Šta je novo?

Izasli catalyst 8.2

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
I nema vise crvenila kada se koristi standard smooth edges of fonts!!!

Napokon su opravili stvar i probao sam crysis demo i umesto 43-44 sada ima oko 46 i najmanji fps se porastao za duplo u odnosu na 8.1.
Znaci preliminarno drajveri obecavaju.

Poslednja izmena:
Downloading...

Ajd, pa javite utiske sa 3850/70, poshto planiram uskoro da pazarim neku od ovih kartica. Pozz

VGA: Asus 3850 256MB
drajveri: ATi 8.2

hights: par FPS vise u Crysis-u, nema crvenila za fontove
lows: i dalje u meniju Crysis-a crvenkasto-zelene kockice i logo-i firmi se extra vuku prilikom ucitavanja

Ne bi skodilo da napisete koji je OS u pitanju. Ja idem skinut ove 8.2. :)

I ja sam ih probao...sve je isto kod mene jedino vishe nema crvenkastih fontova,ochekivao sam vishe
barem shto se tiche CoD-a 4 i Jericha,medjutim sve je isto. :(

...kako sam jedva uspeo da sredim sve sa driverima 8.1, da li da ima svrhe skinuti noviju verziju..?

Kod mene je nesto manji frejmrejt na Crisi i imam poroblem sa overdrajvom

Da li vredi skidati ih za R9550... :D

Poslednja izmena:
A kod mene na visti 32bit Crysis sa dx10 se vuce a sa dx9 se vide neke leve boje i ima ukupno 2-5 frejmova.Radio je super sa 8.1 drajverima prema tome ja nisam bas zadovoljan.:wave:

I nema vise crvenila kada se koristi standard smooth edges of fonts!!!

Napokon su opravili stvar i probao sam crysis demo i umesto 43-44 sada ima oko 46 i najmanji fps se porastao za duplo u odnosu na 8.1.
Znaci preliminarno drajveri obecavaju.

Crvena slova su sredili a belu kockicu u uglu ?? :d
I jel dobijate i fix za ove drivere kao i za prethodne ?? :d

Edit: Opa sad ste dobili i trouglove :d :d

Poslednja izmena:
Definitivno nesto ne valja Colin Mcree Dirt takodje.Meni se i ne vidi sve neki trouglovi kvadratici koji seckaju.Napominjem da je sa 8.1 radilo odlicno i glatko.Graficka je Sapphire 3850 256mb.Vracam se ja na 8.1.

Kod mene nije bilo te kockice u uglu(ni sa 8.1 niti sa 8.2).Koliko znam to se javljalo kod onih koji su imali agp 2x00 karte i to sa cat 8.1.

BTW Naravno da cu biti srecan kada su napokon napravili realtivno ok drajvere koji su i brzi od 7.11.
Cim je crvenilo nestalo ja sam zadovoljan.

Mada nemoj misliti da je nvidia mnogo bolja sa drajverima.Samo odi na njihov forum i poseti starije teme o vista drajverima i videces horor.Mada ih je Ati sa ovim kockicama/crvenilom debelo zaobisao, ali je barem sada crvenilo proslost...pu pu...ne ponovilo se :)

joj kakve su to budale tamo shto rade :d
verovatno su previshe kenj*li oko CrossfireX-a tako da pola stvari nisu ni popravili, a i josh su dodali neshto LOL :D

Sada si ponosan na sebe,zar ne.Sta si uopste hteo da kazes ovim? :mad::mad::mad:

Oće da nam kaže da smo glupi jer koristimo Ati kartice.
Inače ta kockica je, cenim, zbog CCC-a. Ja taj problem nemam, skidam samo osnovni drajver paket, a za setovanja OpenGL-a i D3D-a koristim Ati Tray Tool.

Sada si ponosan na sebe,zar ne.Sta si uopste hteo da kazes ovim? :mad::mad::mad:

Jesam, veoma sam ponosan :)

Hteo sam da kazem: Ati cards are like buses: they are huge and have bad drivers

:wave:

Oće da nam kaže da smo glupi jer koristimo Ati kartice.

Ja to nisam nigde napisao i stvarno mi je zao shto imaju toliko glupe programere koji neznaju da napishu barem jednu normalnu verziju koja nece imati nikakvih problema i nece trebati kojekakvi fixevi za drivere... Nek se malo ugledaju na nVidiu....

Poslednja izmena:
Blago tebi kad si zbog toga ponosan,samo ti uzivaj sa svojom 7600...meni do dan danas nikad nista nije falilo sa atijem,ponavljam NIKADA.Pozz

Kad bi napisali takve drajvere Nv. nebi postojala(trenutno). Cela prica o grafickim kartama se svodi na ovom forumu na sledece:
-Serija 38xx,postoji i radi kako radi sa losim drajverima
-Serija 88xxxxxxxxxxxxxxxx, postoji i radi dobro,i kosta dobro(ovo je u stvari 9xxxxxxxxxxxx osakacen,ili ti "spas u zadnji cas"ili "nazovi ovo kako hoces dok nesmislimo sta dalje")
-Serija 9xxx ne postoji
-3870x2 postoji (vrlo povoljno, Singl-slot,dual gpu)
-9800x2 ne postoji,(8800 puta 2,singl-slot-sli)
-nebi me cudilo da 36xx i 34xx izadju pre prve karte iz serije 9xxx
Problem na ovim prostorima je sto nama u svemu treba neki LIDER, pa kad dodje do zdrave konkurencije onda je to opsta larma.Ja nikad nisam imao problem bilo kakve vrste sa Atijevim drajverima kao ni sada sto ih nemam.
Sve ovo moze samo da obori cene i i podigne kvalitet, i nista drugo.
Pozdrav svima!!!:p:p:p:p

Poslednja izmena:
Ja sam instalirao drajvere, zaista nemam ni jedan jedini problem, nema više ni kockice (doduše, nije je bilo ni sa 8.1 ako se isključi CCC), nema crvenih linkova, a performanse su, koliko se meni čini, na nivou 8.1.

Interesantno je da sam instalirao Vistu ponovo i da imam isti broj poena u 3DMarku 2006 kao na XP-u i 8.1 drajverima.

Vule, jel ta tvoja 3870 sa ddr3 memorijom? Ako jeste, kako ti se pokazala?

Jeste, DDR3 na 1900Mhz. Zalman hlađenje (koje je na defaultu malo bučno, ali ako se spusti na 7V onda je raj), 780Mhz GPU i sve ostalo kao i na standardnim 3870. Za ~165€ koliko sad košta (ja sam platio 169) mislim da ni u snu nema tako dobre kupovine. Svaka preporuka.

Najverovatnije cu nju da uzmem, za buku me bash briga. Za iste pare ima i Gigabyte 8800gt 256mb, ali bi trebalo da je Radeonka bolja. Ispravite me ako greshim.
P.S. Izvinjavam se zbog off-a.

Naićićeš na različite odgovore, to več verovatno znaš. Kupi ono što ti se sviđa, 3-5 frejmova negde gore - negde dole ti ništa ne znači.

Jedino poboljsanje u odnosu na 8.1 je nestanak crvenih slova :banana: ,ovo ostalo je sve isto...,tj. nisam u igrama imao ni pre problema,pa ni sada :smoke:

Vrh Dno