Šta je novo?

Izbor DVD/DivX playera

zvucnjak

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2006
Poena
319
Mojoj majci, koja je inače totalno anti-tehnički tip, konačno palo na pamet da pređe sa VHS tehnologije :D na DVD...
Ja lično bežim u širokom luku od kućnih DVD/DivX plejera, ali sad sam počeo da se interesujem zbog nje pa me zanima da li postoji neki koji ispunjava sledeće uslove:

• S obzirom da imam ogromnu kolekciju filmova i serija u raznim formatima ne bih baš da moram da skidam ponovo pa bi bilo idealno da podržava i sve ove nove aktuelne formate i kodinge (mkv, mp4, h264 ili kakosezvaše itd...)?
  • Jedna od stvari koja me posebno nervira kod tih plejera je što svaki film čita drugačije, i retko kad uspem da se izborim sa slikom; pa bi bilo super da imam veću kontrolu nad podešavanjima (tj. da mogu ručno da "forsiram" parametre kao što to radim na kompu) - pre svega mislim na odnos stranica (aspect ratio) + zoom slike, kao i mogućnost ručnog biranja titlova (čak i kad nije fajl istog imena kao film ili ima više titlova (na različitim jezicima) za jedan film; bar .sub, .srt, .txt format titla (ako već ne može i idx); podešavanje veličine slova i podrška za ĆČĐŠŽ
  • USB obavezno, ukoliko već nešto moram da promenim ili prekonvertujem da ne moram da režem ponovo
  • Za sada ima običan mali CRT TV, mada u slučaju da jednog dana možda nabavimo npr LCD, ne bi bilo loše da ima i HDMI (mada i nije obavezno)

Optimistično, jel da? :D

A da joj kupiš neki lcd tv npr lg koji ima odličan player sa usb konektora? Ako već ima manji crt kupiš 32" i nek žena uživa. Ako je penzioner ima radnji gde daju kredite, odloženo itd.

Tačno tako ni jedan od dvd playera nema podršku za puštanje HD ekstenzija poput mkv, mp4 ,m2t itd. Kupovina bluray uređaja je neminovna ukoliko želiš reprodukciju jačih formata. Razmisli i o nrkom media boxu, skoro sam na sajmu gledao neki Asusov i mogu ti reći da je ok sa podrškom i izlazima.

Nazad
Vrh Dno