Šta je novo?

Iz DOS-a u Win

zox-td

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Kako da prebacim bazu podataka koja se nalazi u programu koji je radjen u DOS-u, u program koji je u Windows-u.
Baza je tipa, ime i prezime, sifra, adresa, br. telefona itd ..... ogromna je baza, ima preko 1000 ljudi ....

Da li postoji neki drugi nacin, osim pukog prepisivanja iz jednog programa u drugi?
Da li bi mogla da pomogne "olovka" za obelezavanje teksta na monitoru, pa da se uradi paste u win program .... ili tako neko resenje ....

Pa kog tipa je baza? I sta taj drugi program podrzava? Ako je neka komercijalnog tipa, mozda postoji i neki konvertor.

Komercijala je u pitanju. Do sada je sve radjeno u ti starim DOS programima, koji su, i jos uvek, dobro odradjuju posao, ali mora se preci na savremeni Win. program, takodje program za komerciaju.

Nadam se da sam dobro objasnio .... googlovao sam, ali se nisam bas najbolje snasao

Nisam na to mislio vec na tip baze. A to ces ocito morati da vidis sa ljudima koji su pravili taj DOS program.

Kako spominjes copy-paste verujem da je ta "baza" u txt obliku. Ne bi trebalo iskusnom programeru da bude caskom napravi neki konvertor...

Prvo moras znati kakve je strukture baza, mada jos nisam cuo da postoje baze koje rade iskljucivo pod MS-Dos-om, a pod Windowsom ne. Ja pre mislim da je u pitanju datoteka tipski prilagodjena za vasu aplikaciju.

Drugo u koju bazu hocete da je konvertujete (SQL, Oracle, Sybase, Access, MySQL, SQL Server....).

Jedno i sigurno je da je verovatnoca da ce te sami uspeti 100% jednaka nuli, osim ako se ne bavite programiranjem. Problem se sastoji u tome sto u vreme MS-DOS-a nije postojao standard, kao sto je to sada. Sa bazama koje imaju obezbedjen neki standard preko OLE DB dobavljaca je moguce uspostaviti vezu sa bilo kojom bazom bez obzira koja je,samo da je u nekom standardu, tako da uz par linija koda mozete vasu bazu prilagoditi vasim potrebama.

Vas problem je komplikovan, mada uvek ima resenja ali sve zavisi koliko ce te vremena i truda uloziti. Ne postoji komercijalni konverter koji ce izvrsiti konverziju podataka iz vase stare baze u novu.

Predlog:

Angazujte strucno lice ako je baza velika i naravno od velikog znacaja.

Poslednja izmena:
Mislim da u firmi imamo nekog programera, mada ga još uvek nisam video .... uglavnom, baza može da se prebaci u txt oblik, pa je prelazno rešenje, prebacivanje txt-a u excel, ali se opet svodi na copy-paste, što dosta skraćuje vreme, ali baza je ogromna ....

Ispitaću još detaljnije strukturu baze, uglavnom ..... hvala na pomoći :)

Vrh Dno