Šta je novo?

iz Bioware-a sa ljubavlju

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
sa totalvideogames-a:
At the moment, Bioware are putting the finishing touches to Jade Empire for the Xbox and continuing their development of Dragon Age, but since they aren't developing the sequel to last year's Xbox and PC smash, Knights of the Old Republic (currently being developed by Obsidian Entertainment), the gap to produce another chapter in the Baldur's Gate series is definitely there.

Not stopping there, the issue of PC Gamer also reports that Bioware are close to announcing the development of NeverWinter Nights 2. A sequel to the multi-award winning game would add another string to the Bioware bow of successful series
:banana:

http://www.bioware.com/games/dragon_age/
http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/preview_6098460.html

Cekaj bre zar nije Dragon Age u stvari Neverwinter Nights 2 ?

Dragon Age ce koristiti i drugi engine? ne znam kakav ce biti ali neka bude sarolikiji u odnosu na Auroru! :)

Jer Dragon age bese onaj RPG za koji bioware stvara poseban (non-WotC licenciran) svet za koji su rekli da treba da predstavlja duhovnog naslednika baldura?

Tony Evans - Designer (OBSIDIAN ent.)
NWN2 will have many open-ended areas to visit, explore, and revisit later, similar to Baldur's Gate. And like KotOR2, NWN2 will have many quests that can be solved in different ways depending upon your actions in the game, your companions, your character class, alignment, gender, etc.
NWN2 will not be completely open-ended like Morrowind. We are keeping NWN2 just linear enough to tell a great story and have well-paced gameplay.

lici mi na dane i dane gameplay-a :banana:

screenshot-ovi izgleda nista pre E3 :(

ne znam otkud ideja da je dragon age nwn2...

mada ne kapiram kada su se zakleli da vishe nece raditi dnd igre

mada ko zna shta ce sve da prozlede obsidianu (koliko se secam shuskalo se da su im predali da spremaju nwn2)

ToxiC je napisao(la):
lici mi na dane i dane gameplay-a :banana:

Naravno, nakon sto je Morrowind postavio nove standarde za rpg igre nista vise nece biti isto :smoke:

:wall:

kakve standarde molim te :) nemoj opet sa tim da pochinjeeeesh...

/me se sa urlikom izgubi trcheci u paperjastu tminu snezne noci

Tako, tako, samo udaraj glavom u zid i budi slep kod ociju :d

Bas me zanima koji to iole jaci rpg (od pravih a ne konzolaskih/akcionih rpgova) sada sme da izadje i da uopste pretenduje da postane bilo kakvo ime bez barem 50-ak sati gameplaya ? :) Da ne pominjem jedinstveni osecaj kompletnosti sveta u kome mozes da ides bilo kuda i da budes gotovo bilo sta...

G!!! je napisao(la):
(koliko se secam shuskalo se da su im predali da spremaju nwn2)
za NWN2 ce izdavac biti Obsidian!
a ovi su toliko bili fer da su community forum o NWN2 prebacili na server Bioware-a, sa obrazlozenjem: "...ima podosta fan-ova NWN seriala pa da se ne setaju cas na Bioware-ov server, cas na Obsidian-ov..." :d

sto se tice Morrowinda u poredjenju sa ostalim RPG-ovima, pa recimo ja bi to uporedio kao NFSU-2 (vozis po celom gradu gde oces i radis sta oces) i Collin ili RBR (vozis po jednoj stazi i kad skrenes comp te kulturno vrati na stazu) :D

P.S.
izgleda da ce i Oblivion pocetko jeseni :(

cekaj bre NWN2 vec radi Obsidian ako sam je dobro razumeo sve ovo znaci da ce oni raditi Baldur's Gate III jer se vec neko vreme pricao o tome. Atari ima licencu za AD&D ali atari je izdavacka kuce a ne razvojni studio tako da ovo nadam se meni mirise na novi Baldur's Gate

jos jedna stvar , iako je meni Morrowin najomiljenija igra Morrowin se ne moze uporedjivati sa ostalim rpg-ovima, ja ih licno delim na party based i one druge kao Morrowind, Gothic itd, hack and slash je posebna vrsta rpg-ova u koju ne mogu da se ubace ni Morrowindolike igre ni Baldursgejtolike igre po meni te dve igre su reper po kojima treba ocenjivati njima slicne rpgove

za BG III, izdavac je, za sada, Atari, developer je Bioware! kako ce dalje ici ne zna se, jer ce sigurno pre svih tih jacih naslova (NWN2, BG III..) izaci Oblivion koji ce ispomerati granice opet pa ce se videti ko ce se cega od igara prihvatiti :d
a za NWN2, pazi developer je Bioware, a izdavac je Obsidian !!!!

Ovde meni vise nista nije jasno :) Taj obsidian je koliko sam ja ranije pratio grupa programera koji su nekada bili deo biowarea, ion storma i jos nekih kuca koji su se okupili i napravili firmu. Otkud sad oni izdavaci ? :) I sta sad oni u stvari rade, jedni drugima uvaljuju posao oko pravljenja igara.

To mi se nimalo ne svidja. Meni se cini kao da oni krenu u jedan posao pa ili procene da je to preveliki zalogaj pa ga uvaljuju drugome, ili jednostavno nisu zadovoljni odredjenim uslovima i tempom razvitka, pa ga opet uvaljuju drugome sto nije nimalo dobro jer niko nije lood da daje zlatnu koku drugima, a NWN2 i BG3 i ostale potencijalne stvari iz ovih kuca jesu zlatne koke. Plasim se da na kraju ne ispadne neka mutljavina i da te igre u svemu tome ne propate u smislu kompromisa izmedju kvaliteta i prodajnog potencijala...

P.S. Toxic, kakav NFSU, kakav Colin, RBR ? Kao prvo poredjenje nema veze :) Kao drugo onda mozes da napravis paralelu u smislu Colina i RBRa, gde RBR posle prvog odusevljenja koliko je kompleksan prelazi u razocaranje koliko je nerealan u suprotnom smislu, da ne mozes da skrenes u krivini sa vise od 40, koliko je komplikovan po pitanju setapa kola (komplikovanost AD&D pravila), dok je Colin i dalje izvanredno igriv (nema tih specijalnih pravila, budzi ti se ono sto koristis kao u Morrowindu :) ) posebno sa modovima koje su ubacili u peticu (budzenje itema i zilion kvestova u Morrowindu) Ala sam ga uporedio, svaka mi cast :D

Poslednja izmena:
Glavnicu Obsidiana cine ljudi iz nesrecno-i-nicim-zasluzeno-ugasenog Black Islea.

jeste tamo su ljudi koji su radili na falloutu2 baldurs gateu (delimichno jer su njega radili zajedno bioware i bis)

obsidian ne izdaje igre on ih razvija... i trenutno oni su tu kao treca kompanija koja pomaze biowareu u razvoju igara... posto je atari vlasnik dnd licence on ce biti jedini izdavac...

sto se tice morrowinda... izem ti rpg u kojem kad ubijesh nekog npca pishe gameover :p...ahhh tolika nelinearnost me ubijaaaa...

Morrowind ni za koga ne ispise game over nego izbaci upozorenje da je prica izopacena i da bi za svoje dobro trebao da se vratis i to samo za <1% NPCova, a ti ako hoces mozes da nastavis. Mislim, potpuno logicno. Inace Baldur's Gate se uopste ne zavrsava ako, recimo, probas da ubijes Goriona na 1. levelu :D

P.S. ti igras rpg tako sto ubijas NPCove ? Interesantno :d

ma ljudi vi ste sve pogrsno ukapirali Obsiadian su programeri, razvojni tim, Bioware je dao svoj Aurora engine (NWN) Obsidianu da radi drugi deo Neverwintera i to na zahtev Atarija koji ima licencu za sve AD&D igre samim tim ima prava nad Aurora enginom pa on moye da fga da kome hoce tao da je Bioware hteo ne hteo morao da da svoj engine Obsidianu, zato su oni u inat poceli da razvijaju dva nova engina jedan ya Dragon Age koje su odmah najavili da ce registrovati kao svoje i jedino svoje vlasnistvo, e a tada su najavili da rade na jos jednom enginu koji se bazira na unreal III ili tako nesto vec za neku veoma naprednu rpg igru kako sada stvari stoje to je Baldur's gate III

filipenko je napisao(la):
P.S. Toxic, kakav NFSU, kakav Colin, RBR ? Kao prvo poredjenje nema veze :)
ne, nisi me razumeo!
mislio sam poredjenje u smislu voznje (reli simulacije) i kretanja na mapi (RPG)!
U Morrovindu ides gde oces i kao sto se u NFSU2 vozis gde oces po celom gradu, a u Collinu se vozis samo po stazi i ni makac dalje (aluzija na linearnost u nekim RPG-ovima)! Ali nema veze, necemo dalje raspravljati, los primer sam dao ;)

p.s.
valjda znaci nesto sto se na OBSIDIAN-ovom forumu sve sto se tice NWN2 linkuje na Bioware-ov forum :)

Ma opusteno, samo da sve te stvari izadju. Nazalost od svega pobrojanog nista nema minimum do kraja ove godine...

obsidian bre nisu samo programeri vec su developeri igara ukljuchujuci i dizajnere i sve ostalo... atari ima licencu za ad&d shto ne znachi da ima vlasnishtvo nad engineom!!! moze bilo ko ako hoce da kupi engine od biowarea i dapravi shto on hoce... dakle atari kao vlasnik ad&d licence moze da daje ili ne daje nekom da radi igru... bioware hoce da uradi nwn2 ali indirektno tako shto je razvoj igre prepustio obsidianu jer im se smuchilo da im se u dizajn igre meshaju i atari i ceo wizards of the coast

filipenko je napisao(la):
P.S. ti igras rpg tako sto ubijas NPCove ? Interesantno :d

da ubijam ih ako me iritiraju.. shto ? dal nije zabranjeno :)

Requested and Answered by Rhomal:
However in our case we are acutally using the Direct3D component of DX9 and I'd have to say that the chances of getting NWN2 to run on non-DX9 compliant video card pretty much zero. :(

e pa ako do sada niste imali razloga da menjate vase azdaje od grafike, sada imate :d

Ma nema brige, NWN2 je ionako najavljen za sredinu 2006. :)

Nazad
Vrh Dno