Šta je novo?

Izasao Windows Media Player 10 tech beta

hehehe//// iskreno ja sam to skinuo pre jedno 5-6 meseci...i nikako mi se ne svidja ta beta... bas je krsh!

Ja sam je skinuo pre cca 2 meseca, ali nisam instalirao :trust: prosto ne volim beta SW. Sve sam se nadao neko ce da natrci sa pohvalom ili pokudom 10-ke.
Samo navalite sa komentarima! :-devil-:

Ma media player classic je ruzan :D :D Windows media player rules

Ruzan... ha ha ha, pa jel ti gledas okvir ili ono sto pustas??? Nije mi jasno. Meni je od svega toga bitan samo WMV9, koji donosi HDTV format na PC - 720p i 1080i. Tako mozes gledati ove nove HD-DVD filmove koji u odnosu na obican dvd izgledaju kao dvd u odnosu na Video CD...

MS-ov meda player je nezamenjiv za muziku zbog najbolje biblioteke... ko ima bar 5-10 000 pesama zna o cemu pricam...

ma bre sala mala za izgled a i ne gle da se sve u fullscreenu;):D
Stvarno ima odlicnu biblioteku. Nego maxo kad vec pomenu hd-dvd jel se to vec pojavilo ili ...

Kako mislis je li se pojavilo ? Pa sa satelita redovno stizu filmovi. Treba videti Matrixe ili Gospodare prstenja kako to izgleda. Ja sam se smrzao kad sam gledao bitku za helmov ponor u hdtv verziji.
Ali mislim da maxa gresi kad kaze da je hd u odnosu na dvd sto i dvd za videocd. Ja mislim da je razlika veca, zaista :) To treba videti !

Da, razlika je ogromna. Ja nisam kupovao DVD-ove gospodara jer sam se razocarao kako to izgleda. Tako kompleksni efekti (npr. Enti, pogled odozgo, u borbi), sa sitnim detaljima ne mogu da se vide u bednoj DVD rezoluciji. Kad gledas u HDDVD verziji, ne razlikuje se od bioskopa... Meni bi trebalo da stigne T2 Ultimate edition u ovom izdanju. Kazu da ce lukas da izda svih 6 SW filmova u ovom formatu!!!

A to nisam znao. Jel te dvd-ove mogu normalno da gledam kao bilo koji drugi ili treba nesto dodatno? Znaci tih filmovaima kod lokalnih distributera?;)

zavisi. neki su u WMP9 formatu, ali je vecina u nekom formatu koji koristi VideoLan plejer. U svakom slucaju, WMP9 staje na jedan dvd, a ovi drugi na 3 :)

Maxo, nije mi jasno ni kako mozes da kazes da se ne razlikuje od bioskopa kad je ovo od bioskopa 10x bolje :)

I HDTV filmovi se izmedju sebe razlikuju, u zavisnosti kako su uradjeni/prebacheni na HDTV...Pravi HDTV je onaj koji je snimljen HDTV kamerom, i tu je razlika u odnosu na 'konvertovani' k'o DVD i VCD :)
Shto se tiche pushtanja, bilo koji HDTV moze da pushta media player classic, kao i sve ostale formate...Ja u sistemu nemam nishta osim Classic+ffdshow...Winamp sluzi za zvuk, ne znam koji ludak pushta zvuk u nekom media playeru ;)

Drajveru, samo je bitno da je HDDVD uradjen sa originalnog filma - jer je film niz fotografija, sto znaci da prakticno "nema rezoluciju". T2 je radjen sa originalnog filma, a ne sa digitalnog sourcea koji je koristen za mastering obicnog DVD-a (sto ce vecina da uradi). Lukas recimo jedva ceka da taj standard zazivi da izbaci svih 6 delova filma, a najavljen je i LOTR x3 na HDDVD-u.

2 Lucifer - za 720p je potreban minimum P4 na 2 GHz i 512MB memorije, dok je za 1080i potreban P4 na oko 3 GHz (sve za opt. rezultate) - bar prema navodima na Amazonu i onome sto sam pricao sa nasim video strucnjakom Magickom... ;)

WMV9 ili noviji je obavezan...

Moze lin da parira Winampu ???
Mislim jesu li konacno uveli opciju F3 ???
Jeli vrijdna skkidanja???
Pozdrav...

Max, pogledaj u bioskopu kako pri brzim pokretima kamere vidis frejmove...E to je ono shto se ne moze izbeci...Ja sam i prichao o HDTVu skinutom sa filmske trake profesionalno, ne moze bolje od toga, i takav snimak nije ni blizu onoga sa HDTV kamerom...Shto se tiche rezolucije, ona ide do 19xx, i u stvari, ja sam vecinu HDTVa i video u toj rezoluciji...A ovamo, imam pravi HDTV snimak nekog BBC dokumentarca koji u 1280 em bolje izgleda, nego imash utisak kao da ima 60fps...To je mozda i najbolje objashnjenje, HDTV izgleda kao da ima mnogo vishe fps, a svaki frejm je takav kao da si slikao pro foto aparatom...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno