Šta je novo?

Izasao Divx 6

The doctor is out.

The Dr. DivX™ encoding application is no longer available. Time has caught up with the doctor and the new and improved DivX Converter™ has replaced him. While there will be no new Dr. DivX updates, you can still use your existing copy of Dr. DivX and get any support you may need through DivX.com.

http://www.divx.com/divx/drdivx/

Hvala za info, javljam utiske kad isprobam DivX 6

Evo sta donosi Divx 6

What's new in DivX 6
DivX® 6 is here and ready to revolutionize the way you play, create and share digital media.
DivX Media Format
DivX 6 introduces the DivX® Media Format with advanced features including:

* Interactive video menus
* XSUB™ subtitles
* Multiple audio tracks
* Chapter points and more

Current DivX® Certified devices will playback DivX 6 files, but will not offer full support for the advanced media features of the DivX Media Format. Devices that offer full support for the DivX Media Format are expected to reach retail shelves in late 2005.

DivX Converter

* Provides easy, one-step encoding of virtually any file to high-quality DivX video
* Produces DivX media files with advanced interactive features
* Requires no special knowledge of video codecs

The DivX Converter™ is included in the DivX Create Bundle.

DivX Player

* Features the latest DivX decoder for enhanced quality and performance
* Integrates support for DivX media file playback
* Incorporates enhanced HD playback capability

The DivX Player™ is included in both the DivX Create Bundle and DivX Play Bundle.

DivX Codec

* Offers up to 40% better quality and compression than the DivX 5 codec.
* Features enhanced playback performance and quality
* Adds DivX media file playback support to all popular media players

The DivX® codec is included in all DivX bundles. The DivX Pro™ codec is included in the DivX Create Bundle.

Eto sad i Divx se komercializovao. Ziveo xVid!!

Koliko vidim otprilike je isto komercijalan kao i do sada...

The DivX Create Bundle comes with a free 15-day trial of the DivX Converter and a free 6-month trial of DivX Pro. You must purchase the full DivX Create Bundle if you wish to continue using DivX Pro or the DivX Converter after your trial periods expires. The DivX Player does not expire at any time.

Ja sam mislio na to da sa ovim novim mogucnostima sve vise se trude da DivX postane raznolik vizuelni "tool" , pretvarajuci se sve vise u kompletnu aplikaciju, intergrisuci vizuelne menije itd.

Samim tim znacajno se distancirajuci od inicijane "hipi" ideje kodeka za "razvaljivanje" DVD-a u onomad omasovljeni CD- standard.

I valja li kakvi su rezultati, jer bar lici na Xvid po kvalitetu?

pa neke` udri kakve razlike, ja nisam primetio ni da je bilo?

Necu ni da skidam
Ostajem uz Xvid

i meni se cini da donosi poboljsanja.Cini mise da daje malo ostriju sliku, nego xvid, ali ipak meni xvid ostaje neprikosnoven za sad

pozdrav

hey people kako ste ga koristili. moj drug ga je pokrenuo preko AGordianK, i konverzija mu je trajala oko 10 sati za DVD od 1h 58 min (ifo fajl), zauzeo je je oko 800MB, iako mu je receno da bude na jednom CDu.
is here something wrong or...?

ima-li-koga-tu je napisao(la):
hey people kako ste ga koristili. moj drug ga je pokrenuo preko AGordianK, i konverzija mu je trajala oko 10 sati za DVD od 1h 58 min (ifo fajl), zauzeo je je oko 800MB, iako mu je receno da bude na jednom CDu.
is here something wrong or...?
AutoGK je pravljen da saradjuje sa verzijama codec-a koje dolaze uz njega. Neka saceka neku noviju verziju AutoGK-a ili nek radi iz nekog drugog alata.

Hm, znaci da je pravo cudo sto meni AGK radi sa "mojim" codecima? :D

andjelkoyu je napisao(la):
Hm, znaci da je pravo cudo sto meni AGK radi sa "mojim" codecima? :D
Nisam rekao da nece raditi, ali moze da dodje upravo do ovakvih problema tipa oversize/undersize izlaznog fajla.

Dandy je napisao(la):
AutoGK je pravljen da saradjuje sa verzijama codec-a koje dolaze uz njega. Neka saceka neku noviju verziju AutoGK-a ili nek radi iz nekog drugog alata.

OK, thnks.
mislio sam da je to ali rekoh da ipak proverim.

Jel isprobao neko converter u divx 6-ci?
Imam dosta kratkih filmcica iz digitalnog fotoaparata koje bi bez mnogo cimanja prebacio u divx kvalitet,pa me zanima da li bi on bio dovoljno dobar?

isprobao sam ga ali nemozes podesiti nijednu opciju.Daje ok sliku, ali ne mozes podestiti ama bas nista

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
isprobao sam ga ali nemozes podesiti nijednu opciju.Daje ok sliku, ali ne mozes podestiti ama bas nista

pozdrav

BAs nista od opcija,tipa biranje kvaliteta u enkom razmaku 1-5?

Probacu,sasvim je moguce da ce i bez toga da mi odgovara,jermi je prvenstveno bitno da taj posao zavrsim sto pre uz solidan kvalitet snimka

Znaci bas nista, jednostavno samo ubacis fajl i to je to. Mislim da cak ne mozes da biras ni folder gde ce da ti bude fajl.

pozdrav

Ima posebna alatka na njihovom sajtu za setovanje izlaznog foldera. Ostala podešavanja kažu tek u 2.0 verziji. Valjda u VirtualDub može nešto da se bira sa DivX6 kodovanjem...

Nazad
Vrh Dno