Šta je novo?

Izada kvalitetnih banera

• Začetnik teme Začetnik teme adzo89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

adzo89

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
319
Jel moze neko da mi kaze kako ili pomocu cega da napravim kvalitetne banere,rekli su mi u photoshopu...al tu valjda mogu samo neke nacrtane da napravim...al ja bih neke pokretne ili kako ih vec zovu al da su kvalitetni...

Hm, vidis pokrente banere mozes da pravis u Adobe Flash-u ali sam kavalitet banera prvenstveno zavisi od tvojih sposobnosti a ne od programa.

Imaš takođe gomilu sajtova za izradu bannera, zavisi za šta ti banner treba...

pa baner za svoj sajt da napravim...to su ti flash baneri valjda

pa najbolje ti je u flashu, ali ce ti biti potrebno dosta vremena da ga naucis...

preporucujem ti swish max. njega ces dosta lako provaliti, a mogu fini baneri da se naprave bez mnogo muke

Adobe Photoshop + Adpoe Fireworks. ALI - necesh se ti kvalitetnih banera nagledati i napraviti, ako nishta ne znash u ovim programima. Adobe flash takodje nece da ti pomogne, jer to zaista nije program za instalaciju, pa da pichish, ima tu mnogo mnogo stvari da se savlada pre nego shto uspesh da napravish neshto kvalitetno.

evo ti moj savet, ako podrazumevamo da ishta znash o Photoshop-u:

instaliraj Photoshop CS2, sa njim ce ti doci i Adobe Imageready, koji sluzi za pravljenje GIF animacija. u takvom programu ti je najlakseh da redjash slike jedne za drugom, i da dobijesh zeljeni gif, koji moze da pruzi isti efekat kao i neki flash. da bi najosnovnije nauchio, i dobio kakav takav baner koji zelish, nadji prvi google rezultat za imageready tutorijal, i vidi kako se rade gifovi.

ako si bash zapeo za flash, skini sa interneta program Easy flash creator, koji bash objashnjava shta je "Easy", bukvalno kao da radish u paintu.

Nazad
Vrh Dno