Šta je novo?

Izasao Farstonov virtual drive 8

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
virtual drive 8 pro 35MB
virtual drive 8 personal 18MB
Podrzava laserlock securerom... Jedina mana je sto mi slabo vuce download.[/b]

borab je napisao(la):
virtual drive 8 pro 35MB
virtual drive 8 personal 18MB
Podrzava laserlock securerom... Jedina mana je sto mi slabo vuce download.[/b]
Daemon to podržava već ihaha a velik je ~500kb 🙂

Da li su programi besplatni za koriscenje ili imas neki trial period? Koristio sam Virtual CD 4.51 i on posle nekog vremena vise nikako nije hteo da radi, ni sa key-em.

marko011 je napisao(la):
Da li su programi besplatni za koriscenje ili imas neki trial period?

Virtual drive nazalost nije free.

Tako je , nije free, ali ima da se nadje...Koristim ver 7.0 i odlicna je.

Jel ima neke razlike izmedju Nero ImageDrive-a i VD8,VCD,AL120%....?

PoZ

Neznam, al ti je to isto ko sa mobilnim.Crnogorac prvi put kupi Nokiu i svaki sledece mu je ista marka, zar ne.

... zato i jeste Crnogorac 😉
sto rece jddipqd, od kada sam saznao za Daemon, VD vise ni ne gledam... poslednja verzija koju sam imao je valjda neka Virtual Drive 2000 v5 recimo...

Milan82bh je napisao(la):
Jel ima neke razlike izmedju Nero ImageDrive-a i VD8,VCD,AL120%....?

PoZ
Nero image drive ti je (verovatno) sasvim dovoljan. Drasticnih razlika nema.

Gluposti.
Sad ce cica da vam objasni razlike :

Daemon Tools - smaracki program na koji se loze samo oni koji u eri 150+gb diskova vole da im je program velicine 500k. Recimo Jddipqd i tako ti smorovi :d
Sluzi samo za citanje imidza tj. mauntovanje, ne i za pravljenje

Image Drive - najsmoreniji program od svih, dolazi uz Nero. Sluzi i za mauntovanje imidza koji se prave najverovatnije u tom slucaju iz Nera. Medjutim nema podrsku za neki poseban broj formata. Smor

Zajednicki smor ovih programa je sto em podrzavaju mali broj image formata em (sto je najgore ctp😉 prilikom mauntovanja mora da se ide na browse pa da se kopa po exploreru :cuss: Uzasno, odvratno, smorno

VCD i Virtual Drive - isto ******, drugo pakovanje. Nesto bolji od prethodnih u smislu da imate graficki prikaz sa spiskom imidza ali nema opcije za direktno rezanje istih, a i ogromni su...jednostavno pregolemi programi za to sto daju. Pored toga imidze ne prave u nekom od opstepodrzanih formata vec u svoje vcd i slicne formate...usled cega bi imidzi morali da se konvertuju u neki od podrzanih formata prilikom rezanja...smor

Alcohol (D) 120% (naslednik Fantom CD-a) - apsolutno najapsolutnije najvelicanstvaniji program te namene !!! 😉 Podrzava sve formate koji danas postoje, sluzi i za burning, bilo imidza bilo za cd/dvd copy (i to radi fantasticno, perfektno, zanosno, fenomenalno...), moze da stvori proizvoljan broj virtualnih drajvova (ako vam treba 10-ak virtualnih dvd drajvova - nema frke 🙂), najlepsi graficki prikaz, jednostavno pravo profi resenje za takve stvari. Ne znam nikoga ko je probao ovaj program i vratio se na neki od gornjih smarackih, a u isto vreme ne znam nikoga ko je drzao one smaracke a da posle probe nije zadrzao Alcohol.

