Šta je novo?

Izbegnuta smrt novih komponenti?!

Comi_94

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2010
Poena
154
Pozdrav svima, morao sam da otvorim temu da vidim da li sam imao ludu srecu ili bi se ovo desilo u vecem broju slucajeva. Ovako. Komponente su sledece. Intel G3900, AsRock H110M-DGS, 4 GB ram DDR4, SSD Patriot Spark 128GB. Kuciste sa napajanjem Rhino i graficka gt210, koja je stavljena zbog VGA izlaza koji imam na monitoru. Sta se desilo?! Ovaj komp sam sastavio ocu i stigle su komponente i pozvao je komsiju da poveze, jer ja nisam bio tu i zamenio je 8-pinski kabal za GPU (6+2) sa onim 8-pinskim za CPU, tj. ubacio je ovaj za GPU da napaja procesor. Rekose mi da kad su upalili komp da je nesto puklo i zasmrdelo je. E sad. posto je osmopinski za graficku manje voltaze, da li se to desilo, jer napajanje nije moglo da isporuci neophodnu snagu za CPU? U sustini zanima me samo sta je bilo sa napajanjem. Kasnije sam uzeo drugo napajanje i povezao i sve radi. I to me isto zanima da li je moguce da su sve ostale komponente ostale zive, jer evo dva dana kompjuter radi bez problema?!

Hvala unapred!

Nije manje voltaže niti manje snage, već su faza i nula potpuno okrenute, plus grafički ima 3 faze i 5 nula, a procesorki 4 i 4. A napajanje je mrtvo, verovatno je izbio osigurač u njemu zbog kratkog spoja. Mnogo si imao sreće. Nažalost grafički može na mesto procesorskog, obrnuto ne može, tako treba paziti.

M3aeL.png

Uhhh, ja mislio da je IT odavno presao mogucnosti da se ovako pogresi!
Koja sreca :)

Znam, i ja sam bio skeptican po pitanju kucista koje dolazi sa napajanjem, ali posto nije bio za mene komp, reko ajde. Sreca velika!

Sve, sve, ali faza i nula ... :lupko:

Koliki čekić je upotrebio da nabije pogrešno te kablove ?

Faza i nula nema kod jednosmerne struje.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Vrh Dno