Šta je novo?

Izašli ATi Catalyst 8.5

DariusIII

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2006
Poena
455
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9900X + Phantom Spirit 120 EVO
Matična ploča
Gigabyte X870E Aorus Elite Wifi7
RAM
64GB G.Skill Trident Z5 RGB
GPU
PowerColor Hellhound RX 9070XT
Storage
WD Black SN850X 2TB, WD Black SN850X 1TB NVME, 2x Samsung 870 EVO 4TB SSD
PSU
FSP Hydro PTM X Pro 1000W
Kućište
NZXT H9 Flow RGB
Monitor
LG UltraGear 27" x 2
Miš & tastatura
Razer BlackWidow V4 Pro + Razer Basilisk V2 + Epomaker P75
Pristup internetu
  1. ADSL
Pojavili su se novi drajveri za ATi grafičke kartice.Donose nekoliko novih mogućnosti, ispravki grešaka i malo "performance gain"-a.
Kompletan release note možete pročitati ovde
a drajvere možete skinuti odavde.

Poslednja izmena:
kad sam imao 8.3 u visti sam imao 5,7 ocenu za grafičku. kad sam stavio 8.4 ocena je bila 5,6 a sada sa 8.5 driverom mi je 5,5. šta se dešava?

Performance Improvements

The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™.

* Call of Juarez DX10: Performance increases up to 12% on systems containing an ATI Radeon™ HD 3xx0 series of product
* Halo: Performance increases by 10-30% across all of the supported ATI Radeon™ series of products
* Lost Planet DX10: Performance increases from 5 to 35% on systems containing an ATI Radeon™ HD 3xx0 series of product
* Stalker DX9: Performance increases by 20-50% when HDR is enabled in the game; across all ATI Radeon™ HD38x0 series of products
* World in Conflict DX10: Performance increases up to 25% on systems containing an ATI Radeon™ HD36x0 and/or an ATI Radeon™ 38x0 series of product. Higher performance gains are noticed on systems contianing an ATI Radeon™ 3870x2 series of product

Gledam ovo sto je citirao mINUS i pitam se da li oni ista menjaju sem performansi u tim igrama (a ako malo bolje razmislimo, BAS ONE su testbed za 90% HW sajtova zar HW reviewove 😉 )....
Od 1. rel. notesa v8.1 pa do sad maltene ga kopiraju... Krajnje k*r*i*ski potez...

Ja ne kapiram zasto ljudi koji voze nV postuju u temi koja se tice drajvera za ati. Da nije provaljen neki nacin da se nV vozi na ati drajverima pa im sad krivo sto su drajveri bez ocekivanog napredka 🙂

Ja ne kapiram zasto ljudi koji voze nV postuju u temi koja se tice drajvera za ati. Da nije provaljen neki nacin da se nV vozi na ati drajverima pa im sad krivo sto su drajveri bez ocekivanog napredka 🙂

Vrlo moguće :d

Kako volim vas koji prozivate i h8ujete i sve tretirate kao newbie kojima je +5 postova dnevno miran san :butt:
Do pre 4 dana mi je dugo vremena bila u masini HD2900PRO (a bice opet za nedelju/dve); mislim procitaj "Prvi srpski HD2900PRO review", bice ti stvari malo jasnije 😉. ***, izvini sto azuriram moj profil redovno 😉

Ono sto ja ne kapiram je zasto pocinjes flame gde mu nije mesto osim da lupis post tipa +1; ni na jedan drugi nacin ne moze da se tumaci.

Da si malo ukljucio mozak i skontao iz mog posta da citam release notes-ove svakih novih ATI drajvera, shvatio bi i da sam imao/imam ATI u masini jer da nije tako zasto bi mene boleo za rel.notes ATIja ako sam Njivadas 😉

Mrzim flame, h8 i stupidne rasprave, ali izvini, morao sam da ti odgovorim (na najkulturniji moguci nacin) na ovu DIREKTNO MENI nezasluzenu upucenu prozivku.
Tvoj post ni na koji nacin nije pomogao ovom forumu, a samim tim i moj odgovor - tako propadaju forumi.

NHF, ali mojne prozivas bez veze i tako nabijas postove...

Read twice, think three times than write from fourth 😉

MODOVI: PLZ brisite i moj i njegov post za koji sat, samo da on stigne da procita odgovor na prozivanje...

PEX izvini stvarno ako sam te bilo cime uvredio. Nisam toliko azuran da proveravam tvoje komponente svakog dana. Nisam cak ni prozvao direktno tebe, vec mi je muka od toga da gde god se pomene nesto za ati nVidijasi krenu da ke**** ko da im placaju za to, a i obrnuto. Moj post je bio saljive prirode, steta sto to nisi shvatio. Broj postova mi uopste nije bitan, jer bih ih imao mnogo vise za ove 3 godine da je drugacije. Ovo je prvi i poslednji off koji sam napisao, izvinjavam se svima zbog toga

PEX izvini stvarno ako sam te bilo cime uvredio. Nisam toliko azuran da proveravam tvoje komponente svakog dana. Nisam cak ni prozvao direktno tebe, vec mi je muka od toga da gde god se pomene nesto za ati nVidijasi krenu da ke**** ko da im placaju za to, a i obrnuto. Moj post je bio saljive prirode, steta sto to nisi shvatio. Broj postova mi uopste nije bitan, jer bih ih imao mnogo vise za ove 3 godine da je drugacije. Ovo je prvi i poslednji off koji sam napisao, izvinjavam se svima zbog toga

Ne, izvini ti; greskom sam pomislio da si jedan od klasicnih flamera pa sam morao da odreagujem...
Definitivno sam te pogresno shvatio, sorry once again...

NHF mate :wave: & cheers

О чему ви разговарате... :S:

Него, у односу на претходне драјвере, нема помака у 3D Mark 06, барем код мене. У поен исти резултат :d. Али има напредак у WEI, где је за Аеро оцена скочила са 3,5 на 3,6 😛.

Ne valjaju kod mene na 2600XT,bas imam problema u igrama. Iz nekog cudnog razloga karta mi javi gresku : cannot vpu recover(ili tako nesto),ne mogu klokat kartu itd..

Uglavnom vratio sam se na 8.4 🙂

Poslednja izmena:
Je li neko prbao na 1950 (Pro, XT, XTX ..)

Imam pitanje u vezi draivera ATI Catalyst 8.5, zapravo krenulo je mnogo ranije, jos sa nekim predhodnim verzijama osmice. Ja sam povezao racunar i TV preko kabla da bih gledao filmove. To korektno radi, ali kada igram neku igricu (bilo koju), ili se startuje racunar, meni izbaci refresh rate 60 a obicno mi stoji na 85. Ovo iritira mnogo. Kako da resim problem. Kontam da je nesto na relaciji graficka - TV, ali kabal ubadam samo kada gledam film. Gde mi mogla da lezi kvakak mog problema.
Da li mozda da za ovo napravim posebnu temu ?

Care radi samo treba da se postavi na

same as desktops

cool !!!

Nazad
Vrh Dno