Šta je novo?

IT slicice 2012

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I onda ima dugine boje na ekranu :D

4851117_700b_v1.jpg

:D Sjajno.

4y4Ho.jpg

Da li su ovi normalni?

attachment.php

Prilozi

• Temjin.JPG
    Temjin.JPG
    24.2 KB · Pregleda: 746
Ni meni nije jasno šta to on ima, a drugi nemaju? Imam Thermaltake Xaser III, plaćen pre pet godina 225€ i ne verujem da ima bolje kućište od njega, a kamoli još da bude skuplje?

najmanje bitan deo PC-a, po mom misljenju. uzmes low end brand kuciste da moze da funkcionise uz odgovarajuci hardware i dovidjenja.

kompijuteryg2wt3.jpg

evo zasto mu je cena takva...

Smesno opravdanje, "peskirano i anodizirano", kao da su to neki neverovatni i skupi procesi. Nista ne moze da objasni onakvu cenu. Kad bi se rucno pravilo ovakvo kuciste, cena mu ne bi presla 100 evra. U serijskoj proizvodnji naravno daleko manje od toga. Smejurija, ali svaka roba ima kupca.

Kad bi se rucno pravilo ovakvo kuciste, cena mu ne bi presla 100 evra. U serijskoj proizvodnji naravno daleko manje od toga. Smejurija, ali svaka roba ima kupca.

i ti ga malo pretera sad... pogledaj samo koliko kostaju ventilatori koji idu u njega, i priblizices se toj cifri koju si dao.
kuciste je vrhunsko, i jedno od najboljih izbora za vodeno hladjenje. svaki detalj tog kucista je fantastican. da ima prenapucanu cenu- ima, ali zar nemaju to i svi top proizvodi? imaju.

12 USD ~ 10 EUR ovi od 18", 18 USD ~ 15 EUR ovi od 12" - ukupno 65 EUR, i to po maloprodajnim cenama za ventilatore. Naravno da je i ovo daleko od realne cene, ali nije sad rec o njima. Da je cena kucista 300 evra, bila bi prenapucana, a ovako sa 550 evra je prosto bezobrazna.

A ti jos mislis da cenu odredjuje cena ulozenog materijala a ne ponuda i traznjaa ?

Pun komponenti:)

Vapochill je bio mama za ovo:p. 800 e kuciste koje hladi na -21C(nisam siguran za temp ali za cenu jesam:p). Steta sto firma vise ne postoji. Izgleda su bili malo skupi (koliko se secam neko je imao jedno na ovom forumu,davno bese treba se setiti:))..

Poslednja izmena:
ne znam da li znas, ali evo cene tog jednog venta od 18cm... pa opet sracunaj.

Greskom sam stavio cene sa australijskim dolarima, ali nimalo ne menja stvari, posto je odnos kursa skoro isti, nema potrebe za novim preracunavanjem.

Edit: U linku je ipak 12-ca, mrzi me da trazim taj link sa cenom, evo cene sa Amazona, 19 dolara. Nasi koljaci su prica za sebe.

Poslednja izmena:
da, to je taj. ali je sad na akciji sa 24.50usd.
anyhow... nasi jesu koljaci, ali ti ventovi nisu skupi.
druga stavka, to kuciste nije za obicne korisnike. mesta za dva napajanja, za nekoliko radijatora, ... i, kao poslednje, temjin serija je brend, status. koji delom naplacuje i ime.
sve nestandardno uvek kosta masu vise...

Ma naravno, meni samo bode oci onaj deo gde cenu obrazlazu tehnoloskim postupcima. Skupo je kuciste, to je sasvim u redu, ali nemojte prodavati smesne pricice. Na celu sa Hansom Holcijusom :D

On topic,
funny_picdump_249_640_12.jpg

Eh, a neke teme bez odgovora

Vidjao sam po dva, ali tri posta u isto vreme, pa jos i tacna, mu dodju kao detelina sa cetiri lista :d

attachment.php

Benchmark.JPG

Najnoviji model

Prilozi

• DSC00001.JPG
    DSC00001.JPG
    597.8 KB · Pregleda: 336
:D

Prilozi

• 561975_10151169365166265_216639248_n.jpg
    561975_10151169365166265_216639248_n.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 353