Šta je novo?

Hardver ITX Konfig - Pomoc

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

ROSKE-

Zapažen
Učlanjen(a)
27.09.2024
Poena
20
Sklopio sam racunar i hocu da ga uzmem, ali prije nego sto pocnem sa porucivanjem zelim da rijesim neke nedoumice i nadam se da ce mi neko od vas moci pomoci :D

PC:

CPU - 7800x3D
KULER - Arctic Freezer 36 (nisam siguran za ovo mozda da gledam kod madjara neki Thermalright PA 120, preporucite molim vas nesto)
MATICNA - AsRock B650I Lighting (treba mi neka alternativa jer se ova maticna vise ne prozivodi, pa postoji sansa da je necu moci nabaviti)
RAM - Kingston FURY Beast 2x16GB 6000 MT/s CL30 (moze i preporuka za nekog drugog prozivodjaca ako mislite da je bolji / jeftiniji)
SSD - Kingston KC3000 2TB
GPU - PC Reaper, AsRock Dark Legend ili Gigabyte OC 9070xt (koji bude najjeftiniji)
KUCISTE - DeepCool CH160 (razmisljao sam mozda i da platim dosta vise za NCASE M2, ali nisam siguran da li vrijedi za 80-90 evra vise + svi ti dotaci staklo + nogice)
PSU - Corsair SF850
+ 3 Arctic P12 PWM PST

kuciste, vredi doplatiti (ako mozes)
staklo ti ne treba (meni nekako nema smisla staklo na SFF kucistima samo ubijas dodatni air flow)

ploca, ja bih isao na asus (ali vidi sta ima na iponu, to se moze nabaviti)

napajanje mozes slobodno i SF750 (taman ostatak para prebacis na kuciste)

Sklopio sam racunar i hocu da ga uzmem, ali prije nego sto pocnem sa porucivanjem zelim da rijesim neke nedoumice i nadam se da ce mi neko od vas moci pomoci :D

PC:

CPU - 7800x3D
KULER - Arctic Freezer 36 (nisam siguran za ovo mozda da gledam kod madjara neki Thermalright PA 120, preporucite molim vas nesto)
MATICNA - AsRock B650I Lighting (treba mi neka alternativa jer se ova maticna vise ne prozivodi, pa postoji sansa da je necu moci nabaviti)
RAM - Kingston FURY Beast 2x16GB 6000 MT/s CL30 (moze i preporuka za nekog drugog prozivodjaca ako mislite da je bolji / jeftiniji)
SSD - Kingston KC3000 2TB
GPU - PC Reaper, AsRock Dark Legend ili Gigabyte OC 9070xt (koji bude najjeftiniji)
KUCISTE - DeepCool CH160 (razmisljao sam mozda i da platim dosta vise za NCASE M2, ali nisam siguran da li vrijedi za 80-90 evra vise + svi ti dotaci staklo + nogice)
PSU - Corsair SF850
+ 3 Arctic P12 PWM PST
Thermalright je отишао у небо са ценама. Може и нешто јефтиније.
Јеси размишљао нешто овако

kuciste, vredi doplatiti (ako mozes)
staklo ti ne treba (meni nekako nema smisla staklo na SFF kucistima samo ubijas dodatni air flow)

ploca, ja bih isao na asus (ali vidi sta ima na iponu, to se moze nabaviti)

napajanje mozes slobodno i SF750 (taman ostatak para prebacis na kuciste)
Ima logike sa staklom...

Zasto da mijenjam plocu, ova AsRock je dosta jeftinija od Asusa ili Gugabyte, gdje je asus najskuplja opcija? Ima li konkretan razlog za asus, ili da ovoj asrock nedostaje nesto?

Odgovorio si me definitivno od ovog deepcool kucista, ali sad ne znam koji low profile cpu cooler da uzmem :ROFLMAO:

kvalitet i bios :)

ovo moje, ja bih isao na asus.
ako ti je ok asrock go for it

u ncase m2 moze i veci kuler, ne mora low profile, zavisi kako planiras da pozicioniras hardware u njemu (GPU)

Nazad
Vrh Dno