Izuzetak je jddipqd ali on em smara :d em nikad nije drzao vise od 2 diska u imidzima na hardu 🙂

Nadam se da sam vam pomogao !
U prevodu - koristite Alcohol (D)

Pa covek je pomenuo Nero virtual drive. Nero + NVD je odlicno resenje.
Image mozes odmah loristiti ili rezati bez neke konverzije. Alcohol je super ali ne vidim neku manu ni Nero image drive-a. Sta ce ti veci broj formata ?? Sve lepo radi i bez greske se reze tako da ne vidim razlog za odustajanje od dobrog resenja. Nema bog zna kakav izgled - ali kome to jos treba... E sad, sto se zasticenih diskova tice Alcohol je zakon (vec zalazimo u zabranjene teme 🙂). A oni koji se loze na graficki izgled programa ili im je to vazno uglavnom i nisu neki zahtevni korisnici. Optiplex, uzdrzi se od komentara kao sto su "gluposti, nemate pojma" - vise govore o onome ko ih upucuje nego o onima kome su upuceni.

Cao

Minja je napisao(la):
Optiplex, uzdrzi se od komentara kao sto su "gluposti, nemate pojma" - vise govore o onome ko ih upucuje nego o onima kome su upuceni.
Cao

Hocemo li mi vise napraviti taj "Fight Club" ili ste svi samo jaki preko prstica :mrgreen:
btw
Da probao sam taj A120% ali me interesuje da li mogu vec napravljene image filove u Neru da koristim sa njim?
Posto imam gomilu naslova na hardu!!!!

PoZ

Filipenko, jel ovo vasa tj tvoja i jddipqd-ova interna sala ili sta?
Lepo sto si analizirao sve programe, ali ne znam sta ti je covek kriv i duzan?

...
Hocemo li mi vise napraviti taj "Fight Club" ili ste svi samo jaki preko prstica :mrgreen:
Preko prstica naravno :smack: :smack:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jaksa je napisao(la):
Filipenko, jel ovo vasa tj tvoja i jddipqd-ova interna sala ili sta?
Lepo sto si analizirao sve programe, ali ne znam sta ti je covek kriv i duzan?
Ma pusti njega on kad ne zna šta da radi uzme pa proziva ljude bez veze
:with: smarač :d
Inače smoreni daemon zaista čita mali broj formata:
cue/bin, iso, ccd, bwt, mds, cdi, nrg, pdi, b5t
Dok 'apsolutno najapsolutnije najvelicanstvaniji program te namene' čita stvarno ogroman broj formata...
cue/bin, iso, ccd, bwt, mds, cdi, nrg

jddipqd je napisao(la):
Dok 'apsolutno najapsolutnije najvelicanstvaniji program te namene' čita stvarno ogroman broj formata...

Koja su poslednja dva od Daemona? Nikad čuo.

...
btw
Da probao sam taj A120% ali me interesuje da li mogu vec napravljene image filove u Neru da koristim sa njim?
Posto imam gomilu naslova na hardu!!!!

PoZ

Naravno, samo odes na Add image files, otvoris ih i dobijes njihov graficki prikaz i tada radis sa njima sta hoces. Ili jednostavno ne moras ni to, nego samo kliknes na Image burning wizard i pokazes na zeljeni image (ako hoces da rezes)

Minja je napisao(la):
Image mozes odmah loristiti ili rezati bez neke konverzije. Alcohol je super ali ne vidim neku manu ni Nero image drive-a. Sta ce ti veci broj formata ?? Sve lepo radi i bez greske se reze tako da ne vidim razlog za odustajanje od dobrog resenja. Nema bog zna kakav izgled - ali kome to jos treba... E sad, sto se zasticenih diskova tice Alcohol je zakon (vec zalazimo u zabranjene teme ). A oni koji se loze na graficki izgled programa ili im je to vazno uglavnom i nisu neki zahtevni korisnici. Optiplex, uzdrzi se od komentara kao sto su "gluposti, nemate pojma" - vise govore o onome ko ih upucuje nego o onima kome su upuceni.

Pa sam si rekao koja je mana image drive-a. Ne pomaze mnogo kod zasticenih diskova kao i kod prebacivanja u imidz mnogih igara koje ne mogu u iso tj. u jedinstveni image fajl, vec moraju u .mds ili .ccd format

Minja je napisao(la):
A oni koji se loze na graficki izgled programa ili im je to vazno uglavnom i nisu neki zahtevni korisnici. Optiplex, uzdrzi se od komentara kao sto su "gluposti, nemate pojma" - vise govore o onome ko ih upucuje nego o onima kome su upuceni.

