Šta je novo?

Istrajnost konfiguracije

Searinox

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2012
Poena
154
Mozda ovo nije najbolje mesto na forumu za ovu temu, ali sam gledao gde da stavim i ovo mi je bilo najlogicnije mesto. Naime ja racunam da cu sa trenutnom konfiguracijom moci da igram igrice naredne 2-3 god kvalitetno, mozda i jace ( za ovo jace nisam siguran), pa sam mislio da mi kazete vase misljenje. Ovo je moja konfig:
AMD Phenom ii x4 965 BE c3
4gb ddr2 800mhz (planiram da uzmem jos 4gb polovno preko neta)
Amd radeon hd 6850
Trenutno najvise igram Dota 2, Diablo 3 i Starcraft 2, mada kada se pojave novi naslovi, igram i njih. Ukoliko moderatori zahtevaju, obrisacu temu, da ne popijem ban. Hvala unapred ,)

To ti niko ne moze sa sigurnoscu reci. Veci deo zavisi od konzola nove generacije koje tek treba da izadju i njihovog "koraka" sa PC-jem.
Ali kao sto i sam kazes, te neke 2-3 godine su optimalne.

u principu, moci ces 2-3 godine da se igras... u zavisnosti od rezolucije, podesavanja ce ici nanize, tj. ni sad ne mozes da se igras na max na nekoj vecoj rezolciji. ali, ako nista drugo, moci ces da guras 720p.
:wave:

Igram dosta igrica koje su izuzetno zahtevne bez problema kao sto su witcher 2, skyrim, battlefield 3, call of duty ovaj najnoviji, krizu 2 i tako to. Naravno ne palim antialiasing i vertical sync, ali iskreno te dve opcije ne koristim ni u jednoj igrici.

edit: na ekranu 1920x1080

Sve više se ide na to da se igraju MP igre tako da hardver više nije presudan već dobar net. Ovoj konfiguraciji bih dao dobrih godinu i po, maksimalno dve godine.

Moja preporuka je da prodaš matičnu i ram, tako da pređeš na AM3+ i DDR3 ram koji je inače užasno jeftin. Ostale komponete možeš da zadržiš.

Deder ti reci koja je tvoja maticna. Mislim da podrzava DDR3. Naravno moguce je da je DDR2, ali je malo verovatno... Ako si koristio staru onda je sigurno DDR2 ali ako si je skoro kupovao ne verujem...

Ako kojim slucajem jeste DDR2, onda poslusaj sta kaze vladat1.

Poslednja izmena:
Deder ti reci koja je tvoja maticna. Mislim da podrzava DDR3. Naravno moguce je da je DDR2, ali je malo verovatno... Ako si koristio staru onda je sigurno DDR2 ali ako si je skoro kupovao ne verujem...

Ako kojim slucajem jeste DDR2, onda poslusaj sta kaze vladat1.

Ne, ove godine sam menjao samo procesor, graficku, kuciste i napajanje, maticnu i ram nisam menjao, a sto se tice maticne, ona podrzava ddr2 ram. Oznaka maticne ploce: ga-ma720-us3.

Pa da, to bi bio sledeci logican korak, uzeo bih plocu tih karakteristika ( koja podrzava am3+ i ddr3) ali takodje da podrzava i crossfire, za kasnije, ali sada nemam kinte menjao sam dosta komponenti ovog leta, tako da sam dekintiran, ali hvala za savet.

Možeš ovde na forumu (u bench oglasima) da nabaviš koretnu ploču sa garancijom po povoljnoj ceni.

Ako je tačno da Durango ima Kepler grafiku i Ivy bridge CPU biće bye bye za 1-2 godine kad počnu da izlaze naslovi za X720. 😛

@Searinox
Polovne stare komponente iz meni nepoznatih razloga drze cenu kao da su od zlata. 2GB DDR2 polovna kosta isto kao i 4GB DDR3 nova. Tako da bi najverovatnije trebao da dodas male pare i da kupis novu maticnu i RAM. Pogledaj sta se i po kojoj ceni prodaje po oglasima (ovde, na KupujemProdajem...) pa uporedi sa svojim komponentama i vidi koliko bi mogao da izvuces za njih. Izaberes maticnu i videces da li trenutno imas toliko para da dodas ili ne 🙂

U bench oglasim je najsigurnija kupovina. Obavezno traži sa pisanom garancijom.

Može, solidna AM3+ ploča košta oko 60€ a ram 8 gb oko 40

Znate da je kurs oko 120 D:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno