Šta je novo?

Izasao Internet Explorer 8 Final

^Evo probao sam ja-daje 20 poena!!! A pogledajte molim vas kako mi izgleda Google!!! (druga slika u attachu-obrati paznju na search box koji je visok svega 1mm)

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    138 KB · Pregleda: 129
  • untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    200.9 KB · Pregleda: 349
Poslednja izmena:
Google nije stigao da ubaci "hak" i za novu verziju. Ko zna koliko ce sajtova sad morati opet da se prilagodjava za novi IE :)
IE7 je postizao 11 (ako se dobro secam), tako da je progres gotovo 100%.

LOL daj nije valjda zaista tako? :D

^Evo probao sam ja-daje 20 poena!!! A pogledajte molim vas kako mi izgleda Google!!! (druga slika u attachu-obrati paznju na search box koji je visok svega 1mm)

U cemu je problem ?
U prilogu je kako izgleda kod mene.

Pa ko jos koristi ovo djubre od browsera?!

Ne koristis ti, ne koristim ni ja, verovatno ne koristi ni vecina clanova ovog foruma, za koje bi se moglo predpostaviti da vecinom spadaju u takozvane "advanced users"...ali statisitke su neumoljive, iako se dosta razlikuju (zbog objektivnih, uglavnog tehnickih razloga) : IE, u zavisnosti od izvora statistike, upotrebljava kao primarni browser izmedju 46% i 75% korisnika kompjutera.

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
http://marketshare.hitslink.com/browser-market-share.aspx?qprid=0
http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers#cite_note-netappslatest-0
http://www.thecounter.com/stats/ (klik na odredjeni mesecni period)

Poslednja izmena:
Zeznuo sam se, nisu spominjali da IE8 prolazi acid3 vec acid2
http://blogs.msdn.com/ie/archive/2007/12/19/internet-explorer-8-and-acid2-a-milestone.aspx
A vest jos iz decembra 2007. god :zgran:, sad tek vidim koliko dugo oni rade na IE8.

Ukljucite compatibility opciju i necete imati problema sa google-om i drugim sajtovima. Probao sam danas ovu novu verziju i koliko mogu da vidim to je ono sto je IE7 trebalo da bude. Dosta je brzi, stabilniji, bolje prikazuje stranice, itd... Doduse, ja sam navikao na Operu pa se necu prebacivati, ali za one koji su navikli na IE mislim da su dobili ono sto su dugo cekali (barem priblizno).

Google nije stigao da ubaci "hak" i za novu verziju. Ko zna koliko ce sajtova sad morati opet da se prilagodjava za novi IE :)
IE7 je postizao 11 (ako se dobro secam), tako da je progres gotovo 100%.
E pa ja imam 12 :p
:d

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    21.9 KB · Pregleda: 89
*** treba mu citavih 7 sekundi da se pokrene, na kompu sa dual core 2,2 GHZ 2GB rama, dok se Firefox pokrece za 1,5 sek (prvi put kad se startuje win) posle toga ispod sekunde (sa preko 10 ekstenzija). Ovo djubre ne reaguje na prefetch ni posle par pokretanja, stvarno zalosno

Poslednja izmena:
mene je prijatno iznenadio, dosta je brzi od sedmice. dok nisam pootvarala nekoliko tabova, e onda mi se zapuco ceo komp :hump:

Ukljucite compatibility opciju i necete imati problema sa google-om i drugim sajtovima. Probao sam danas ovu novu verziju i koliko mogu da vidim to je ono sto je IE7 trebalo da bude. Dosta je brzi, stabilniji, bolje prikazuje stranice, itd... Doduse, ja sam navikao na Operu pa se necu prebacivati, ali za one koji su navikli na IE mislim da su dobili ono sto su dugo cekali (barem priblizno).

:D cekaj, jel se zezas ili stvarno pravilno prikaze google.com tek ako ukljucis compatibility mod ? - sta to znaci? da IE prikazuje stranice na neki potpuno nov nacin - razlicito od FF, Opere... ali razlicito i od IE6? :D

Poslednja izmena:
Izgleda da je tako. Sreca pa ga niko nece koristiti :)

Sporo se pali, ne otvara strane brze, zbunjuje se kad se otvara veci broj tabova jedan za drugim... yet another M$ failure...

*** treba mu citavih 7 sekundi da se pokrene, na kompu sa dual core 2,2 GHZ 2GB rama, dok se Firefox pokrece za 1,5 sek (prvi put kad se startuje win) posle toga ispod sekunde (sa preko 10 ekstenzija). Ovo djubre ne reaguje na prefetch ni posle par pokretanja, stvarno zalosno
Ti si ocigledno imao neka ocekivanja u vezi sa IE 8 :)
Probaj Operu pa vidi sta je zaista brzina i optimizacija.

U cemu je problem ?
U prilogu je kako izgleda kod mene.

Kod tebe je na Visti a kod mene na XP-u sp3, pa je verovatno do toga, tj. verzije ie-a za xp, ili se samo meni nesto istripovalo... Svrljacu po netu malo iz njega pa cu videti kako prikazuje ostale sajtove.

@leksa

Ne pomaze compatibility...

Poslednja izmena:
Lepo je audifreak drzao u potpisu kako bi smo downloadovali Operu ili FF da IE ne stize sa Windowsom :D :D :D

Ti si ocigledno imao neka ocekivanja u vezi sa IE 8 :)
Probaj Operu pa vidi sta je zaista brzina i optimizacija.

Opera jeste brza, ali i dalje vuce prepuno bugova. Osim toga, ne podrzava nikakve ekstenzije, samo one svoje gadgete, ali to nije to. Recimo, ja sam vec previse naviknut na neke firefoxove bogomdane ekstenzije, kao sto su Adblock Plus, Gmail Space, Google Calendar Notifier, Greasemonkey... da vise ne mogu zamisliti surfovanje bez njih... a bogami ni Firefox-a :)

Poslednja izmena:

Kod mene je potpuno obrnuto. FF treba 5 sekundi da se startuje sa desetak ekstenzija a IE se podize za milisekundu. Doduse onako go bez icega.

:D cekaj, jel se zezas ili stvarno pravilno prikaze google.com tek ako ukljucis compatibility mod ?
Naravno da ne. Normalno se prikazuje Google u IE8 (nemam ovde), baš kao i u IE8 beta (koji imam ovde).

Prilozi

• 2009-03-21_202933.png
    2009-03-21_202933.png
    56.6 KB · Pregleda: 51
wow - koji uspeh! :d

ali i dalje ostaje cinjenica da M$ zbog svojih "gluposti" (teranja developera da prave kod za IE6 umesto W3C) sada mora da uvede compatibility mod - a da stvar bude jos gora, nisu se opametili sudeci po Acid test-u, vec ce stranice ponovo renderovati drugacije od ostalih browsera... :|

Vrh Dno