Šta je novo?

ixus 80IS ili 85IS

MaliSpaja

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
319
Pozdrav svima,

dvoumim se izmedju ova 2 aparata. Po specifikacijama jedina bitna razlika je sto je prvi 8mpx a drugi 10mpx. Po dizajnu 85IS mi deluje cvrsce, iako je isti materijal koriscen, sa pozadinske strane mi se mnogo vise dopada resenje koje koristi 85IS.

Da li veci broj mpx koji ima 85IS znaci i vece sanse za pojavu suma na slikama?

Takodje video sam da je i IXUS 860 IS dobro ocenjen (8mpx ali ono sto mi se najvise dopada ekran od 3incha A a tu je i 28mm-105mm optika koja koliko citam daje mnogo lepse rezutate), pa kada biste vi birali izmedju ova 3 Ixusa, koji bi bio vas izbor?

Hvala

Poslednja izmena:
aj onda shvatio sam da bi isao pre na 860IS zbog displeya i sireg 28mm lensa.

Eh sad sam dobio ponudu od drugarice koja moze da mi sredi 30% popusta na 870IS (koji u odnosu na 860IS ima 4x opticki i 10mpx) i koji bi me izasao 200e.

Da li je neko imao prilike da se poigra sa 870IS? Da li daje sjajne rezultate kao 860IS?
Ovo pitam jer bi me kupovina 860IS ispala sada skuplja za 30e od 870IS zbog ove kombinacije.

Slichni su, razlika je u 2mpx vishe u korist 870, ali ima i malo veci senzor pa bi u praksi to trebalo da bude isto. Nemoj samo 950 IS, on je najloshiji od sva tri.

870is digital elph je americki naziv za nas 860is tako a je rec o istom aparatu.

Haha, totalno sam se izgubio u oznakama, trazio sam 870 IS, a on mi je izbacio Elph 880 IS pa sam mislio da je to taj 😉

Poslednja izmena:
870IS koji sam nasao je upravo ovaj:
http://photo.fnac.com/a2492810/Appa...ue-compact-Canon-Ixus-870-IS-Argent?PID=63819

Ne vidim kako je isti kao 860IS kada ima vise mpx i optickog zuma. Trenutno sam u Francuskoj. Dakle imaju 2 aparata, na jednom pise 860IS na drugom 870IS i drugaicje su specifikacije..Tako da kako mogu biti isti?

ps. citao sam da u USA serije imaju drugacije oznake ali zar nije ovde rec o razlicitim modelima?

2 tehnicke nedoumice:

ako je jedan objektiv 38 - 114 mm a drugi 35 - 105 mm, da li to znaci da je drugi siri, i moze vise da stane u kadar?

Ako jedan aparat ima 8mpx i 38-114mm optiku, a drugi 10mpx i 35-105mm - da li se moze iz ovoga zakljuciti da ce na drugom biti vise verovatnoce za pojavu suma?

35 je shire od 38 (vishe staje u kadar), a 8 i 10 mpx nije dovoljan podatak, morash da znash i velichinu senzora, jer bitna je velichina jednog pixela, a ne koliko ih ima.

pazarih danas ovog malog zmaja 860 IS.

Prvi utisci su sjajni, velicina ekrana, automatska face detekcija, kojekakve opcije, kvalitet fotki na standardnim funkcijama...
Jedino sto mi se bas i ne dopada su vratanca za karticu i ona druga za usb, nekako mi deluju krhko, mada vreme ce pokazati svoje...

hvala svima na savetima

Poslednja izmena:
Na svim Ixusima to deluje tako lomljivo. Još uvek ne poznajem (lično...samo preko NET-a) nekoga ko je uspeo da ih polomi.

Uživaj 🙂

Nazad
Vrh Dno