Šta je novo?

Izašao je DivX 5

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
Ne znam da li si primetio, ali jedna varijanta se plaća, tako da će verovatno u budućnosti i ovo da se (delimično ili potpuno) komercijalizuje, ali tu su Fosi i Liao Kai :D

"lite" verzija ne podrzava Advanced Encoding (B-frames, Q-pel, GMC; delivers up to 25% additional data reduction), nema "Other cool stuff" (sta god to bilo :) ) i nema Built-in Video Tools
(Deinterlacing, resizing, 3:2 pulldown) i teska je 2,7 za razliu od druge dve koje su iste velicine (2,9) i imaju sve - samo sto je jedna besplatna sa ugradjenim reklamama a druga se placa 30 $

Kome treba divx5pro full (no ads) neka ode
3w cdrsoft.cc/index3.html

austin je napisao(la):
Kome treba divx5pro full (no ads) neka ode
3w cdrsoft.cc/index3.html

Trenutno su tamo skinuli crackovanu verziju zbog problema koji su se javljali, pa se ocekuje neki dobar crack. jel ima neko mozda neki drugi link?

Eto na kraju se i DivX placa, uskoro ce i WinAMP :(

A kada će Winamp 3.0 final...ubih se čekajući...Duže im treba nego MS-u za Windows XP :)

Moj savet je da skinete DivX Pro free verziju (sa reklamama),
pa da onda lepo pomocu Ad-aware sklonite iste ;)
Znaci nema potrebe za krekom ili slicno.

Za 10 min. mozete skinuti u @lite dole na adresi

Kave su vam performase novog codec -a pri playback -u?

Koliko sam primetio ko hoce da samo gleda filmove nek skine obicnu verziju jer u njoj nista nije izostavljeno sto se tice playback -a. Direktan link:
http://download.divx.com/divx/DivX5Bundle.exe
A onu drugu verziju ako neko hoce da pravi filmove. Nego kakve su vam performanse pogotovo na slabijim masinama? Video sam da se u divx forumima svi zivi zale na brzinu. Upravo skidam pa cu i sam da se uverim.

dejandj je napisao(la):
btw onaj text, uputstvo, whats new...
http://194.247.192.52/~golden/bulk/divx5.htm

daje HTTP 404 - File not found!

Radi nego me je zeznuo u toku prebacivanja stavio velika slova !%^#$
Dakle na serveru se nalazi ta bundle pro u kojoj imate sve Pleya, dakle nije ona verzija samo za gledanje nego da mozete i napraviti nesto. A u gore linku vidi se sta je sve novo, stvarno su se potrudili oko kodeka !

Re: Kave su vam performase novog codec -a pri playback -u?

Artz je napisao(la):
Koliko sam primetio ko hoce da samo gleda filmove nek skine obicnu verziju jer u njoj nista nije izostavljeno sto se tice playback -a. Direktan link:
http://download.divx.com/divx/DivX5Bundle.exe
A onu drugu verziju ako neko hoce da pravi filmove. Nego kakve su vam performanse pogotovo na slabijim masinama? Video sam da se u divx forumima svi zivi zale na brzinu. Upravo skidam pa cu i sam da se uverim.

Ili sam ja utripovao, ali meni filmovi nekako mnogo lepše izgledaju pri reprodukciji. Matrix mi je mnogo dobar na 5-ici...Kompresija ide sasvim lepo, mada kada se pouključuju one dodatne opcije za poboljšanje kvaliteta slike zna da ispušta frejmore kada kompresujem direktno živu sliku u DivX...Uglavnom daje bolji kvalitet slike.

delimir je napisao(la):
, ali tu su Fosi i Liao Kai :D

BTW, zasto nece da krene download sa FOSI-jevog sajta preko DAP-a nego uvek krece preko swindjowsovog download prozorceta. :mad:

Nisam cuo za tog lika Liao Kai-a.. any link pls?

A sada o DivX 5 codecu:
svaka verzija nesto uvek mora da bagira.. barem meni. Kad budem reinstalirao OS-eve instaliracu neku 3.x verziju majke mi!
sa tim codecom sam imao najmanje problema tako da ne vidim bas u cemu su nova poboljsanja novih codeca...

:wave;

Pogledaj u properties i nadji nihov post-process filter. Videces da je po default -u namesten cini mi se 4 crtice vise (nisu ni oni ludi) pa slika izgleda bolje. Inace meni brze radi sa 32bit nego sa 16bit kolicinom boja.

Kombinacija DivX 5.0 Pro i Ad-Aware ne radi :( Ad-Aware lepo pobriše ono smeće koje se instalira sa kodekom ali je nemoguće kompresovati posle toga u DivX jer codec proverava da li je i spyware instaliran kako treba ali pretpostavljam da će biti vrlo lako premostiti tu "zaštitu" i da ćemo za nekoliko sati već imati full pro verziju, negde na astalavisti....

forum.rusc.ru(/)file-exch(/)cr-dvx5p.rar

forum.rusc.ru(/)file-exch(/)cr-dvx5p.r00

vdown.net(/)vdown(/)DivX.Pro.v5.0.Regged.zip

Prvi bi trebalo da je isti onaj koji je zbog problema skinut sa cdrsoft.cc a za drugi ne znam, nisam ni sam jos skinuo.

za sada su izasla 2 izdanja divx5 kodeka i nijedno ne odradi posao kako valja
grupa SAD je izbacila kodek samo sa serijskim brojem - ali za taj serijski treba i aktivacija (a taj broj nisu stavili)
grupa Eagle je napravila i krek za kodek ali nakon sto se on krekuje - kodek se uredno registruje - snimci napravljeni sa tako krekovanim kodekom su katastrofa!!!!!!!!!!!!!

probao sam sa ovim kodekom sa reklamama kompresiju i sasvim je ok..
gde se pojavljuju te reklame o kojima oni pricaju??

D-KEE je napisao(la):
gde se pojavljuju te reklame o kojima oni pricaju??

pa valjda prilikom krstarenja internetom počnu da iskaču pop up prozori sa reklamama, ja sam ga odmah izbrisao tako da ne znam da li to radi...

UPDATE!

Press Start - Run, enter msconfig, click on the Startup tab and uncheck gain_trickler_3102, then reboot and the app is no longer active. There you go, no more banners and no need to flame anyone.

Ja sam skinuo onu drugu veziju (kao sa reklamama, što je okačio Golden na sajt), i ne videh ništa od tih reklama, samo DivX "logotip" u menijima...

Čak ni to u startup-u nemam. Nemam pojma šta je ovo sa ovim DivX codec-om...

Nego, jel ste nasli neke linkove ka pro verziji koja je crackovana ili ima key.

Amon_Ra je napisao(la):
Nego, jel ste nasli neke linkove ka pro verziji koja je crackovana ili ima key.

za sada ne postoji uspesno krekovana verzija koja daje dobre rezultate!!! kao sto sam vec napisao, krekovana verzija daje tako ocajnu sliku ako se nesto koduje njome da je to uzas. cim bude nesto - bice i ovde!!! :wave;

Lepo je to što ste dobre volje, ali nemojte se mnogo primati taj DivX 5 je totalni krš, bar za sada.

Malo sam eksperimentisao i evo par zapazhanja:

Lite verija je samo malo poboljshani 4.12. Ipak vredno paznje je znatno ubrzanje drugog prolaza ako se koristi mvinfo.bin fajl. Tada se drugi prolaza odradjuje za 20-60 & brze, u zavisnosti od koriscenog softvera.

Pro verzija nudi dosta novoga, ali i dosta bagova. Ipak mislim da je vec sada sasvim upotrebljiva.
Sto se tiche reklama: izbacite iz startupa gain_trickler_3102, i to je to.

magick je napisao(la):
Lepo je to što ste dobre volje, ali nemojte se mnogo primati taj DivX 5 je totalni krš, bar za sada.

E bre Magick pretera ga malo, tačno je da su po stranim forumima oprečna mišljenja ali ja nisam primetio da radi lošije od v4.12.

Blade Runner je napisao(la):
E bre Magick pretera ga malo, tačno je da su po stranim forumima oprečna mišljenja ali ja nisam primetio da radi lošije od v4.12.
Prošvrljaj malo po tim stranim forumima pa ćeš videti kol'ko ima bagova. Ako te bi dobro radi ćuti i uživaj, ali koja korist od njega ako ja ne mogu da pogledam šta si ti uradio i obratno. Postoji mnogo problema sa kompatabilnošću i third party aplikacijama. Ma čemu žurba, sačekaj jedno par revizija i to je to. :)

Naravno da ima dosta bagova, kao i u svakom novom softveru, sto je postala vec opshta praksa.
Ipak reci da je to totalni krsh tek onako je veoma najblazhe recheno nekulturno.
Posle malo eksperimentisanja sam uspeo da napravim sasvim solidan DivX 5 sa B frejmovima i GMC, bitrata je samo 570 kbps, rez 704x304, sto je fantastichan rezultat. Od silnih bagova tu nema nista, treba samo dobro podesiti.

U svakom sluchaju autori softvera ochekuju feedback, i velika korisnicka baza ce pre naci bagove, i ono ce pre biti uklonjeni.

A mi i dalje necemo nista placati za to...

Vrh Dno