Šta je novo?

Izasao CMR5 Single-Player PC demo!

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
"Yes, PC owners can to have their first taste of CMR2005 with the
Single-Player PC demo, released today. Sample 3 winning machines from
3 eras of rallying, the Peugeot 206, the Toyota Celica GT-Four, and
the legendary Lancia Stratos.
Take on 3 stages - 1 each from the UK, Sweden, and the new country,
Germany.

The demo is available from the downloads section of the CMR2005
Website:
http://www.codemasters.co.uk/colinmcrae2005/downloads.php

Also coming up this week, we'll have a new video showcasing the game's
realistic damage engine."

Pa ko ima dobar net kad svuce ovih 284MB nek prica kakav je.
Poz

Hm, skinuh ga i dobih....
Colin McRae has encountered a problem and needs to close bla bla bla....Nemam pojma u cemu je fazon, postovacu screen shoot kasnije i videti po netu dal neko ima slicne probleme...Bas bedak, htedoh da vidim kako izgleda...

p.s. ako znaci nesto graf je 9800pro + Catalyst 4.8

Toliko im dobro ide serijal da su počeli da izbacuju nove igre na svakih 6 meseci...Uopšte nisam optimista, a i ono Colin u naslovu bi trebalo da zamene, za čoveka se odavno vezuje sve osim uspeha:)

Hm problem je bio sto sam imao Reforce...trebao sam da ponistim auto populate u njemu i onda je proradilo. Za igru sta reci, ja bas i nisam kompetentan s'obzirom da sam zadnjeg igrao cini mi se Colina 2, i to mi se nije nesto svidelo. Grafika je ok, na barton 3000+, 1gb rama i 9800pro u 1280 x 1024, sa sve na high i AA 4X a AF1 cini m ise (provericu ne znam ozda je obrnuto sve u svemu ovo 1 ne moze da se menja), dobijam oko 45-50 fps sa fraps. Fizika je meni ok, grafika je isto lepa. Okacicu neke screenove posle, odoh da spavam sad :)

Ma ebes CMR najaca simulacija je WRC na PS2,anuway zna li ko kad izlazi WRC4 e to ce biti loodnica...

Izlazi već u oktobru, ima kompletnu WRC licencu za ovu sezonu (znači i nove relije u Meksiku i Japanu, čini mi se) a ubacili su i karijeru.

WRC 4 : The Official Game of the FIA World Rally Championship on PlayStation®2. Developed by Evolution Studios in close cooperation with International Sportsworld Communicators (ISC), the TV rights-holders of the sport, WRC 4 is the fourth addition to the multi-million selling franchise and is the only officially licensed product of the FIA World Rally Championship for next generation consoles.
WRC 4 allows fans to fully participate in the action of the WRC season, experiencing the thrill of all 16 WRC locations on 5 continents. Including more than 100 different stages - Point to Point, Super Special, Shakedown and Sprint Stages - WRC 4 allows the gritty, fast-paced realism of Rally to be faithfully recreated on PlayStation 2. Featuring all of cars and drivers of the 2004 season, WRC 4 includes two brand new rally cars seen in a computer game for the first time - the Peugeot 307 WRC and Mitsubishi Lancer WRC 04. Players can also choose to race in any of this year's WRC rally locations, including the new rallies in Mexico and Japan.

WRC 4 now incorporates Network Play, encouraging players to take their rallying skills to a new level in an online time trial, which allows them to race any stage at any time, against the clock or against a number of rally fans. The top 100 drivers on any stage can upload their times to the web and let the world know how fast they are! A Public Lobby area brings the WRC community together to arrange games and chat with friends and competitors.

In the offline mode, competitors can experience the key moments in the career of a professional rally driver progressing through 11 levels to reach the top. Honing their driving skills and learning how to set up and repair their car under pressure of tight deadlines, players must learn through experience in order to earn a drive at the highest level.

For players who want to push their skills to the limit, WRC 4's Test Tracks allow them to test their high performance vehicles in a true-to-life environment. Based on real-life Subaru Centres, the three brand new multi-disciplined test tracks are set in Finland, the United Kingdom and Spain. In addition to being able to grapple with the cones section, the giant slalom and the skid pan area, players can compete in a range of driver tests and challenges as well as roaming freely, to learn the limitations of their cars.

New technological enhancements make WRC4 more authentic than ever with more detailed and realistic settings as well as photo realistic textures. The realism is highlighted as vehicles move through the landscapes, sweeping past fading vistas and kicking up particles of dust as they swirl around the track adding to the dynamism and excitement of the WRC experience.

Sa IGN-a

The fourth of the WRC racing titles soups up the engine with brand new graphics technology based on Evolution Studios "Shiny Shovel" system for realistic divots, bumps and other road surface details, as well as amping up the game's incredible draw distance to near-vanishing point levels. A new gameplay structure also makes this edition more like the real WRC events, with 4-day race series (including the first-day shakedown), tighter and more realistic rule systems, and over 1.700km of real track surface designed with satellite data. The game feature 12 game modes (including online play for up to 8 racers or 30 in tournaments), improved car models with more damage modeling, new weather systems, and over 50 included drivers and co-drivers.

Evo screens...slikano je u 1280x1024, sve texture itd na high, FSAA 4X, konvertovano u 1024x819 cini mi se, sa JPG quality na 6. FPS tako ide od 45-50.

Prilozi

• CMR5 2004-08-26 15-18-58-01.jpg
    CMR5 2004-08-26 15-18-58-01.jpg
    191 KB · Pregleda: 173
  • CMR5 2004-08-26 15-19-58-82.jpg
    CMR5 2004-08-26 15-19-58-82.jpg
    212.3 KB · Pregleda: 132
  • CMR5 2004-08-26 15-21-08-03.jpg
    CMR5 2004-08-26 15-21-08-03.jpg
    129 KB · Pregleda: 154
  • CMR5 2004-08-26 15-24-00-90.jpg
    CMR5 2004-08-26 15-24-00-90.jpg
    130.3 KB · Pregleda: 126
  • CMR5 2004-08-26 15-24-25-89.jpg
    CMR5 2004-08-26 15-24-25-89.jpg
    129.2 KB · Pregleda: 125
vidi se sa screenova da je isti engine, samo su nabudzili texture i dodali jos malo poligona. Fine by me! :)

Krsh... Colin je od najboljeg postao najlosiji reli na PC-ju... Ovo izgleda gore od trojke! UA Codemasters!

Zaista, grafika ni mene nije nesto impresionirala. Ocekivao sam vise.

Da da vidi se da je isti engine, ali mislim malo da je grafika malo bolja (vise poligona na kolima itd.) u poali sve u svemu ubija me jam to sto igra nema licence vozaca i staza...Nego ko zna ovo je jos beta ;)
Pozdrav...

kojih vise poligona na kolima. Ja cu da poklonim svoj komp svakome ko mi dokaze da CMR4 ima vise poligona po stazi nego CMR3. Petica izgleda identicno cetvorci. Uzas... Pa trojka i dalje radi sporije od cetvorke - hocete da kazete da je codemasters optimizovao engine do te mere da sa boljom grafikom CMR4 radi i do dva puta brze od trojke? Uozbiljite se... Ista stvar je bila i sa GTA3! Original ima bolju grafiku od Vice City jer je 8 meseci radjeno na njemu nakon sto je izasao na PC. Poboljsane teksture, dodati postprocessing efekti... Vice City je klasican port - uzeli konvertor i kliknuli na Go! - i zato i izgleda losije od prvog GTA3. Isto je i sa CMR4 - nisu ga mnogo preradjivali u odnosu na PS2 verziju, dok je trojka dosta preradjivana i to se vidi.

poz.

byMaX je napisao(la):
kojih vise poligona na kolima. Ja cu da poklonim svoj komp svakome ko mi dokaze da CMR4 ima vise poligona po stazi nego CMR3. Petica izgleda identicno cetvorci. Uzas... Pa trojka i dalje radi sporije od cetvorke - hocete da kazete da je codemasters optimizovao engine do te mere da sa boljom grafikom CMR4 radi i do dva puta brze od trojke? Uozbiljite se... Ista stvar je bila i sa GTA3! Original ima bolju grafiku od Vice City jer je 8 meseci radjeno na njemu nakon sto je izasao na PC. Poboljsane teksture, dodati postprocessing efekti... Vice City je klasican port - uzeli konvertor i kliknuli na Go! - i zato i izgleda losije od prvog GTA3. Isto je i sa CMR4 - nisu ga mnogo preradjivali u odnosu na PS2 verziju, dok je trojka dosta preradjivana i to se vidi.

poz.
Slazem se sa ovim za GTA3, a bogami slicno je i za CMR3 i CMR4

E super, jos samo da mi razjasnite kakve veze ima grafika sa celom pricom ? :)

Kao što neko reče, ko hoće da vozi grafiku nek igra NFS! :d

Spoj prelepe grafike i odličnog izvođenja postoji. Jedan izbor je Rallisport Challenge 2 za Xbox (biće PC verzije) a drugi je WRC 4 za PS2. Colin je odavno puk'o kao serijal, živi od stare slave. Konkurencija će definitivno pojesti.

skidam nocas xpandrally da vidim na sta to lici (<-to tek nema veze sa temom al sta ces), a colin i ne mora da napreduje sto se tice grafike ako mene pitate jer je 04 dovoljno dobar na tom polju, znaci nek porade na drugim stvarima i bice super.

forsaken demon je napisao(la):
Spoj prelepe grafike i odličnog izvođenja postoji. Jedan izbor je Rallisport Challenge 2 za Xbox (biće PC verzije) a drugi je WRC 4 za PS2. Colin je odavno puk'o kao serijal, živi od stare slave. Konkurencija će definitivno pojesti.
Slazem se sa tobom ali polako cekacemo Richard Burns-a koji izlazi 3 Septembra , pa cemo onda pa pricamo koji je najboolji :S:
Pozdrav... :wave:

omnik je napisao(la):
Kao što neko reče, ko hoće da vozi grafiku nek igra NFS! :d

Ovo je tako glupo! NFS ima sarenu, deciju, napaljenu, americku grafiku, a Colin 3 *(bar za ono vreme) je imao predivnu grafiku, maltene fotorealisticnu (finska, tokom leta, npr.). Ovo posle je bruka...

@byMaX:
Ako sam ja razumeo omnika, covek je hteo da kaze da je u simulaciji voznje ima vaznijih stvari od grafike, sa cim se ja u potpunosti slazem!?!
Ako hocete da se ozbiljno vozite na ekranu, pored fizike u igri, morate biti i skoncentrisani na ono sto radite, a tu grafika ne dolazi do izrazaja.

meni je colin04 bio odlican - neka bude takav 2005 sa novim stazama i bicu zadovoljan :)

Aponen je napisao(la):
@byMaX:
Ako sam ja razumeo omnika, covek je hteo da kaze da je u simulaciji voznje ima vaznijih stvari od grafike, sa cim se ja u potpunosti slazem!?!
Ako hocete da se ozbiljno vozite na ekranu, pored fizike u igri, morate biti i skoncentrisani na ono sto radite, a tu grafika ne dolazi do izrazaja.

To sam i mislio, otprilike :)

Meni je fizika 49.5%, zvuk 49.5% a tek onda ide ostalo... pa eto, LFS recimo...

Poslednja izmena:
Akoo cemo tako najaci zvuk do sada ima Colin 4 , sto se tice grafike ona je ok , a sto se tice fizike ona je vise nego dobra.Ovo kazem vise nego dobra posto sam ga igrao na tastaturi na kojoj se vrhunski ponasaju kola, ali za volan je katastrofa ;)

Imam mali problem sa CM04 kad startujem igru samo crni ekran i nita vise :crash: E sad ipre nego sto sam reinstalirao Win igrao sam je ali dok se startuje trebalo je bogami 2-5 minuta crn ekran pa tek onda pocinje a sada ni da mrdne!!! Probao sam sa patch-om ali ne pomaze.Neko resenje?Masina je 2000+ 512DDR MSI KT3ultra2 i Prolink GF4TI4200

face je napisao(la):
Hm problem je bio sto sam imao Reforce...trebao sam da ponistim auto populate u njemu i onda je proradilo.

Isto ko i sa Halom... Ko je rekao "Port sa Xbox-a?" :)

Mene pak zivo interesuje hoce li u 5ci da urade podrsku za volan, ipak je to pravi uzitak?!
CMR2 je imao solidnu podrsku za volan, CMR3 sam malo igrao i ne znam kako je tu stajao, a CMR4 je bio katastrofalan u tom pogledu.

Poslednja izmena:
Dzoni_m je napisao(la):
Imam mali problem sa CM04 kad startujem igru samo crni ekran i nita vise :crash: E sad ipre nego sto sam reinstalirao Win igrao sam je ali dok se startuje trebalo je bogami 2-5 minuta crn ekran pa tek onda pocinje a sada ni da mrdne!!! Probao sam sa patch-om ali ne pomaze.Neko resenje?Masina je 2000+ 512DDR MSI KT3ultra2 i Prolink GF4TI4200

jel imas instaliran neki refresh rate program tipa ReForce itd. Ako imas vrati sve na default pa probaj.

Hehe, Omnik, nikada nece nauciti... Pa sta ti mislis, da ja cenim samo grafiku. Skinuo sam Xtend Rally Demo, grafika je prava DX9, razbija Colina po svim poljima, ali je toliko neozbiljna fizika (ides putem, udjes u neku travuljinu od metar visine sa zbunovima i uopste ne usporavas!!!), ostecenja su nekako arkadna, samo vizuelna, kola se fantasticno ponasaju i totalno slupana... i odmah sam je deinstalirao... Poenta je da Colin posle trojke nije nista bitno novo doneo (koliko je poboljsana fizika u 4. delu, toliko su sj. grafiku, mada opet, dobro je i sto je bar tako) - a u petici su uradili - sta?

face je napisao(la):
jel imas instaliran neki refresh rate program tipa ReForce itd. Ako imas vrati sve na default pa probaj.
Nista nemam od tih programcica.Neko drugo resenje?

Nazad
Vrh Dno