zvucnjak
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.01.2006
- Poena
- 319
Mojoj majci, koja je inače totalno anti-tehnički tip, konačno palo na pamet da pređe sa VHS tehnologije
na DVD...
Ja lično bežim u širokom luku od kućnih DVD/DivX plejera, ali sad sam počeo da se interesujem zbog nje pa me zanima da li postoji neki koji ispunjava sledeće uslove:
Optimistično, jel da?
Ja lično bežim u širokom luku od kućnih DVD/DivX plejera, ali sad sam počeo da se interesujem zbog nje pa me zanima da li postoji neki koji ispunjava sledeće uslove:
- S obzirom da imam ogromnu kolekciju filmova i serija u raznim formatima ne bih baš da moram da skidam ponovo pa bi bilo idealno da podržava i sve ove nove aktuelne formate i kodinge (mkv, mp4, h264 ili kakosezvaše itd...)?
- Jedna od stvari koja me posebno nervira kod tih plejera je što svaki film čita drugačije, i retko kad uspem da se izborim sa slikom; pa bi bilo super da imam veću kontrolu nad podešavanjima (tj. da mogu ručno da "forsiram" parametre kao što to radim na kompu) - pre svega mislim na odnos stranica (aspect ratio) + zoom slike, kao i mogućnost ručnog biranja titlova (čak i kad nije fajl istog imena kao film ili ima više titlova (na različitim jezicima) za jedan film; bar .sub, .srt, .txt format titla (ako već ne može i idx); podešavanje veličine slova i podrška za ĆČĐŠŽ
- USB obavezno, ukoliko već nešto moram da promenim ili prekonvertujem da ne moram da režem ponovo
- Za sada ima običan mali CRT TV, mada u slučaju da jednog dana možda nabavimo npr LCD, ne bi bilo loše da ima i HDMI (mada i nije obavezno)
Optimistično, jel da?