Šta je novo?

izbor AM2 ploce

cagrovac

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2006
Poena
301
ovako troumim se izmedju sledecih ploca:
1. Asus m2n-e
2. MSI k9n Platium
3. MSI k9n Ultra

zanima me vase misljenje/alternativa ovim plocama. na plocu bih stavio Athlon x2 3500.

zanima me jos koja je razlika izmedju 2 i 3 ploce.

p.s. jos jedan od bitnijih kriterijuma je da PCI slotovi podrzavaju rad sa karticama koje taze 5v (skystar2) sto se tice MSI u tehnickim upustvima pise da rade a za asusa nisam uspeo nigde da nadjem

Poslednja izmena:
ovako troumim se izmedju sledecih ploca:
1. Asus m2n-e
2. MSI k9n Platium
3. MSI k9n Ultra

zanima me vase misljenje/alternativa ovim plocama. na plocu bih stavio Athlon x2 3500.

zanima me jos koja je razlika izmedju 2 i 3 ploce.

p.s. jos jedan od bitnijih kriterijuma je da PCI slotovi podrzavaju rad sa karticama koje taze 5v (skystar2) sto se tice MSI u tehnickim upustvima pise da rade a za asusa nisam uspeo nigde da nadjem

Ovde nema dileme, uz vdimm mod asus je mnogo bolja ploca. Koji procesor i koju memoriju ces da koristis?

ko moduje Asus-a sa vdimm modom onda sve druge nf5 ploce mislim da nemaju sta da traze, il ako su za nijasnu bolje duplo su skuplje il su slabije po perfomansama. Naravno Asus bez vdimm mod-a je pomalo beskorisna ploca iz mog ugla. Vcore nije neophodno raditi, sem za neke ultra vrhunske rezultate. Asus M2N-SLI dlx je jos bolja ploca ona ima vdimm do sasvim dovoljnih 2.5V i bolje pegla napon, nekih 30tak evra skuplja od -E modela i bolja out of box sasvim sigurno.

p.s. Asus M2N-E nije ultra nego SLI, evo sta pise kad se skine hladnjak sa SB-a:

Prilozi

• IMG_1414.jpg
    IMG_1414.jpg
    105 KB · Pregleda: 74
Probao sam na kratko Asusa M2N-E ali bez moda, ipak je otisla u prodaju sa Orlom 3000 i 4x512 Geil 533 sa hladnjacima i nisam uspeo da prebacim 2.3Ghz tako da je "obavezan" modd da bi se dobili extra rezultati.
Nije losa ni "obicna" M2N samo sto ima obican NF430 ship, nije nesto extra ali stabilna jeste.
Pozz

@ Misko :
u potpisu vidim da imas m2n-e plocu ima li igde u dokumentaciji podatak na kolko volti radi PCI? mene konkretno zanima podrzava li kartice koje jedu 5V (skyStar2)

@genijalicna@23

Kada stignes i ako mozes,vidi koji je max za HT magistralu jer su ljudi prijavljivali razlicita iskustva,verovatno zbog ranih bios-a.

Nije ni K9N tako los izbor. Za ovih mesec i kusur dana koliko je imam nikakvih vecih problema nisam imao... cak sta vise radi veoma stabilno. Ima i ova ploca nekih nedostataka, kao sto su reset racunara prilikom transfera velikih fajlova putem glana, nekompatibilnost sa nekim 7300 karticama i UDMA-4 problem gde nije moguce rezati CD/DVD ako je rezac u UDMA-4 modu (BTW ovo nije tacno ... bar sto se mog primerka tice jer imam optiarc koji je rezao vec par CDa i DVDa a namesten je na UDMA-4). E da tu je i nekompatibilnost sa nekim X2 procesorima. Ako se izuzme sve ovo, ploca je odlicna :) :) :)

Ako sam nesto propustio dopunite me :)

Poslednja izmena:
Pogledaj spec kartice i ploce, pci verzija lupam 2.1 itd ja mislim (nisam siguran) da je sto se PCI -ja tice kompatibilna na dole.

PCI rev 2.3 radi na 3.3V dok su prethodne verzije (2.2 pa nanize) radile na 5V
e sad MSI k9N Platinum ima PCI slot rev 2.3 ali kao sto pise na home strani ima mogucnost rada i na 5V.
www.msi.com.tw je napisao(la):
• 3 PCI slots, support 3.3V/ 5V PCI bus Interface, includes one orange slot which supports 2 master for MSI special PCI function card (ex. wireless LAN and bluetooth combo card.).

na asusovom sajtu nisam primetio da nesto ovako pise a bas sam voljan da pazarim Asusa. ploca A8N-SLI Premium naprimer nije podrzavala rad PCi na 5v pa je to bio cest uzrok pregorevanja same ploce.

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro, ako moze da isprobas mem pri kupovini.

Ako mozes OBAVEZNO probaj memoriju pri kupovini, ovo naravno pricam samo za GEIL module 533 sa hladnjacima, elem neke su dolazile deklarisane kao 533 a u stvaris u bile 677.Dodushe samo 2 kom od 8 su bile takve:d ,ali ko zna mozda budes bas ti srecnik...:D

Poslednja izmena:
DDR2 PC2-5300 • 3-3-3-12 • UNBUFFERED • NON-ECC • DDR2-667 • 2.2V • 128Meg x 64

EDIT> http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=129551

...bez nekog "znojenja".

Pretpostavio sam, taj nam je izmakao za dlaku po veoma popularnoj ceni :mad: , a memorija je vrhunska!

Ajde ako te ne mrzi probaj malo da prosaras sa recimo mnoziocem 8x i raznim dividerima 400/533/667 dokle ide htt, bez ikakvih testova, samo ga cepaj iz clock gena dok se ne smrzne, to mi je dovoljan podatak.

Pretpostavio sam, taj nam je izmakao za dlaku po veoma popularnoj ceni :mad: , a memorija je vrhunska!

Ajde ako te ne mrzi probaj malo da prosaras sa recimo mnoziocem 8x i raznim dividerima 400/533/667 dokle ide htt, bez ikakvih testova, samo ga cepaj iz clock gena dok se ne smrzne, to mi je dovoljan podatak.

Ne znam koliko je cena od 150 eur po modulu (od 1 GB) popularna. A da je vrhunska - jeste.

Sa 7x sam dogurao valjda do 370 MHz bez problema. Probacu kasnije opet, verovatno moze i vise.

Poslednja izmena:
Nije ni K9N tako los izbor.

kakav je odnos ove ploce prema Asusu ako se uzme u obzir da ne nameravam "ChipTuning" ni jedne ni druge.

sa asusovog sajta sam skinuo user manual te ploce i tamo nasao da koristi PCI 2.2 . e sad PCI 2.2 bi trebalo da radi na obe voltaze ali...

P.S. znam da sam malo dosadan sa ovim SkyStarom 2 ali me morate razumeti ona pretstavlja poprilicno bitnu stavku u mojoj konfiguraciji a opet nisam spreman da ulazem dodatnu svotu novca za Externu verziju SS2 koja kosta poprilicno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno