Šta je novo?

Isti problem u 3 igre (Farcry, Splinter Cell, Conan)

Tales

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
U igrama Farcry, Splinter Cell i Conan imam isti problem. Igra ide normalno, a onda se samo slika zamrzne na 5-10 sekundi a zvuk se ponavlja, pa se onda odmrzne i krene sve lepo 10-30 sekundi, pa se opet zamrzne i tako u krug.
Jedino kada se Farcry zamrze toliko se ucuka da mora da se restartuje masina.
Problem je isti bez obzira na promenu podesavanja i video i audio settinga i na minimum i na maksimum.
Sve ostale igre rade bez problema.
Ima li neko ideju zbog cega se ovako nesto desava? Sumnjam na drajvere za graficku i zvucnu, ali nisu ni oni bas mnogo stari.
Masina je Celeron 1.2 GHz, 512 MB RAM, GeForce 4 Ti4200 (56.64 drajveri), SB Live 5.1 (drajveri iz decembra 2003.), Windows XP, swap memorija na 1 GB.

1. Jel ti graficka klokovana? koje su normalne vrednosti za mem/gpu i na koliko ti radi (ako je klokovana)...
2. Probaj Battlefield i vidi da li se isto desava
3. Jel Conan radi kao DirectX ili openGL? (nemam pojma nisam video igru)
4. Probaj neku openGL igru (Quake3, Mohaa, CoD, JediOutcast/Academy etc)

1. klokovana je na 302/594 vec 13 meseci
2. probao i radi normalno
3. ne znam ni ja vise, obrisao sam ga (kod njega su zaglavljivanja bila u najcescim intervalima)
4. rade bez problema

sto posto sam siguran da je problem agp fast write/read
ikljuci ih u biosu
ili iskljuci

Deklokuj karticu!

Ma kad si video da se to desava ako je kartica klokovana?

imao sam ja taj problem ali na win98 a na win xp radi normalno cak sam uspeo da poteram far cry na slicnoj masini celeron 1,2, geforce MX 440, 256 rama, ali kazem ti sa instaliranim xp i nema problema. Dok recimo na jacim kompjuterima sa 98 mi se to isto javljalo.

99.9% zbog klokovanja!

Meni na MSI Ti4200 sve igre (osim dalje navedenih) ukljucujuci i 3DMark-ove rade 100% stabilno na 325/660, ali se npr. UT2003 (ali samo u OpenGL modu !??) isto tako zamrzava na par sekundi, kada je memorija iznad 620, a u NFSU kada je core iznad 307. Sto je najcudnije, UT radi sa 325/620, a NFSU sa 307/660.

Jeste, bilo je do kloka graficke, kada sam sve vratio na default proradile su igre bez problema. Znaci, nekim igrama smeta overklokovana graficka, a nekima ne smeta.

mozda je neke igre vise maltretiraju, pa se ona vise greje...

Meni se to desavalo u SplinterCell-u, isti simptomi, ali ni spustanje kloka nije pomoglo... Vise mi lichi na fast writes ili tako neku nekompatiblinost sa plochom...

Vrh Dno