Šta je novo?

Izbor graficke kartice

brokvic

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
604
Treba mi pomoc za izbor graficke kartice.
Jedini zahtev je savrsen 2D,odnosno gledanje dvd-a na monitoru i preko TV out-a.
Cena bi trebala da bude 100-150 EUR bez poreza.
Da li je NVidia GeForce4 MX440 prisla po kvalitetu 2D slike Radeon-u i Matrox-u?Da li ima hardversku akceleraciju?
Hvala,
robo.

GF4 MX440 ima implementiran hardverski IDCT, što u principu samo rasterećuje procesor i nema ikakve veze sa kvalitetom prikaza, ali nema taj kvalitet ni funkcionalnost TV-izlaza kao ATi ili Matrox. Tu se naravno Matrox izdvaja po svim aspektima, a i uklapa ti se u cenu ( G400DH ili G450DH ), ali ćeš ga jako teško naći. Možda bi bilo najpametnije da sačekaš još malo i vidiš 'oće li se pojaviti Parhelia u nekoj Value verziji, mada ni kao takva neće koštati manje od 200 i kusur $ tj €.

Znači, gledaj da uzmeš ATi ili Matrox - ima za to dosta razloga. ;)

Imas Radeon 7500 koji ti se uklapa u taj iznos...Build by Ati koji kosta upravo 150E ili Gigabyte-ov koji je jos jeftiniji...
GF4MX izbegni sto se tv out-a tice. Kvalitet slike je odlican (ne i bolji od Matroxa ili Atija) ali je izlaz shit.
P.S. mislim da nece vredeti da cekas Parpheliu. :)

filipenko je napisao(la):
Imas Radeon 7500 koji ti se uklapa u taj iznos...Build by Ati koji kosta upravo 150E ili Gigabyte-ov koji je jos jeftiniji...
GF4MX izbegni sto se tv out-a tice. Kvalitet slike je odlican (ne i bolji od Matroxa ili Atija) ali je izlaz shit.
Bas je obrnuto_Odlican je tv out,a kvalitet slike je od primerka do primerka(ili ako vise volis,proizvodjaca).TV out je bolji na MX440,nego na bilo kojoj GF2TI ili GF3TI.Od GF4MX440,koje sam ja video,prednjaci Leadtek a Inno i MS imaju ubedljivo naj goru sliku.

brokvic je napisao(la):
Treba mi pomoc za izbor graficke kartice.
Jedini zahtev je savrsen 2D,odnosno gledanje dvd-a na monitoru i preko TV out-a.
Cena bi trebala da bude 100-150 EUR bez poreza.
Da li je NVidia GeForce4 MX440 prisla po kvalitetu 2D slike Radeon-u i Matrox-u?Da li ima hardversku akceleraciju?
Hvala,
robo.

Samo ti poslusaj magick-a , a nVidiu zaobidji u sirem radijusu.

i ja bih podrzao magicka

I ja bih se slozio sa Magick-om.
Ako zelis kristalnu sliku, onda Matrox ili ATI (toplije boje, odnosno malo manje ostri prelazi), uglavnom samo stvar ukusa. Ja sam prezadovoljan sa Tv-outom na ATI Radeon 7200. Jos i ako je TV noviji, onda je DVD na TV stvarno prekrasan.
Doduse, nisam probao nVidine kartice, tako da nemam neko narocito iskustvo sa njima.

Ati definitivno, zaobidji nVidiu.
Mozhe Gigabyte ali ni FIC nije loshe odradio posao, ne znam kakvi su ovi Club shto se reklamiraju.
Jer zna neko kakvi su?
Maxovo mishljenje me ne interesuje.

Buca

magick je napisao(la):
Možda bi bilo najpametnije da sačekaš još malo i vidiš 'oće li se pojaviti Parhelia u nekoj Value verziji, mada ni kao takva neće koštati manje od 200 i kusur $ tj €.

Ma, sve i da izadje u nekoj Mega-Value verziji, nema sanse da ce moci da mu upadne u budzet... dobro, to si i sam kasnije napomenuo, stoga, ne znam cemu uopste predlog za Parheliu?
Plus, ko zna kad ce taj Matrox doci do nas, a njemu treba graficka sada... pa nece valjda da zeva u crn ekran cekajuci Value Parheliu :p

Gf4mx440 vs. Radeon 7500

Koja karta je bolja za igre?

I ja se slazem sa Magickom uzmi ATIja neces pogresiti

Vidite li ljudi kad je ovaj tread zapocet :D?

Ono 100-150€ za mx440 ili radeta 7500...:D
Ovo je Lucas negde iskopao, ili kako vidim stavio je thread na pogresno mesto?!
:D :D :D

filipenko je napisao(la):

7500=150evra hihihi hihihi
hej pa to kosta ispod 90 i to built by!!

Mali HoBiT je napisao(la):
7500=150evra hihihi hihihi
hej pa to kosta ispod 90 i to built by!!
Izgleda da i ti nisi ukapirao :D :D Hihihiii

simpson H je napisao(la):
Izgleda da i ti nisi ukapirao :D :D Hihihiii

ccc,pa sve na brzinu,cudna meni ponuda od 150 evra bila od pocetka.

znas ono "DOU" !:D !

Vrh Dno