Šta je novo?

Izasao novi Winamp

Edit:Nadam se da niko nece spomenuti Foo(j)bar...Probao ga odavno,veoma nedopravljen program,blago receno i tacka
У ком смислу?

Odakle dolaze te razlike? I ja mislim da Foobar bolje zvuči, ali praktično 100% eksperata tvrdi da razlika u dekodiranju između bilo kog krštenog MP3 dekodera može biti uočena samo preciznim merenjima i da je potpuno neprimetna za bilo kog čoveka. Znači, nije razlika do dekodera nego negde drugde. Implementacija direct show izlaza? (btw, XmPlay je tek nedavno dobio DirectShow ali meni WAV izlaz bolje zvuči, ili sam tako utripovao). Noise shaping? Dithering? Odakle te razlike?
Ја сам се (благо речено) изненадио када сам први пут инсталирао Linux :zgran: Вероватно има везе са овим (мада ја нисам приметио разлику док сам користио Windows, ал' нисам превише истраживао)

Вероватно има везе са овим (мада ја нисам приметио разлику док сам користио Windows, ал' нисам превише истраживао)
I tu neki kažu da je razlika velika, drugi da je minimalna (samo u poslednjem bitu ili dva). Ja nikad nisam uspeo da probam, ASIO ne vidi moj hardver.

Konkretno kad je o Winampu reč, kažu da je potpuno nakaradno reprodukovao MP3 njihov Nitrane dekoder (koji je bio u Winampu negde do verzije 2.8, s tim da je bilo par verzija sa FhG, pa su se vratili na Nitrane, pa onda opet FhG).

Za Nitrane je vezana zanimljiva priča... Prve verzije Winampa imale su MP3 dekoder koji je pisao čovek iz Zagreba. Kad su uveli Nitrane rekli su da je to njihov dekoder, ali je čovek z Zagreba tvrdio da su ga pokrali i uzeli mu kod, što su oni demantovali. On je pokrenuo spor pred američkim sudom i negde u vreme kada je AOL kupio Winamp postignuto je vansudsko poravnanje. Ne zna se koliko, ali sva je prilika da su pozamašne pare isplaćene tom iz Zagreba od strane Winampa/AOL-a.

U dva bita po semplu ili kako? Pa to uopšte nije mala razlika, ako 16-bitni signal spustiš na 14-bitni, to je spuštanje 65k vrednosti na 16k... ako je to istina, onda su ti programeri stvarno barabe.

U dva bita po semplu ili kako? Pa to uopšte nije mala razlika, ako 16-bitni signal spustiš na 14-bitni, to je spuštanje 65k vrednosti na 16k... ako je to istina, onda su ti programeri stvarno barabe.
Pa oni kažu da razlika u poslednja dva bita nije nešto što se može registrovati sluhom, ja stvarno ne znam.

У ком смислу?
U smislu da sam ispao gloop jer su ga toliko zamrsili da mi je trebalo 100 godina da instaliram glupavi skin za foobar...Koji god skin da je u pitanju opet je ocajan,ne svidja mi se raspored stavki ,program mi izgleda kao neki download manager,ili skynet :d, treba mu 150 godina da ubaci sve pesme sa harda u listu...jednom recju za moj ukus ne funkcionalan...Dovoljno? I zasto se uvek neka tema o winamp-u pretvori u raspravu winamp vs. foobar? Mislim dosta o foobaru vise...

A sto se tice ASIO-a mislim da nema nikakve veze sa operativnim sistemom,nego sa hardverom (neka ne neko ispravi ako gresim)...ASIO drajvere koliko ja znam prepoznaju programi za audio produkciju(Cubase,Nuendo..) mislim da Winamp nema veze s njima,on sluzi samo za obicnu reprodukciju audio formata,mislim :trust:

Edit:Upravo videh,pojavila se "portable "verzija Winamp-a 5.5...Skidam da vidim "sta ce da kaze" :)

Poslednja izmena:
U smislu da sam ispao gloop jer su ga toliko zamrsili da mi je trebalo 100 godina da instaliram glupavi skin za foobar...Koji god skin da je u pitanju opet je ocajan
U stvari, dok svira meni je svaki player minimizovan u tray-u, tako da mi je prilično svejedno kakav je skin. Imam jednu verziju foobara u koju sam implementirao jedan komplikovan skin, čisto da vidim kako to izgleda, ali je zip-ovana i arhivirana, komplikovanije mi je snalaženje sa skinom nego bez njega.

mislim da Winamp nema veze s njima,on sluzi samo za obicnu reprodukciju audio formata,mislim :trust:
Postoje ASIO output pluginovi za Winamp, Foobar2000 i XmPlay.

Aaaa ovaj "Winamp portable " nema veze sa "portable" :wall: :Skinuo i kliknem na winamp.exe fajl a on me pita gde hocu da extract-ujem fajlove...Taj portable je ustvari zapakovan winamp folder iz Program Files...kakva goopost...Cisto da javim utiske da se jos neko ne zaraduje...:S:

@wiz011:potrazicu taj ASIO plugin za Winamp da vidim kako to radi :type:

I tu neki kažu da je razlika velika, drugi da je minimalna (samo u poslednjem bitu ili dva). Ja nikad nisam uspeo da probam, ASIO ne vidi moj hardver.
Да ли је разлика једнака мом утиску, не могу да тврдим, ал' сад ми се стварно не враћа на Windows да проверавам. :S: :bottle:

U smislu da sam ispao gloop jer su ga toliko zamrsili da mi je trebalo 100 godina da instaliram glupavi skin za foobar...Koji god skin da je u pitanju opet je ocajan,ne svidja mi se raspored stavki ,program mi izgleda kao neki download manager,ili skynet :d, treba mu 150 godina da ubaci sve pesme sa harda u listu...jednom recju za moj ukus ne funkcionalan...Dovoljno? I zasto se uvek neka tema o winamp-u pretvori u raspravu winamp vs. foobar? Mislim dosta o foobaru vise...
ОК, интерфејс је без сумње проблематична ставка (и захтева много стрпљења за подешавање). Мени (произвољни) плејер није минимизован искључиво кад ми треба поглед на плејлисту, па ни почетни изглед не смета. Ал' ми је необично што помињеш проблеме са попуњавањем плејлисте :trust: ја имам сасвим супротно искуство. Но, ово није тема о Foobar-у ...
Срећно са ASIO-м. :wave:

Poslednja izmena:
Jel se nekom freezuje GTalk sa novim Winampom?

Svidja mi se, fino radi, i dalje se fino slaze sa mojim daljinskim koji sam dobio uz plocu... Do sad sam furao iskljucivo classic skin, a sada- Bento dobrodosao! Ja sam i classic skin drzao podesen skoro isto ovako, tako da mi je samo bonus ovo sto je sve u jednom prozoru... Meni se svidja, drugima mozda ne, sve je to subjektivno... Nisam video neq razliq u reprodukciji u odnosu na stare verzije, a nisam se ni trudio doduse... A i da jesam, neam ja uvo za to :d

sta je uopste skroblovanje? :)

Nije problem sa tagovima, jednostavno u jednom trenutku prestane da radi. Nekad bez pravila a nekad kad promenis listu ili slicno. Podignes onaj last.fm softver iz traya a on kulira kao da se nista ne desava :) Tako da sam se vratio na 5.35.

LastFM već nekoliko dana radi sa najnovijim Winampom...

Ko muke muci sa bentom, a hteo bi lep cist skin, moze da proba "ebon" -za svaku je preporuku - cita album art i ima notification, cak lepsi od benta

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    201 KB · Pregleda: 160
ja nemam ama bas nikakvih problema sa novom verzijom winamp-a...mogu da ih pohvalim cak kako su odradili odlican posao...a i mene zanima gde da nadjem ovaj skin?

Evo testirao sam ovaj novi winamp 10ak dana i mogu samo da ga pohvalim.Preslušao sam sve MFSL diskove koje imam u flac-u i čini mi se da je reprodukcija za pic bolja od one u 5.35 (bar na AKG271s),čak mi se i ovaj njihov big bento skin sad sviđa kad sam ga podesio prema potrebama.Browser nije upotrebljiv nešto mnogo pri ozbiljnom radu,ali dok slušate i sređujete muziku super posluži da skočite do wikipedije ili googla u istom prozoru.Čak su preseti boja sasvim upotrebljivi što se tiče doterivanja izgleda.Preporučujem.

Po netu svi čantraju da jedino foobar može da parira winampu u reprodukciji (pa da je čak i za pic bolji)...ne znam da li je to istina,ali izgled mi se ne sviđa,što jes jes...

sa foobar2000 sajta, FAQ sekcija

Q: Does foobar2000 sound better than other players?
A: No. Most of "sound quality differences" people "hear" are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.

e da i to sam video...mada oni opet nešto kao preferiraju foobar..i malo mi je to nejasno...najnoviji winamp stvarno razbija...prešao sam na njega zbog native flac podrške,a i brate izgleda kao user program,a ne kao konzola za ruter (moglo je i modernije malo)..inače za mp3,bolju reprodukciju daje WMP9,10,11 ali je razlika toliko sitna da mi je trebalo baš baš mnogo da je osetim (a i to je pitanje subjekta)

Meni se novi winamp svidja. Ne mora da se drzi browser, moze da se stavi media library ili vizuelizacija, a moze i da se uvuce na ono dugmence dole, pa je efekat isti kao da se otkaci.

Sto se tice razlike u zvuku, batalite suplju pricu.

Vrh Dno