@tomas,
Ata podrazumeva taj probni rad od 3 meseca? Da li zaposleni odmah potpisuje ugovor o radu, i ako da na koji period? Da li se plata razlikuje u probnom radu?
Znaci da se sklapa ugovor na 3 meseca. Oni koji u ta tri meseca pokazu zadovoljavajuce performanse se zaposljavaju na "neodredjeno". Ostalima pozelimo puno srece na nekom drugom radnom mestu u nekoj drugoj firmi.@tomas,
Ata podrazumeva taj probni rad od 3 meseca? Da li zaposleni odmah potpisuje ugovor o radu, i ako da na koji period? Da li se plata razlikuje u probnom radu?
Nisu mi jasni ti vazi ugovori na odredjeno od 6 meseci i probni rad od fiksno 3 meseci jer zakon o radu (i nov i stari) imaju probni rad od 6 meseci u okviru kod poslodavac moze u bilo kom trenutku da raskine taj ugovor bez ikakvih posledica po njega.
Ja kada vidim CV koji se sastoji 90% od recenica tipa "radi dobro pod pritiskom, vredan i timski radnik, pozitivno razmisljam, trt-mrt" i slican tekst koji svi skidaju sa raznih sajtova i ubacuju u svoje cv-jeve dodje mi da povratim. Previsa takvog teksta donosi "negativne poene".Kod nas je sledeća varijanta:
Sva one gluposti u biografiji opisnog karaktera o osobi manje više ne čitam (vredan radnik, tačan, radi u timu, snalazi se pod pritiskom itd, koga briga čoveče).
Definisi kriterijume za to "valja". Btw, koji god kurs i gde god da ga upise, ako mu se bude posvecivao tih par sati par puta nedeljno koliko su predavanja onda se nece 'leba najesti od toga.
Kod mene ne. "Diplomce" IT akademije ni ne pozivamo na razgovor. Ti CV-jevi se odmah odbacuju.Da li u vasim firma ima ljudi koji su zavrsili IT akademiju?
Formalno obrazovanje je potreban, ali ne i dovoljan uslov. Primamo i sa nekih privatnih kao sto je RAF. Ali na mesta developera ne primamo ljude sa srednjom skolom i zavrsenim kursevima (kao sto je IT akademija) ili sa nekih privatnih fakulteta kao sto je FIT ili sa nekih losijih drzavnih (ima gomila drzavnih skart "IT fakulteta i visokih strukovnih skola"). Za ljude sa (odgovarajucom) srednjom skolom imamo mesta namenjena ljudima sa srednjom skolom (npr. mesta tehnicara koji se bave postavljanjem mrezne infrastrukture). Ne primamo ih na mesta developera.Bez obzira na nivi iskustva? Zanimljiva generalizacija. Znaci zovete samo ljude sa formalnim obrazovanjem (i to vrv isklhucivo u drzavnim ustanovama)?
Hvala na detaljnom odgovoru. Koji bi bili skart drzavni IT fakukteti (barem sto se Univerziteta u BG tice)?
Mislim da nas ceka jako mracna buducnost ako je javascript jezik buducnosti kao sto pise u tom clanku.
A sto se pripizdine tice, osetio si se prozvanim? Mozda je covek kao donja pripizdina mislio na Blace, Brus, Prokuplje, Svrljig, Vlasotince, Knjazevac... ovo su mesta u kojima sam bio i epitet bi im bio pripizdina. Da se ne lazemo, u odnosu na BG je i Loznica jako blizu da bude "treci svet".
Na svakom koraku možemo čuti o ljudima koji danonoćno apliciraju na poslove bez uspeha, kako se žale da uopšte nema posla, kako su konkursi namešteni i druge negativne stvari. Mnogo od ovoga je tačno, ali je i činjenica da je većini kandidata bitniji kvantitet poslatih prijava nego kvalitet.
Na predstojećem webinaru pričaćemo o situaciji na IT tržištu u Srbiji i šire, pogledaćemo statistiku kako objavljenih poslova tako i kandidata, a osvrnućemo se i na dobre i loše prakse obe strane.
Pričaćemo o tome kako treba pristupiti traženju posla, bez obzira na to da li je to oglas za posao u vašem gradu ili oglas za online posao na drugom kraju sveta, kao i o tome kako možemo unaprediti CV, koji su to načini na koje možemo da se istaknemo i stvarno privučemo pažnju HR osobe koja pravi selekciju.
Naš gost biće Dejan Pavluković, dipl. fonovac i infostudovac. Dejan je radio na razvoju Infostudovog sajta za zapošljavanje a sada se zanima turbulentnim dešavanjima na domaćem IT tržištu sa aspekta povezivanja IT populacije i kompanija. Trenutno radi na sajtu HelloWorld.rs namenjenom ITjevcima koji traže posao ili žele da napreduju u IT karijeri.
Mislim da nas ceka jako mracna buducnost ako je javascript jezik buducnosti kao sto pise u tom clanku.
Zasto to mislis? Google (Angular 2), Facebook (ReactJS) i ekipa se vrv ne bi slozili sa tobom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari