Šta je novo?

Izasli su CAT 4.3

Freak_Power

Čuven
Učlanjen(a)
19.09.2002
Poena
619
Ispravljeni su pojedini bugovi u igricama
Izasao je novi Pixel Shader compiler sa ovim driverima, tako da su ubrzanja u pixel shader 1x, 2.0 aplikacijama.
Ubacen je novi rotation tab, i surroundview za ownere maticnih ploca sa integrisanom Radeon IGP chipom, koji sa AGP Radeon karticom daje prikaz na tri monitora.

Poslije testiranja u 3Dmark03, zapazio sam da je multitexturing test sa 2818 se popeo na 3212 🙂

Ovo ce sigurno imati uticaj na igre koje koriste multitextur 🙂

GRRR, a samo sto sam skinuo 4.2 sa control panelom!!! Ma skinucu 4.4 kad izadje!

ha ha ha.... Pa ako imas takav avatar, moras bre imati sve zive verzije svih drajvera 😉

4.2 su bili ubedljivo najbolji drajveri ikada, tako da necu da ih menjam dok ne budem morao...

Ma hajde.To su bili driveri, koje je u sirokom luku trebalo obilaziti.Licno sam se uverio, a onjima imas gomilu threadova na
http://www.rage3d.com. U svemu su bili losiji od referentnif 3.8 i 3.10 drivera.

ne znam, ali su se meni performanse u igrama povecale, negde blago, negde drastichno...

Uuuu, i meni su 4.2 bili najlosiji do sada. najbolji su mi bili 3.8, 3.10 i 4.1. I sada sam na 4.1, probao sam 4.3 na kratko i dobio nize rezultate od 4.1.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ne znam, ali su se meni performanse u igrama povecale, negde blago, negde drastichno...
Potpuno se slazem, 4.2 Katalisti su ubedljivo najbolji do sada bar sto se 9000 i 9000pro karti tice. Performanse su drasticno poboljsane u pojedinim naslovima, nema nikakvih nestabilnosti, tripova sa teksturama i sl.
Probacu naravno i 4.3 pa cemo videti. Nije 3DMark merilo kvaliteta drajvera vec ponasanje u realnom radu. Doduse ima onih koji samo 3DMark i vrte na svojim masinama... To mu dodje kao realan rad
:d

Minja je napisao(la):
Potpuno se slazem, 4.2 Katalisti su ubedljivo najbolji do sada bar sto se 9000 i 9000pro karti tice.

Pa ja lepo kazem, a isto to pise i u release notesima na sajtu.

To bre kukaju ovi burzuji sa 9600 i jacim kartama sto se ATi sazalio na sirotinju... :d

Meni se masina simptomaticno zakucava, sporije dize, sva se cudno ponasa sa 4.3 drajverima, vratio sam 4.1 i sve je nestalo kao rukom odneseno.

M

I ja isto, Meehaw...

Evo, instalirao sam ih. Onako odoka nisu nista brzi - bolji od 4.2, a ako se razlika ne vidi tako onda je verovatno i nema osim u 3D Marku a to mi bas nista ne znaci. Doduse, nisu ni sporiji a i nikakvih tripova nema. Nista narocito novo. Po meni, za izbegavanje nisu ali nisu ni za skidanje po svaku cenu. Eto.

Takodje su poznati po cuvenom "Squeel of death", koji se cuje kada zabiju racunar.

M

Evo vratih se na 4.2 - ipak su nesto malo brzi. Stvarno su 4.2 super - danas sam tek provalio da FSAA radi sa Max Payne 2 na 9000pro. Ranije nisam ni imao opciju u podesavanjima za FSAA iz igre a nije radilo ni podesavanje iz control panela. Da, 4.3 donose navodno poboljsanja u radu sa dx9 aplikacijama i blago usporenje u dx8. Na Rage3D forumu gomila ljudi zali se na njih i to uglavnom vlasnici brzih kartica. Ja na svojoj ubogoj karti nisam imao nijedan problem 🙂
edit: (offtopic) ono sto je mnogo vaznije je da je izasao novi RadLinker (1005)
http://www28.brinkster.com/chrisww1942/download.htm
Trebalo bi da radi sa 4.2 i 4.3 control panelima

Poslednja izmena:
uuuuu..... desevaju se nevidjena ****** sa cat 4.2 i narocito 4.3 u igri Battlefield Vietnam! U momentima se desava da nestane oruzje pri svkom pokretu, eksplozije su katastrofalne (izgledaju kao kockice), itd...
Sa cat 3.8 sve je ok, mada sam ipak morao iskljuciti FSAA da bi igra bila bas kako treba, sto nije slucaj sa standardnim BF1942 i Desert Combat modom.
Tako da ako neko igra ove igre neka slobodno postedi sebi zivce i ne instalira ove nove catalyst-e.

Cini mi se da ne treba uvek juriti dobitak u poenima.Meni je stabilnost drivera potrebnija nego tih par poena.

borab je napisao(la):
Cini mi se da ne treba uvek juriti dobitak u poenima.Meni je stabilnost drivera potrebnija nego tih par poena.

Ma kakav dobitak u poenima, cak su jos sporiji...
Mada sa igrom Battlefield Vietnam nesto nije u redu (ipak je to samo beta izdanje), posto na momente secka bez obzira na podesavanja

potpuno se slazem da su 4.2 krs, 4.3 su dosta bolji ali 4.1 je naj i sada kad sam ukapirao da jos uvek drzim 4.3 (sa kojima mi neke opcije uopste ne rade) idem cim se skinem sa neta da se vrnem na 4.1 ..................

byMaX je napisao(la):
Uuuu, i meni su 4.2 bili najlosiji do sada. najbolji su mi bili 3.8, 3.10 i 4.1. I sada sam na 4.1, probao sam 4.3 na kratko i dobio nize rezultate od 4.1.
4.1 imaju losije rezultate od 3.9, barem kod mene je tako.

Nazad
Vrh Dno