Ne shvatam logiku 🙂 Znaci Alcohol je em bolji program em sluzi za mnogo vise stvari od image drajva i korisniji je - pa sta ce mu onda image drajv ? To sto ima graficki interfejs je razlog da se program izbegava ? To je bezveze, i nije uopste razlog. Em je po svemu bolji em ima graficki interfejs - pa to u stvari treba da znaci da Alcoholu Image drajv u stvari nije nekakva konkurencija, zar ne ?

Sto se tice komentara nisam mislio da te uvredim vec da prekinem naglabanja iz gornjeg dela treda u vezi nagadjanja oko toga sta cemu sluzi i za sta je bolje. Sorry :wave;

jddipqd je napisao(la):

Pa i te formate zadnje verzije Alcohola podrzavaju, samo treba da se inejbluju sve ekstenzije i to je to :d Osim toga nisam lud da instaliram jos po jedan program za svaki od tih formata za pravljenje imidza (Daemon moze samo da cita, ne i da pravi te formate, sto je makar meni prilicno bitno)

Koliko formata moze da se napravi iz Daemona :with: sto je bitno podjednako kao i citanje istih ? Verovatno bih trebao da instaliram jedno 5-6 imidz mejkera, po toj logici :d

I poslednje, stvarno bezveze forsiras te programe od 500k samo zato sto su 500k :zid: Reci koliko cesto koristis taj program i koliko imidza drzis na hddu ? Jedan ili dva ? Ja drzim ko zna koliko imidza u nekoliko direktorijuma (barem 20 u svakom trenutku), i Alcohol mi upravo omogucava najlaksi i najpregledniji rad sa njima. Drugim recima govorim iz iskustva. A ti govoris kao neko kome ne treba nista bolje od trenutnog jer ti te opcije ni ne trebaju, tj. ne koristis ih intenzivno.
Jeste, i Zastava se kotrlja, ali nije bolja od BMW-a ;P

@Jaksa
pa stvar je u tome sto se ja recimo ne ubacujem u oc sobu gde ljudi postuju rezultate oc-a procesora da im kazem "Ja sam pametan pa mi je dovoljan mali overklok". Pricamo o najboljem programu za odredjenu namenu, a preporucuju se programi koji su daleko ograniceniji zato sto "su oni meni dovoljni", sto je vrlo vrlo neozbiljno.

NHF svima i pozdrav svima :wave;

OptiPlex je napisao(la):
I poslednje, stvarno bezveze forsiras te programe od 500k samo zato sto su 500k :zid: Reci koliko cesto koristis taj program i koliko imidza drzis na hddu ? Jedan ili dva ? Ja drzim ko zna koliko imidza u nekoliko direktorijuma (barem 20 u svakom trenutku), i Alcohol mi upravo omogucava najlaksi i najpregledniji rad sa njima. Drugim recima govorim iz iskustva. A ti govoris kao neko kome ne treba nista bolje od trenutnog jer ti te opcije ni ne trebaju, tj. ne koristis ih intenzivno.
Jeste, i Zastava se kotrlja, ali nije bolja od BMW-a ;P
FYI skoro svakodnevno. Trenutno 10 imidža. Inače sve svoje imidže pravim kao nrg, ako neki ne može tako (a takvih stvari praktično i nema jer kod nas sve već stiže sa razbijenim zaštitama) onda blindwrite.
To što je nekom preglednije nekom nije.
Analogija sa Zastava vs BMW nema veze sa životom.
U svakom slučaju, što se mene tiče, ova rasprava je završena.

jddipqd je napisao(la):
...
To što je nekom preglednije nekom nije.

Zaista ne vidim kako kopanje po exploreru moze biti preglednije od vec gotovog spiska na kome samo treba kliknuti 2x na zeljeni imidz da bi se mauntovao/anmauntovao ??? Mislim, svako ima pravo na svoje misljenje ali ovo mi uopste nije jasno...

Elem, u svakom slucaju rasprava se vodila oko programa koji moze i da grebuje i da mauntuje imidze, sto Daemon Tools, Nero, Image Drive, Blindwrite i ostali pojedinacno ne ispunjavaju ni u snovima sem ako se ne koriste svi zajedno, tako da je i za mene ova (nadam se nekima korisna) rasprava takodje zavrsena...

Nazad
Vrh Dno