Šta je novo?

IZASAO: Hiren's BootCD 6.0 !

Kojim programom mogu da rovarim (=menjam) ove CAB arhive u Hirenu?

easyyu je napisao(la):
Evo vam link....jer sam ga ja trazio bar 45 min i svi su dead linkovi bili!
Inace ko je taj ****** koji zabranjuje da se postavljaju download linkovi??????

****** je verovatno vlasnik tj broj 1 ovog sajta ;)

niko ne zabranjuje postavljanje download linkova vec Warez tj pirateriju a ti si upravo to uradio pa bi ti bi bilo bolje, da te neko od nervoznih moderatora ne bi banovao, da prepravis svoj post tj obrises linkove. :guitar:

Poslednja izmena:
Covece...kakva piraterija????Pa zar nije cilj foruma da postavljamo linkove jedni drugima da se ispomazemo....a ti bas otezavas posao!?
Inace ovo je totalno free program jer autori ne traze pare za njega niti su oni opisali te software vec su ih skupili samo na jedno mesto!I kakve veze ima tu warez download????

easyyu je napisao(la):
Inace ovo je totalno free program jer autori ne traze pare za njega niti su oni opisali te software vec su ih skupili samo na jedno mesto!I kakve veze ima tu warez download????

:lupko: "Autori" Hiren's Boot CD-a nisu napisali ni jedan od programa koji se nalaze na njemu tako da to što oni ne traže pare ništa ne znači. Skoro svaki od tih programa se plaća (kada se sve sabere ispadne prilična cifra), tako da Hiren's Boot CD spada pod pirateriju.

Eto... kad već mora da ti se crta.

Ukrasti od lopova i onako nije kradja.

Ni vlasnici ostalih warez stvari ne traze pare za sve zive programe sto leze tamo okaceni, pa to ipak spada u pirateriju. Hiren's Boot CD sadrzi (izmedju ostalog i ) komercijalne programe za koje nemaju dozvolu/ovlascenje da ga okolo dele besplatno - ocigledno je da se u tom slucaju radi o pirateriji. A oko takvih stvari se na ovom forumu necemo ispomagati. Kako da se resi neki problem, kako stvari rade, kako da se podese, sta je bolje/isplativije da se kupi i slicne stvari - da, piraterija ovde - ne. Na ovom forumu su takva pravila. I u svakoj sobi ovde na benchmark forumu stoji jasno i glasno obavestenje gore na vrhu pre svih ostalih tema. Odgovornost je clanova foruma da procitaju pravila/obavestenja ukoliko hoce da ucestvuju u njegovom radu.

Iako je Hirens kombinacija sjajnih (ok, i nelegalnih) alata, meni je kao prosecnom korisniku ERD commander i dalje nezamenljiv. Viruse i ostale fajlove koje nijedan file manager na Hirensu ne moze da obrise (ili ih uopste ne vidi), ERD commander uklanja bezkrupulozno :)

zeleni_zub je napisao(la):
:lupko: "Autori" Hiren's Boot CD-a nisu napisali ni jedan od programa koji se nalaze na njemu tako da to što oni ne traže pare ništa ne znači. Skoro svaki od tih programa se plaća (kada se sve sabere ispadne prilična cifra), tako da Hiren's Boot CD spada pod pirateriju.

Eto... kad već mora da ti se crta.

Posto studiram tehnicki fakultet a sve probleme (zadatke) resavam uz pomoc crteza,HVALA TI sto si mi "nacrtao" :d
Inace je ovo "tvoj" sajt pa se igraj po svojim pravilima.... :crash:

easyyu je napisao(la):
Covece...kakva piraterija????Pa zar nije cilj foruma da postavljamo linkove jedni drugima da se ispomazemo....a ti bas otezavas posao!?

Kakvu si ti gomili gluposti napisao na jednom mestu...

Cilj foruma jeste pomoc ali ne na ovakav nacin.

Zamolio bih za objasnjenje kako da napravim boot cd, bez instalacije wina, a skinuo sam hirenov boot cd?
Znaci sta da narezem i gde i kako.
Hvala!

The Minister je napisao(la):
Zamolio bih za objasnjenje kako da napravim boot cd, bez instalacije wina, a skinuo sam hirenov boot cd?
Znaci sta da narezem i gde i kako.
Hvala!
Hiren's Boot CD dolazi kao ISO image sto znaci da ti treba bilo koji program za rezanje koji moze da importuje ISO, a za to ces morati da imas neki OS, pa bio to Windows, Linux ili neki treci ;)

U najnovijem PC magzinu (ako se ne varam) - hrvatski casopis i dolazi sa DVD-om sa gomilom programa. Medju ostalima nalazi se i Hiren's Boot CD koji izgleda Hrvati ne smatraju piraterijom :)

Crni je napisao(la):
Hiren's Boot CD dolazi kao ISO image sto znaci da ti treba bilo koji program za rezanje koji moze da importuje ISO, a za to ces morati da imas neki OS, pa bio to Windows, Linux ili neki treci ;)

Pa ne moze program sam da radi bilo sta ako mu ja ne zadam tu naredbu...A ja to u ovom slucaju ne znam. Tako da, ako znas - bolje daj konkretnu informaciju (koji program i par koraka) i kazi mi da li treba da rezem i neke druge fajlove osim onih koji su hiren-ovi...

Tebra, ajde mi ti lepo kazi pored skinutog hirena izgleda da treba da ubacim i fajlove za boot???
Narezivanjem ISO-a koji sam skinuo na CD-u imam samo 1 folder Boot CD...mislim da treba jos neki fajl u root-u...

Pa dao ti je chovek link gde je sa sve slikama objashnjeno kako se narezuje bilo koji ISO image... Ne treba nishta dodatno da ubacujesh. Ako imash samo BootCD folder u rootu mozda ti je iskljucheno prikazivanje sistemskih i hidden fajlova u opcijama explorera ili commandera, pa ih ne vidish. Jesi li probao da ga butujesh? Da li je u biosu podesheno da se butuje sa CD-a?

Ma narezao sam iso ali nisam ni probao da butujem sa njega.

Ali evo sad sam video da su ipak narezani samo bootCD folder i autorun, koje sam i skinuo zapakovane.

Ako mislite da je to ok onda kasnije mogu da probam da butujem sa njega.

Poslednja izmena:
Sa rezanje .ISO formata mozes koristiti ove programe :

Alcohol120% (aktuelna verzija 1.9.2)
UltraISO (7.5.0 955)
i moj omiljeni MagicISO (4.8 139)

Znaci prosto da prostije ne moze da bude :)

Poslednja izmena:
Moze i Nero.

Ih.. pa moze jos 1000 slicnih programa , a ja sam dao samo one koji su mi omiljeni i napomenuo sam :

faxcool je napisao(la):
Znaci prosto da prostije ne moze da bude :)

:D

Koliko cesto skidate nove verzije?
Imam narezan Hiren's 7.7 , a na hardu i 7.8 , a sada vidim da je izasao i 7.9

Nemam bash puno iskustva sa rezanjem , naime uvek se trudim da "napunim" ceo disk odjednom , jer nemam lepih iskustava sa multisesion-om
E sad da li ce da radi ako na postojeci CD sa Hirens-om narezem novu verziju preko stare i kako da to izvedem ( koje opcije u Nero-u ili Easy-ju)

Pa kupi jedan kvalitetan CD-RW i uzivaj.

ironmanbg je napisao(la):
Koliko cesto skidate nove verzije?
Ja sam, recimo, jos na 7.3, a sledecu verziju koju cu da skinem je 8.0. Cekam.
Ako neko misli da izmedju 7.3 i 7.9 nesto strasno vazno propustam, neka mi otvori oci ,)

Poslednja izmena:
Vrh Dno