Šta je novo?

iTunes ogranicenje?? Pomoc

Northwood

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
349
Imam problem oko prebacivanja pesama na iPod mini (6gb)...neke pesme jednostavno nece da se otvore u iTunes (7.0.2) pa samim tim nece ni da se prebace na iPod...sve pesme su u mp3 formatu! Npr. Imam ceo album jedne grupe u jednom mp3 fajlu (66MB, 128kbs)...i nece da ga prebaci...(iTunes nece ni da ga pusti)...pa sa pitanje DA LI POSTOJE NEKA OGRANICENJA za velicinu, bitrate,... KOD iPODA???

Kod iTunesa nece da prebaci mp3 fajlove sa bitrateom vecim od, cini mi se, 192 kbps. Mora da se ukljuci opcija da se takvi fajlovi konvertuju u 128kbps AAC. Nekad se desi da je neki fajl prosto sheban, ko zna zasto. Preporucujem da batalis iTunes i skini plugin za Winamp, ml_Pod, koji ga zamenjuje i bolji je i brzi, a nema takva glu8pa ogranicenja. Jedino mu fali konvertovanje non-mp3 fajlova (.ogg, .wma, .wav,...).

pa tako sam i mislio imam vec ml_ipod ali ga redje koristim...hvala puno

Evo upravo sam ga isprobao (ml_ipod + ml_import-export)...i prebacio je sve pesme koje nisu htele u iTunes-u na iPod...e sad...NECE iPOD DA IH PUSTI...pustim tu pesmu, a on odmah preskoci na sledecu...a pesme su mp3 128kbps CBR...sta da radim??

Kod iTunesa nece da prebaci mp3 fajlove sa bitrateom vecim od, cini mi se, 192 kbps. Mora da se ukljuci opcija da se takvi fajlovi konvertuju u 128kbps AAC. Nekad se desi da je neki fajl prosto sheban, ko zna zasto. Preporucujem da batalis iTunes i skini plugin za Winamp, ml_Pod, koji ga zamenjuje i bolji je i brzi, a nema takva glu8pa ogranicenja. Jedino mu fali konvertovanje non-mp3 fajlova (.ogg, .wma, .wav,...).

Ovo nije tacno, ne postoji nikakvo ogranicenje u vidu bitrejta. Moja kolekcija je cena 256-320kbps + Apple Lossless tako da znam sta pricam.

To se desava jedino kada su fajlovi osteceni.

Ukoliko iTunes ne moze da pusti neki fajl nece moci na iPod...

Ovo nije tacno, ne postoji nikakvo ogranicenje u vidu bitrejta. Moja kolekcija je cena 256-320kbps + Apple Lossless tako da znam sta pricam.

To se desava jedino kada su fajlovi osteceni.

Ukoliko iTunes ne moze da pusti neki fajl nece moci na iPod...
Tacno je sto pricam. Imam Motorolu ROKR E1. U iTunesu ima opcija da se svaki fajl sa bitrateom 192k i vecim prebacuje u AAC od 128k. Ako se ne upali ova opcija, pesme nije moguce prebaciti na telefon (stoji mali znak "zabranjeno parkiranje").

Mozda nije tako sa iPodom, ali opcija stoji u iTunesu, tako da bi to moglo da bude resenje za problem.

Obrati paznju na trecu od cetiri prve opcije:
mac4thai051004_30.jpg

Poslednja izmena:
TO vazi samo u slucaju E1, moja sestra ima i neke pesme ne mogu da se prebace na Motorolu ali na svim iPod plejerima rade...

Ne znam, nemam iPod, ali kakva sve *****ska ogranicenja Apple ume da postavi, ne bih se iznenadio da je vazilo i za iPod.

A sta ja sad da radim?? Da konvertujem pesme u aac, pa da probam ili nesto drugo? I usput imam problem pa ajde da pitam: neke pesme (ne ove sto hocu da prebacim) imaju neke greske... Npr. U winampu pesma traje 6 min a na playlisti pise 33min....kad udjem u file info pise: MP3 has been modified from its original encoding. Some information may be incorrect. Jel ima neki program koji sluzi za mp3 "fix" ?? Hvala...

E, zaboravih totalno: i meni je bio takav problem. Reenkodovanje (mp3>wav>mp3) je meni radilo posao. Zanimljivo da te probleme nisam imao sve dok nisam pesme propustio kroz iTunes...

Poslednja izmena:
E, zaboravih totalno: i meni je bio takav problem. Reenkodovanje (mp3>wav>mp3) je meni radilo posao. Zanimljivo da te probleme nisam imao sve dok nisam pesme propustio kroz iTunes...

PROCITAO SAM TI MISLI....🙂 nisam ni procitao tvoj zadnji post, a upravo sam to uradio sto si rekao...😀
Evo samo da Vam kazem, RESIO sam problem...uz pomoc programa lamedropXPd (integrisan u K-Lite Mega Codec Pack)...nisam prebacivao u aac vec u mp3...("neispravni mp3" sam ubacio u program, onda je on napravio .wav i opet sam ga vratio u mp3)...i sve pesme su na iPod-u i rade...verovatno sam izgubio malo na kvalitetu, ali nista osetno jer su inace pesme bile na visokom bitrate-u...
(zakljucak) iTunes sada verovatno nema ogranicenja tog tipa...hvala svima koji su pomogli 🙂

Nazad
Vrh Dno