Šta je novo?

iz home rezima u svet ?!

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
sad bi ja malo da se pravim pamentan..... jel moze nekako da se napravi jedan site koji bi bio na yu serverima a da unatar njega upisujemo adresu stranog sajta i da se onda stranica otvori... tj da se ljudi loguju kod dobaljaca u @home rezimu a da mogu da gledaju medjunarodne sajtove ?????????

Ne, zato sto ce taj @home sajt i dalje od provajdera na kojeg se nakacis traziti podatke o stranom sajtu koji se "nalazi unutar @home sajta"

...

e j(big@ a bila je dobra zamisao......

a ne moze ...... nekako da se sredi nekom naprednom tehnikom da sever na kom se sajt nalazi skida taj sajt a ne server korisnika ....

Jedno pitanje sada.

A i da moze (teoretski moze), ko ce da pokrene takav server, nece valjda neki od nasih provajdera da trosi hardverske resurse i propusnu moc svog linka za tako nesto?
a i kada bi pojedinac postavljao takav server ko ce da mu plati racune u telekomu? Naravno da neko mora a taj neko su korisnici interneta, nece valjda Bill Gates (od miloste zvan "The Gates of hell") da dodje i da kaze :
"Sta ima veze, koji milion ili milijarda gore-dole, hajde da omogucim besplatan internet svim jugoslovenima, pa ce onda oni kupiti malo vise mog sjajnog i legalnog softvera, a da ne pomenemo to sto ce dobri strucnjaci iz ove zemlje pouceni iskustvom doci da rade u MS-u...."

Mozda je steta, ali to se nece desiti :( umesto toga treba da se srusi monopol telekoma (he he, jos koja godina i istice im ugovor!) pa ce nas internet kostati , hm, da kazemo i do 70% jeftinije (posto cemo im placati manje tel. racune, a i provajderi nece davati 80% ili koliko vec svojih prihoda telekomu pa ce moci da spuste cene).

necete verovati ali pre nesto vise od godinu dana racunao sam razliku u ceni interneta u Italiji (gde mi je otac radio), i kod nas, ispalo je da ja za sat interneta placam i do 300% vise od mog oca u Italiji, a kako je tek sada! A oni nam beskrupulozno prosipaju price kako su cene telefona nize nego u okruzenju!

Zato dole telekom! FX

Podigni svoj proxy na nekom od yu servera, i ne daj nikome IP (huh, na greskama se uci)...

p.s. tesko da ce ti neko na ovom, public, mestu reci tako nesto, ili eventualno dati IP nekog postojeceg proxy-ja vidljivog iz @home, inace i "sezamovci" citaju forum ... Novac koji bi bacao na taj host-ing bi ti bio dovoljan za flat ... hipoteticki ...

p.s. "a da ne pomenemo to sto ce dobri strucnjaci iz ove zemlje pouceni iskustvom doci da rade u MS-u...." ma kakvi strucnjaci, to je prica "k'o otadzbino volim te", recicu ti samo kina, indija, pakistan itd.
Inace pre neki mesec u okviru comp studija, brat mi je imao neki visesatni obilazak Microsoft-a, u Torontu (ako ne i najveci MS-ov development centar u svetu), naravno sve posmatrash sa distance i sl. ...uglavnom, apsolutno nisu videli ni jednog ne azijata programera, cak sta vise, svi se u okviru radnih timova sporazumevaju na kineskom ...

...uglavnom, apsolutno nisu videli ni jednog ne azijata programera, cak sta vise, svi se u okviru radnih timova sporazumevaju na kineskom ...

Zato i win tako dobro radi :)

Gde ste teoretichari... jedan chovek je pomenuo pravljenje proxy-a na nekom yu serveru. Ja sam preko Sezam-a sa takvim jednim proxy-ijem isao "preko sveta"... Mada je Perl pravio malo probleme jer je kod imao bagove pa se trebao malo pokretati vise puta...inache...to je moguce sigurno.
Za to su to najbolje akademske mreze, npr. aim, galeb, i drugi

Che_Guevara je napisao(la):
Gde ste teoretichari... jedan chovek je pomenuo pravljenje proxy-a na nekom yu serveru. Ja sam preko Sezam-a sa takvim jednim proxy-ijem isao "preko sveta"... Mada je Perl pravio malo probleme jer je kod imao bagove pa se trebao malo pokretati vise puta...inache...to je moguce sigurno.
Za to su to najbolje akademske mreze, npr. aim, galeb, i drugi

Thats the spirit.... Znao sam da je bila luda ideja da posatavim pitanje ali isto tako sam znao da koliko god luda bila neka zamisao kod nas ce se uvek naci ljudi koji ce nesto smisliti da zaobidju pravila... sta ces kad smo takvi navikli smo da stalno nesto mutimo :D

Vrh Dno