kartica neces primjetiti na 17" monitoru.

Poslednja izmena:
imam neko frontier napajanje od 400w,ali staro je mnogo tako da cu da ga zamenim...

asus p5vd2-mx
intel celeron 2.53GHz(sutra dobijam e2200 :) )
2gb ddr2 ram
neki chieftec cooler

ostalo i nije bitno...verovatno cu uzeti 5670 zato sto je manji potrosac...i zato sto bih bas voleo da vidim da li ce da bude uopste nesto od tog famoznog DX11...

imam neko frontier napajanje od 400w,ali staro je mnogo tako da cu da ga zamenim...

asus p5vd2-mx
intel celeron 2.53GHz(sutra dobijam e2200 :) )
2gb ddr2 ram
neki chieftec cooler

ostalo i nije bitno...verovatno cu uzeti 5670 zato sto je manji potrosac...i zato sto bih bas voleo da vidim da li ce da bude uopste nesto od tog famoznog DX11...

posto ti je napajanje bas lose onda obavezno manjeg potrosaca,a to je 5670

dok nemas bolje napajanje nemoj ni da razmisljas od 4850 jer bi po meni to bio veliki rizik da se kaci na frontier-a...4850 bi ti preporucio jer ti za 17 incni monitor ne treba 4830 i njegovih 1gb rama dok je 5670 najmanji potrosac i grejanje ali je sporija od te dve

ipak sam odlucio da ne uzmem nista od ovoga,vec da pristedim neki dinar i uzmem atijev 5750...tako dobijam i dobre performanse i taj dx11...... nadam se da je to pravi izbor i da necu pogresiti :)

Nazad
Vrh Dno