Šta je novo?

iWork besplatan?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
al za malo :)

Apple drops anti-piracy measures from iWork '09

"Apple has dropped serial number verification in the new retail box version of iWork 09, making the revised office suite simply "just work" for new users who have purchased it."

link

ovo je Apple najverovatnije uradio da bi promovisao iwork.com i eventualnu pretplatu na isti. KAo sto i Google nudi online aplikacije uz godisnju pretplatu (ako vam trebaju dodatne mogucnosti) tako bi Apple izgleda bio najsrecniji kad bi mogao da posluje u buducnosti na slican nacin jer u tom slucaju postoji 0% piratizovanog softwarea (kao uz AppStore danas)!!

nadam se da ce uz neku novu verziju Mac OS X servera dozvoliti da se ista resenja hostuju lokalno unutar LAN-a.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da možeš da pokrećeš aplikacije sa druge mašine kroz mrežu, a da se izvršava kod tebe... Hm...

Ja sam mislio da možeš da pokrećeš aplikacije sa druge mašine kroz mrežu, a da se izvršava kod tebe... Hm...

pa mozes da pokrenes neke aplikacije dvoklikom na .app fajl koji se nalazi na drugom racunaru ali koja je poenta toga ? :D

Kako koja je prednost? Pa ostavljaš više prostora za pr0n na svom disku :d

Dobro, nemam mac niti bih ga ikad verovatno imao jer je autodesk mafijaška organizacija :d ali me interesuje u kratkim crtama šta je to?

iWork is a suite of applications created by Apple Inc., which contains Pages, a word processing and desktop publishing application; Keynote, a presentation package; and Numbers, a spreadsheet application.

Although iWork is billed by Apple as "a successor to AppleWorks", it does not replicate the functionality of AppleWorks's database and drawing tools. iWork is designed to integrate with existing applications from Apple's iLife suite.
Klasičan office suite. :)

Poslednja izmena:
Dobro, nemam mac niti bih ga ikad verovatno imao jer je autodesk mafijaška organizacija :d ali me interesuje u kratkim crtama šta je to?

to je ex-ClarisWorks...

ne, to bi bio duzi put :D

* iWorks je Applov pandam Microsoft Office-u. * (i nema 3D funkcije! :d)

(plus od ove nove verzije podrzava i nesto nalik Google Docs-u ili MS Live Officeu - www.iworks.com)

Poslednja izmena:
OK, u kratkim crtama.
iWork je Apple alternativa Office paketu, s tim da se u okviru iWork-a nalaze tri programa:
1. Keynote - PowerPoint
2. Numbers - Excel
3. Pages - Word

Postoji puna kompatibilnost sa Office formatima, a što se mene tiče Keynote je u mnogo segmenata znatno praktičniji i kvalitetniji od PowerPoint-a, dok su Pages, a posebno Numbers još uvek nedorasli Office paketu.
Opširnije: http://www.apple.com/iwork/

Pozz

edit: pretekoše me RCW i kovacm

Poslednja izmena:
keynote je odvalio PowerPoint :D (ovaj potonji izgleda kao: igrala se deca :D)

a za Pages... ne znam... ljudi mahom vole Pages. Valjda im se svidja sto je jednostavan i pregledan, ali ja sam i dalje za Papyrus. Word mi je nelogican i arhaican = katastrofalan. Sve sto mi treba uradim u Papyrusu za 3x manje vremena (plus je daleko brzi od Worda, ima iza sebe bazu koja je daleko laksa i brza za rad od Accessa, i ima dosta dobre funkcije za tebele tako da menja i deo Excela; u ovoj kombinaciji siguran sam da moze i vise nego MS Office). www.papyrus.de (de) ili www.rom-logicware.com (en)

Poslednja izmena:
Ne znam, ja ipak koristim Word i Excel, ko bi ga znao, ostaci iz predhodnih PC dana, navika, šta li...
Ali, što se tiče Keynote-a to je bila ljubav na prvi pogled, neke stvarčice i efekti su tako dobri da su me posle nekih prezentacija ljudi pitali da im pokažem kako se to pravi u PowerPoint-u, hteli bi i oni.:D
Jedini problem je što ipak postoji izvesna nekompatibilnost kada se fajl pravljen u Keynote-u pušta na PC makini, pod Win-om, u Office-u. Meni je znao PowerPoint da pobrljavi i krene da pušta slajdove, ali to ne izgleda uopšte onako kako je napravljeno sa Keynote-om, a znalo je da se i zabaguje, pa neće uopšte da pusti.
Ipak, rešenje je bilo uvek jednostavno - suprugin iBook G4, em izgleda ****zovno, em sve pušta kako treba. Sada sam promenio kompaniju pa ne mogu više da nosim na prezentacije iBook, politika kuće, moraju samo kompanijski lapovi (a na njima, pogađate - Win).
Skinuo sam novi iWork, pa ću malo da se poigram narednih dana, pogotovo me interesuje da li su ispeglali kompatibilnost sa Office formatima.

Mislim da bi sad pravi potez Apple-u bio izdavanje novog iWork-a, a možda i iLife-a - za Windows... :d:d:d

Nisam se dovoljno igrao iWorkom, da bi mogao da sudim, ali sa Officeom radim vec godinama, i u poslednjih godinu i po dana, sve manje i manje koristim powerpoint za prezentacije, jer smo u firmi poceli da koristimo ProShowGold na PCju, odnosno, privatno Boinx Fotomagico (Mac platforma). Ne znam da li ste probali ove alate za prezentacije, ali gde god da smo se pojavili - utisak koji smo ostavili je bio odlican.
Predlog je- probajte, mozda vam se dopadne.

Mario je našao veoma jednostavno rješenje: nađe se u /Library/Preferences/com.Apple.iWork*09*.plist i u njemu se iz trial promijeni u retail i sve radi bez problema...

Ovo 09 je između zvjezdica zato što ne mogu da se sjetim da li 09 postoji u imenu fajla ili ne...

:wave:

dakle stvarno ga daju besplatno :D :D

Šta reći...

Vrh Dno