Šta je novo?

Iz CAD-a u Word?

• Začetnik teme Začetnik teme ICE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
715
Jel zna neko kako se zove program sa kojim mogu da prebacujem crteze iz Autocad-a u Word?

Jao... 🙂
S ovim se zezao jedan moj komšija duže vreme...

Moraš iz AutoCAD-a export, pa to da otvoriš u Photoshopu, prebaciš u Targu i ubaciš u Word... znam da ima mnogo toga da se namešta...

Znam sigurno da postoji program koji odradi citav taj posao bez muke i nema zezanja i tog prebacivanja u Photoshp i sl. samo ne mogu da se setim koji je program u pitanju!! :S:

Moglo bi tako da se ne dobije krdža slika u Wordu...
Ako hoćeš da i u Wordu (kada se odštampa) izgleda kao AutoCAD-u, mora export pa preko Photoshopa ili drugog dobrog editora...

A koji format crteža je u pitanju? Od toga dosta i zavisi kako će ta slika ispasti u Word-u. Ako je cretež u formatu A2 i većem, mislim da nema ni svrhe prebacivati ga u Word-ov dokument.

Ji 4Tze je napisao(la):
jeste, ima jedan mlogo zayeban program, selektujes deo crteza i copy u autoCAD-u pa paste u Word :d :d 😉
I ja koristim ovaj metod bez ikakvih problema. Dodao bih jos samo to da od trenutnog zuma koji se koristi u CADu zavisi i velicina slike koja ce se iskopirati u Word.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Moglo bi tako da se ne dobije krdža slika u Wordu...
Ako hoćeš da i u Wordu (kada se odštampa) izgleda kao AutoCAD-u, mora export pa preko Photoshopa ili drugog dobrog editora...

kako god rasterizujes vektor, izgubices na kvalitetu.
pazi, ja i kad ubacujem neki crtez iz CAD-a u word, prvo ga ishtampam kao PDF, pa editujem u fotoshopu, farbanje, brushevi i sl. da bude prijatnije oku.

uostalom, ICE, evo pa procitaj (3,x Mb)

za formate preko A3, ja bih radije importovao iz Word-a u CAD...

Poslednja izmena:
Ma format je A4,neka org. sema, nista posebno...znam za to copy/paste naravno ali me interesovao i taj program za koji sam cuo od drugara,on ga je koristio pre par godina al je zaboravio koji je u pitanju pa sam hteo cisto da vidim jel zna neko..Pozdrav

Videh juče ovu temu, ali rekoh, pošto je proteklo nekoliko godina od kada sam poslednji put koristio Autoked, možda se nešto unapredilo u međuvremenu pa će neko imati prigodnije rešenje.

Sve te gorenavedene varijante prebacivanja u Vord tada su imale nekoliko problema: nije se mogla navesti tačna razmera, debljine i boje linija, boja pozadine i margine slike. Zato sam koristio Furiksov BeterVMF (www.furix.com), pomoću koga se pri izvozu u VMF (standardni vektorski format slika u Vordu) mogu navesti sva pomenuta svojstva. Jedina mana: košta 100€ 🙂 (ima 30 dana probno)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno